- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Εμβόλιο Sputnik-V για κορωνοϊό: Πόσοι παρουσίασαν παρενέργειες
Ένας στους 7 εθελοντές εμφάνισε πυρετό το πρώτο 24ωρο
Πόσοι από τους εθελοντές που έκαναν το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V για τον κορωνοϊό εμφάνισαν παρενέργειες - Τι παρουσίασαν.
Εθελοντές που έκαναν το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V για τον κορωνοϊό εμφάνισαν παρενέργειες.
Τα αναλυτικά στοιχεία για το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V παρουσίασε την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020 ο υπουργός Υγείας της Ρωσίας Μιχαήλ Μουράσκα.
Όπως είπε, περίπου το 14% των εθελοντών που εμβολιάστηκαν με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V για τον κορωνοϊό, στο πλαίσιο της τρίτης φάσης των κλινικών δοκιμών, δηλώνει ότι αισθάνεται αδυναμία, έχει μυϊκούς πόνους και παρουσιάζει πυρετό.
«Περισσότεροι από 300 εμβολιασθέντες (εθελοντές), δηλαδή περίπου το 14%, δηλώνουν ότι νοιώθουν αδυναμία, μυϊκούς πόνους κατά τη διάρκεια του 24ωρου και σε σπάνιες περιπτώσεις ανεβάζουν πυρετό. Όλα αυτά περιγράφονται στις οδηγίες χρήσης. Είναι οι προβλεπόμενες παρενέργειες. Κατά κανόνα διαρκούν μια, μιάμιση ημέρα» ανέφερε ο Μουράσκα.
Και πρόσθεσε ότι το εμβόλιο πέρασε σειρά κλινικών και προκλινικών δοκιμών και αναπτύχθηκε πάνω σε μια πλατφόρμα, η οποία έχει ήδη χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη εμβολίων.
«Τα στοιχεία που διαθέτουμε βάσει αυτής της πλατφόρμας είναι πάρα πολλά και μπορούμε να πούμε με ηρεμία ότι το σκεύασμα αυτό είναι ασφαλές. Ωστόσο, για οποιοδήποτε φαρμακευτικό σκεύασμα, το οποίο προορίζεται να χρησιμοποιηθεί ευρέως, πρέπει να υπάρχουν πιο αναλυτικά, λεπτομερή, δεδομένα από τη χρήση του σε έναν μεγάλο αριθμό ασθενών στους οποίους έχουν γίνει διαφορετικές διαγνώσεις και παρουσιάζουν διαφορετικά επίπεδα ανοσίας» εξήγησε ο Ρώσος υπουργός Υγείας σχετικά με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V για τον κορωνοϊό.
Ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V για τον κορωνοϊό: Ξεκίνησε η διανομή της πρώτης παρτίδας σε όλες τις περιφέρειες της χώρας
Ο Μιχαήλ Μουράσκα είπε ακόμη ότι οι εμβολιασθέντες εθελοντές παρακολουθούνται συστηματικά μέσω ενός κέντρου τηλεϊατρικής από ιατρούς με υψηλή κατάρτιση, οι οποίοι έχουν πρόσβαση στο ιατρικό τους ιστορικό, δηλαδή γνωρίζουν μεταξύ άλλων και ποιοί πάσχουν από χρόνια νοσήματα.
«Αυτό μας επιτρέπει να έχουμε ένα πλήρες φάσμα δεδομένων κατά τη διάρκεια της τρίτης φάσης των κλινικών δοκιμών» συμπλήρωσε.
Ο Μιχαήλ Μουράσκα ανακοίνωσε επίσης ότι η διαδικασία που αφορά στο εμβολίο Sputnik-V για τον κορωνοϊό προχωράει βάσει σχεδίου και ήδη τρεις μεγάλες φαρμακευτικές επιχειρήσεις στη Ρωσία έχουν ξεκινήσει την παραγωγή του. Παράλληλα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πρόσθεσε ότι κατά την παρούσα χρονική περίοδο, η πρώτη παρτίδα του εμβολίου άρχισε να διανέμεται σε όλες τις περιφέρειες της Ρωσίας.
«Οι πρώτοι που θα έχουν πρόσβαση στο εμβόλιο θα είναι οι ιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό, οι δάσκαλοι και εργαζόμενοι σε άλλους τομείς που έρχονται άμεσα σε επαφή με τον κόσμο» ξεκαθάρισε ο Μουράσκα, εκτιμώντας ότι στα τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου θα στέλνονται μεγάλες παρτίδες εμβολίων, με τα οποία δεν θα εμβολιάζονται μόνο τα άτομα που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, αλλά και ευρέως όλοι οι πολίτες.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σημαντικό να απευθυνθούμε γρήγορα στον γιατρό
Μια πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης για τους νευροενδοκρινείς όγκους από την εταιρεία IPSEN
Σύμφωνα με το περιοδικό Science
Η πρωτοβουλία της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας με τη Chiesi Hellas διακρίθηκε στην κατηγορία «Κοινωνία»
Ποια είναι τα κύρια ευρήματα της μελέτης
Αναλυτικός οδηγός από το σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος»
Μία πρωτοβουλία της Bristol Myers Squibb για την αντιμετώπιση των προκλήσεων
Tι έδειξε μια τελευταία έρευνα
Νέες προσεγγίσεις στην παροχή φροντίδας για τη μείωση των ανισοτήτων στην πρόσβαση
Πώς η συνάντηση δύο γυναικών οδήγησε στην υλοποίηση ενός οράματος, δίνοντας δικαίωμα στην επιλογή στις γυναίκες
Παρότι κάποιοι διστάζουν λόγω φόβων για την προετοιμασία ή την εξέταση, οι νέες μέθοδοι είναι πιο φιλικές προς τον ασθενή
Η ανακάλυψη Έλληνα ερευνητή
Και ποιες είναι πραγματικά απαραίτητες; Ένας πρακτικός οδηγός για το πώς να προσέχουμε την υγεία μας και να μην κάνουμε περιττούς ελέγχους
Αυτή τη στιγμή η δωρεά οργάνων γίνεται μόνο κατόπιν εγκεφαλικού θανάτου
Η εξέταση αναζητά τις λεγόμενες «ζόμπι» κυτταρικές πρωτεΐνες
Οι ειδικοί απαντούν για την υγεία μας
Δυστυχώς γι’ αυτούς που δείχνουν δεν υπάρχει θεραπεία. Ευτυχώς για τον HIV υπάρχει θεραπεία
Μια αυτοάνοση διαταραχή. Εννέα στους δέκα ασθενείς έχουν βιώσει στιγματισμό λόγω της λεύκης
Η συνηθέστερη μορφή καρκίνου των ενδοκρινών αδένων
Ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς μη επεμβατικές θεραπείες αντιγήρανσης και, το κυριότερο, πετυχαίνουν όσα υπόσχονται;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.