Health & Fitness

ΟΦΕΤ: Αλληλεγγύη και ιστορική ευθύνη στην πανδημία

Αξία για τον άνθρωπο, ευθύνη για την κοινωνία!

sofia-neta.jpg
Σοφία Νέτα
ΤΕΥΧΟΣ 744
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΟΦΕΤ: Η αλληλεγγύη και η ιστορική ευθύνη της Uni-pharma και της InterMed στη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19

Ο Όμιλος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ) αποδεικνύει ότι δεν κάμπτεται από τα δύσκολα και τα επείγοντα, αλλά αντίθετα τρέφεται.

Η κρίση της πανδημίας του Covid-19 που βίωσε όλος ο πλανήτης όπως και η Ελλάδα, κατέδειξε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την ανάγκη για διαρκή ετοιμότητα, οργάνωση και άμεσα αντανακλαστικά, από κάθε πλευρά, κυρίως από την πλευρά των επιχειρήσεων. 

Σε μία τόσο σοβαρή πανδημία, ο κλάδος της φαρμακοβιομηχανίας έδωσε δυναμικό παρών και πρωτοστάτησε μέσα από μία σειρά δράσεων που τόνωσαν το ελληνικό υγειονομικό σύστημα. 
Η πανδημία του SARS COVID-19, ήταν η αφορμή για τον Όμιλο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ), να αποδείξει για ακόμη μία φορά ότι δεν κάμπτεται από τα δύσκολα και τα επείγοντα, αλλά αντίθετα τρέφεται. 
Με επικεφαλής τη δυναμική πρόεδρο και CEO του Ομίλου κυρία Ιουλία Τσέτη αλλά και τους 568 εργαζομένους, ο ΟΦΕΤ εργάστηκε άοκνα το διάστημα της πανδημίας, στηρίζοντας τους ασθενείς, τη δημόσια υγεία, την αγορά εργασίας και την ελληνική οικονομία. 
Με αίσθημα κοινωνικής και ιστορικής ευθύνης στην πιο σοβαρή υγειονομική κρίση, η ναυαρχίδα του ΟΦΕΤ, η Uni-pharma SA, ανακοίνωσε δύο μεγάλες και σημαντικές δωρεές, που αφορούν σε εκατ. δόσεις Unikinon (με δραστική χλωροκίνη) στα νοσοκομεία της Ελλάδας και Κύπρου. 
Η χλωροκίνη, σύμφωνα με τους επιστήμονες, εκτιμάται ότι αποτελεί μία επιτυχή θεραπεία για την αντιμετώπιση του Covid -19 και ήδη εντάσσεται στα θεραπευτικά πρωτόκολλα (και προληπτικά για επαγγελματίες υγείας) πολλών ασθενών στα νοσηλευτήρια. Αξίζει να σημειώσουμε ότι όλη η διαδικασία της αγοράς της πρώτης ύλης, της παραγωγής του φαρμάκου αλλά και της υλοποίησης της δωρεάς, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της προέδρου και CEO του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη – ΟΦΕΤ Ιουλίας Τσέτη. 

H Ιουλία Τσέτη, πρόεδρος και CEO του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη – ΟΦΕΤ

Τα γρήγορα αντανακλαστικά της Ιουλίας Τσέτη 

Η κυρία Τσέτη, με γρήγορα αντανακλαστικά, απέδειξε ότι όταν κάποιος θέλει, μπορεί να υλοποιήσει άμεσα ακόμη και το πιο τολμηρό project σε πρωτόγνωρες συνθήκες. Η πρόεδρος του ΟΦΕΤ αποφάσισε να δράσει πυροσβεστικά, αγοράζοντας από την Ινδία το Σάββατο 21 Μαρτίου 2020 ποσότητα 5 τόνων χλωροκίνης. Μετά από λίγο, τα σύνορα της Ινδίας έκλεισαν και σχεδόν κανείς στον κόσμο δεν μπορούσε να προμηθευθεί την πολύτιμη δραστική ουσία. 
Εξάλλου, η Uni-pharma SA υλοποιεί το διάστημα αυτό κλινική μελέτη ανοικτού τύπου για τη χλωροκίνη, με την ονομασία HOPE, σε συνεργασία με ερευνητικά κέντρα και νοσοκομεία αναφοράς, προκειμένου να αναδειχθούν ακόμη περισσότερα κλινικά δεδομένα της δραστικής ουσίας. 
Να θυμίσουμε ότι η Uni-pharma SA ανακοίνωσε την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020 ότι θα διαθέσει δωρεάν 24 εκατομμύρια δόσεις Unikinon στο ελληνικό κράτος. Η διοίκηση της εταιρείας εξάλλου, αποφάσισε να δωρίσει και στην Κυπριακή Δημοκρατία 60.000 δόσεις του πολύτιμου φαρμάκου Unikinon. Ήδη το φάρμακο βρίσκεται στα νοσοκομεία αναφοράς της χώρας από τις 3 Απριλίου 2020.

Δωρεά χιλιάδων λίτρων αντισηπτικών από την InterMed

Παράλληλα, σε μία ακόμη δωρεά προς το υγειονομικό σύστημα, προχώρησε ο ΟΦΕΤ, μέσω της InterMed. Η διοίκηση του Ομίλου, ένα μήνα μετά την πρώτη δωρεά, ανακοίνωσε στις 27 Απριλίου ότι παρέδωσε στο υπουργείο Υγείας (μετά από δωρεάν χορήγηση οινοπνεύματος από το υπουργείο Ανάπτυξης), πάνω από 14.000 λίτρα αντισηπτικού δωρεάν, με προδιαγραφές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί αμιγώς για νοσοκομειακή χρήση. 
Η παραγωγή υλοποιήθηκε στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις της φαρμακοβιομηχανίας InterMed, η οποία διέθεσε ανθρώπινο δυναμικό και πόρους, προκειμένου να υλοποιηθεί το σχέδιο. 
Η InterMed έχει μακρά εμπειρία και τεχνογνωσία στο θέμα των αντισηπτικών με τα σκευάσματα Reval. 
Η δωρεά του Unikinon αλλά και των αντισηπτικών, ωστόσο, δεν αποτελούν μοναδικά παραδείγματα κοινωνικής υπευθυνότητας του Ομίλου. Ο ΟΦΕΤ «τρέχει» εδώ και χρόνια ανθρωποκεντρικές δράσεις που εντάσσονται στην ευρύτερη Στρατηγική Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου, με άξονες την προστασία του Περιβάλλοντος, τη στήριξη κοινωνικών ευπαθών ομάδων και την στήριξη της νέας γενιάς και της επιστήμης.

ΟΦΕΤ: Η αλληλεγγύη και η ιστορική ευθύνη της Uni-pharma και της InterMed στη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19

Η «TELEIA» φιλοσοφία του ΟΦΕΤ, η ευθύνη και η ηθική 

Το σύνθημα TELEIA αποτελεί το ακρωνύμιο της φιλοσοφίας του Ομίλου και αφορά στις εταιρικές αξίες, μεταφράζεται, δε, ως εξής: Ομαδικότητα - Teamwork, Αδιαπραγμάτευτη Ηθική – Ethos, Διαρκής Μάθηση - Learning, Αριστεία - Excellence, Καινοτομία -  Innovation και Υπευθυνότητα - Accountability. 
Οι Uni-pharma & InterMed επίσης (οι μοναδικές φαρμακοβιομηχανίες στην Ελλάδα) αποτελούν από τον Ιανουάριο του 2016 υπερήφανα μέλη του Ελληνικού Δικτύου του Οικουμενικού Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών. Το UN Global Compact αποτελεί ένα παγκόσμιο πλαίσιο, σύμφωνα με το οποίο επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο καλούνται να ευθυγραμμίσουν τις λειτουργίες και τις στρατηγικές τους με 10 παγκόσμια αποδεκτές αρχές στους τομείς των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των συνθηκών εργασίας, του περιβάλλοντος και της καταπολέμησης της διαφθοράς, της προβολής των πρακτικών της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας και της κινητοποίησης των επιχειρήσεων για συμβολή στην επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης και της Κλιματικής Αλλαγής.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ