Health & Fitness

Σύψας: Οι ασυμπτωματικοί μεταδίδουν τον κορωνοϊό

«Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έκανε λάθος», είπε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έλεγχοι επιβατών στα αεροδρόμια
Έλεγχοι επιβατών από το εξωτερικό στα αεροδρόμια © EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας τόνισε ότι οι ασυμπτωματικοί ασθενείς μεταδίδουν κανονικά τον νέο κορωνοϊό.

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας υποστήριξε ότι οι ασυμπτωματικοί μεταδίδουν κανονικά τον νέο κορωνοϊό εξηγώντας ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) υπέπεσε σε λάθη γύρω από το εν λόγω θέμα. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Σύψας είπε πως ο ΠΟΥ έχει κάνει πολλά λάθη όσον αφορά τα στοιχεία για τον κορωνοϊό και το τελευταίο ήταν αυτό με τους ασυμπτωματικούς ασθενείς. Ο καθηγητής διευκρίνισε ότι οι προσυμπτωματικοί και οι ασυμπτωματικοί μεταδίδουν κανονικά τον ιό.

Για τις εικόνες συνωστισμούς σε διάφορα μέρη της Ελλάδας τις τελευταίες μέρες καθώς και τις παραβιάσεις της καραντίνας ο κ. Σύψας τόνισε πως αυτή δεν είναι μια καλή εξέλιξη και ότι θα φανεί στην καμπύλη. «Σε δυο βδομάδες ακόμα πιο άσχημα νούμερα από τα σημερινά».

«Απογοητευτικές» χαρακτήρισε, επίσης, τις εικόνες συνωστισμού έξω από την υπηρεσία Ασύλου και ζήτησε από την Πολιτεία να πάρει τα μέτρα της και να εξυπηρετήσει τους ανθρώπους αυτούς με κάποιον άλλο τρόπο. «Ο μεγάλος κίνδυνος είναι η συμπεριφορά του πολίτη», σχολίασε ο Νίκος Σύψας εκφράζοντας την ανησυχία του για την κατάσταση που πρόκειται να επικρατήσει στα νησιά και στα μπαρ.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, ο κόσμος έπαψε να έχει εμπιστοσύνη στους ειδικούς και άρχισε να χαλαρώνει.

Στη Φθιώτιδα ανέφερε ότι είναι ελεγχόμενη η κατάσταση, ενώ τα αποτελέσματα των προηγούμενων ημερών τα βλέπουμε τώρα στην Ξάνθη με το ξέσπασμα τοπικής επιδημίας. Η κατάσταση είναι μεν ελεγχόμενη, αλλά αν συμβεί και αλλού «θα έχουμε πρόβλημα. Δεν θα μπορούμε να το ελέγξουμε».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ