Lockdown 2: Τι να κάνουμε για να μην λαλήσουμε στην καραντίνα
Σεξ, βάρη, περπάτημα και όχι στην αναζήτηση ορατών και αόρατων εχθρών
Το καθολικό Lockdown έρχεται και αυτά είναι κάποια απλά βήματα για να την παλέψετε στην καραντίνα.
Το Lockdown δεν είναι περίοδος για να κόψετε κακές συνήθειες (π.χ. κάπνισμα). Η ψυχολογική πίεση που δημιουργεί η καραντίνα είναι μεγάλη και ίσως (λέω ίσως) αφήστε τέτοιου τύπου αποφάσεις για άλλη στιγμή
Φαγητό: Μην ξεπατωθείτε στο φαΐ για πολλούς λόγους –βιολογικούς και ψυχολογικούς, που συχνά συνδέονται
Κάντε ένα πρόγραμμα διατροφής και προσπαθήστε –χωρίς ψυχαναγκασμούς- να το τηρήσετε. Και μην πηγαίνετε πεινασμένοι στο σούπερ μάρκετ γιατί θα σηκώσετε και τα ταμεία.
Περπάτημα απολύτως απαραίτητο –αν είναι δυνατόν και ώρες με ήλιο για να κάνετε και λίγο βιταμίνη D που ανεβάζει τη διάθεση. Στην ανάγκη και συμπληρώματα D (αν δεν σας βλέπει καθόλου ο ήλιος)
Η τηλεργασία έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Π.χ. αν ζείτε σε μικρό χώρο –όπως εγώ- μπορεί να νιώσετε ότι το μοναδικό που λείπει είναι τα κάγκελα στα παράθυρα. Από την άλλη έχουμε χρόνο μέχρι το Σάββατο το πρωί ώστε να μετακινηθούμε -αν είναι δυνατόν- προς το χωριό (αν έχουμε) όπου η καραντίνα έχει άλλη χάρη και άπειρα πλεονεκτήματα. Καλό ίντερνετ χρειάζεται μόνο.
Η καραντίνα είναι δύσκολη για όλους. Χωρίς εξαιρέσεις. Όπου και αν μένεις, όσα χρήματα και να έχεις, σε πιέζει με τρόπο πρωτόγνωρο. Δεν είναι η στιγμή –κατά τη γνώμη μου δεν είναι ποτέ- να ψάχνουμε αόρατους ή ορατούς εχθρούς, μέσα και έξω από το σπίτι. Ό,τι και να κάνουμε η μάχη είναι χαμένη και η ψυχική φθορά ανυπολόγιστη – κυρίως για τις σχέσεις ζωής.
Βαρεθήκατε αυτό που βλέπετε από το παράθυρό σας ή το μπαλκόνι σας; Να, μπείτε εδώ και δείτε τι βλέπει κάποιος –που ίσως να είναι και αυτός σε καραντίνα- σε τυχαία σημεία του πλανήτη. Είναι πολύ ωραίο!
Σεξ ανυπερθέτως. Ναι, ο εγκλεισμός σκοτώνει τη λίμπιντο αλλά ο καθένας μας έχει τον τρόπο του να κάνει το ταίρι του να νιώσει ποθητό ώστε να αναστενάξουν οι σουμιέδες. Ναι, το ξέρω ότι έχετε και στρώμα memory foam… Αν δεν έχετε ταίρι και πάλι ξέρετε τι να κάνετε. Και αυτό χαλαρώνει. Η εγκράτεια σε αυτόν τον τομέα δεν βοήθησε ποτέ κανέναν.
Τα βάρη κάνουν καλό. Π.χ. Μπορείτε να πηγαίνετε σούπερ μάρκετ με τα πόδια, μοιράζετε τα ψώνια σε δύο σακούλες και να γυρνάτε σπίτι κουβαλώντας τα. Μικρά βαράκια, μεγάλα βάρη, ασκήσεις με το βάρος του σώματος και ό,τι άλλο σκεφτείτε καλό είναι –μειώνουν αυτό το ανυπόφορο αίσθημα που δημιουργεί η καραντίνα.
Δεν αρέσει σε κανέναν η καραντίνα. Είτε είναι άνθρωπος που «κυκλοφορεί», είτε «όχι». Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από τα να ελπίζουμε ότι θα κρατήσει μόνο τρεις εβδομάδες. Μετά τα ξαναλέμε και βρίσκουμε λύσεις. Το παν είναι να είμαστε έτοιμοι και όχι ρετάλια όταν τελειώσει. Αλλά κουσούρια θα μας αφήσει. Σύμφωνα με έναν κορυφαίο έλληνα επιστήμονα μετά το 2023 θα σταματήσουμε να φοβόμαστε. Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μόλις το 4% του πληθυσμού καταναλώνει τη συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα
Αντιμετώπιση της ρήξης πρόσθιου χιαστού και μηνίσκου
Η δράση τους για την αντιμετώπιση δερματοπαθειών
Οι τελευταίες εξελίξεις και οι πιθανές εναλλακτικές λύσεις
Κλάμα, πονοκέφαλος, ρινορραγία και άλλες αχαρτογράφητες αντιδράσεις μετά την ερωτική επαφή
Οι πρόσθετοι κίνδυνοι που δημιουργούνται από το κρύο, τον πάγο και τον βαρύ εξοπλισμό
Πότε σταματάς να «παίζεις» τη γυναίκα και αρχίζεις να τη νιώθεις;
Ο Γιώργος Κοντιζάς, γαστρεντερολόγος με ειδίκευση στη διατροφή, εξηγεί τι μπορεί να κάνει το σώμα όταν σταματήσουμε να το σαμποτάρουμε
Τι πραγματικά κάνει στα χείλη μας το gloss που μας δίνει την αίσθηση ότι μόλις τα ακούμπησε «κόκκινη πιπεριά»
Ασφαλής και αποτελεσματική επέμβαση που απαιτεί άριστη γνώση της ανατομίας του ματιού
Νέα έρευνα του ΙΤΕ και του Πανεπιστημίου Κρήτης
Πως το αναγνωρίζουμε, ώστε να σταθούμε δίπλα σε κάποιον που πονά
Η παχυσαρκία, το αλκόολ, η άσκηση, το στρες και η διατροφή μας
Η συνολική θνησιμότητα συνεχίζει να μειώνεται έως και το 2023
Καινοτομία και πολιτικές ψυχικής υγείας στην πράξη
Ο αιματολογικός έλεγχος μετρά την ανοσολογική απόκριση ενός ατόμου στη φλαγκελίνη
Η αγορά της «longevity» αναμένεται να αυξηθεί παγκοσμίως σε σχεδόν 1,9 τρισεκατομμύρια έως το 2034
Η απώλεια βάρους είναι ίσως ο πιο επίμονος μύθος
Οι προσωπικές μας σκέψεις επιδεινώνουν το στρες, οι αυξημένες προσδοκίες δημιουργούν ενοχές
Πώς εκθέτουν το σώμα σας σε ενδοκρινικούς διαταράκτες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.