- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Κοντοζαμάνης: Έρχονται τον Σεπτέμβρη νέες προσλήψεις γιατρών
«Από τον Μάρτιο έως σήμερα έχουν ολοκληρωθεί περισσότερες από 6.000 προσλήψεις υγειονομικών»
Νέα προκήρυξη 400 θέσεων ιατρικού προσωπικού εκ των οποίων οι μισές θα αφορούν τις ΜΕΘ, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.
Στην εβδομαδιαία ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας για τον κορωνοϊό βρέθηκε ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, και ανακοίνωσε ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου θα υπάρξει νέα προκήρυξη 400 θέσεων ιατρικού προσωπικού εκ των οποίων οι μισές θα αφορούν τις ΜΕΘ.
Συνολικά, όπως είπε, από τον Μάρτιο έως σήμερα έχουν ολοκληρωθεί περισσότερες από 6.000 προσλήψεις υγειονομικών. «Δρομολογήσαμε παράλληλα τις απαιτούμενες διαδικασίες που εκκρεμούσαν έτσι ώστε να δρομολογηθούν μόνιμες προσλήψεις 942 γιατρών σε νοσοκομείο, 81 για τα νησιά και 1209 νοσηλευτικού προσωπικού σε όλη την επικράτεια».
«Από τις αρχές Σεπτεμβρίου εντάσσονται στις ΜΕΘ 1650 επαγγελματίες νοσηλευτές για την αποκτηση ειδικότητας στην εντατική ιατρική και 600 νοσηλευτές υγείας. Υπάρχει επάρκεια υλικών. Αποθέματα δημιουργούνται από διαγωνισμούς, δωρέες κτλ.», πρόσθεσε ο υφυπουργός Υγείας.
«Σε ό,τι αφορά τις ΜΕΘ παραλάβαμε 557 τον Ιούλιο του 2019. Ένα χρόνο μετά φτάσαμε τις 901 και μέχρι το τέλος του έτους θα έχουμε φτάσει τον ευρωπαϊκό μέσο όρο των 1.200 κλινών ΜΕΘ. Από το σύνολο των 901 κλινών ΜΕΘ είναι ανεπτυγμένες 186 αποκλειστικά για ασθενείς με κορωνοϊό. Ο αριθμός αυτός είναι δυναμικός. Την περίοδο της πανδημίας οι κλίνες ΜΕΘ αποκλειστικά για covid είχαν πλησιάσει τις 400» είπε ο κ. Κοντοζαμάνης και διευκρίνισε ότι «η κάλυψη αυτών των κλινών σήμερα δεν ξεπερνάει το 21% με 32 στο σύνολο των 186 διαθέσιμων».
Σε ό,τι αφορά τον διαγνωστικό έλεγχο ο κ. Κοντοζαμάνης είπε ότι από τις 26 Φεβρουαρίου οποτε και διαγνώστηκε το πρώτο κρούσμα αντιδράσαμε ακαριαία καθώς έχει 15πλασιαστεί ο καθημερινός αριθμός εξετάσεων. «Από 800 τεστ την ημέρα στο τέλος Φεβρουαρίου, φτάσεμε τα 6.500 τον Ιούνιο και τα πάνω από 12.000 τεστ την ημέρα. Συνολικά έχουν διεξαχθεί περίπου 750.000 τεστ μοριακού ελέγχου».
Σε ό,τι αφορά τη διαθεσιμότητα των φαρμάκων ο κ. Κοντοζαμάνης είπε ότι «είναι σε εξέλιξη η κοινή προμήθεια από την ΕΕ για ρεμντεσιβίρη. Η Ελλάδα έχει παραλάβει στο πλαίσιο του πρώτου κύματος 178 φιαλίδια και υπάρχουν 85 διαθέσιμα από την αρχή της πανδημίας στα νοσοκομειά αναφοράς».
Ο υφυπουργός Υγείας απάντησε, τέλος, σε δημοσιεύμετα που, όπως είπε, «ψευδώς αναγράφουν ότι αποκρύπτουμε κρούσματα. Καθημερινά ο ΕΟΔΥ ως αρμόδιος φορέας ανακοινώνει όλα τα κρούσματα της χώρας και την αντίστοιχη επιδημιολογική έκθεση. Κανείς δεν μπορεί ούτε να κάνει εικασίες ούτε να διαστρεβλώσει την πραγματική εικόνα. Αυτά που γράφονται περί εξυπηρέτησης συμφερόντων τα θεωρώ ανάξια σχολιασμού. Μέχρι σήμερα τα καταφέραμε γιατί παρείχαμε πλήρη και υπεύθυνη ενημέρωση. Δεν κρύψαμε τίποτα και ούτε θα το κάνουμε.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σημαντικό να απευθυνθούμε γρήγορα στον γιατρό
Μια πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης για τους νευροενδοκρινείς όγκους από την εταιρεία IPSEN
Σύμφωνα με το περιοδικό Science
Η πρωτοβουλία της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας με τη Chiesi Hellas διακρίθηκε στην κατηγορία «Κοινωνία»
Ποια είναι τα κύρια ευρήματα της μελέτης
Αναλυτικός οδηγός από το σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος»
Μία πρωτοβουλία της Bristol Myers Squibb για την αντιμετώπιση των προκλήσεων
Tι έδειξε μια τελευταία έρευνα
Νέες προσεγγίσεις στην παροχή φροντίδας για τη μείωση των ανισοτήτων στην πρόσβαση
Πώς η συνάντηση δύο γυναικών οδήγησε στην υλοποίηση ενός οράματος, δίνοντας δικαίωμα στην επιλογή στις γυναίκες
Παρότι κάποιοι διστάζουν λόγω φόβων για την προετοιμασία ή την εξέταση, οι νέες μέθοδοι είναι πιο φιλικές προς τον ασθενή
Η ανακάλυψη Έλληνα ερευνητή
Και ποιες είναι πραγματικά απαραίτητες; Ένας πρακτικός οδηγός για το πώς να προσέχουμε την υγεία μας και να μην κάνουμε περιττούς ελέγχους
Αυτή τη στιγμή η δωρεά οργάνων γίνεται μόνο κατόπιν εγκεφαλικού θανάτου
Η εξέταση αναζητά τις λεγόμενες «ζόμπι» κυτταρικές πρωτεΐνες
Οι ειδικοί απαντούν για την υγεία μας
Δυστυχώς γι’ αυτούς που δείχνουν δεν υπάρχει θεραπεία. Ευτυχώς για τον HIV υπάρχει θεραπεία
Μια αυτοάνοση διαταραχή. Εννέα στους δέκα ασθενείς έχουν βιώσει στιγματισμό λόγω της λεύκης
Η συνηθέστερη μορφή καρκίνου των ενδοκρινών αδένων
Ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς μη επεμβατικές θεραπείες αντιγήρανσης και, το κυριότερο, πετυχαίνουν όσα υπόσχονται;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.