Health & Fitness

Νίκος Σύψας: «Η ζέστη δεν σκοτώνει τον κορωνοϊό»

Τι είπε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας για τη συμπεριφορά του ιού σε διάφορες θερμοκρασίες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ήλιος, καλοκαίρι
Ήλιος, καλοκαίρι © Photo by Eirik Uhlen on Unsplash

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, τόνισε ότι «η ζέστη δεν σκοτώνει τον κορωνοϊό».

«Η ζέστη δεν σκοτώνει τον κορωνοϊό», υπογράμμισε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας του πανεπιστημίου Αθηνών και και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για την επιδημία, Νίκος Σύψας. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Σύψας επισήμανε ότι ιός επιβιώνει πολύ λιγότερο όταν οι θερμοκρασίες είναι πάνω από 25 βαθμούς Κελσίου αλλά δεν σκοτώνεται «συνεχίζει να μεταδίδεται».

Στη συνέχεια ο καθηγητής σχολίασε ότι δύο εβδομάδες μετά την κάθε άρση μέτρων θα ανακοινώνονται τα αποτελέσματα ενώ τόνισε πως όλες οι ευπαθείς ομάδες θα πρέπει τον Οκτώβριο να εμβολιαστούν για τη γρίπη ώστε για να μπορούν να επικεντρωθούν στον νέο κορωνοϊό. 

Ο Νίκος Σύψας άφησε ανοιχτό επίσης το ενδεχόμενο αλλαγών στους υφιστάμενους κανόνες για τις μετακινήσεις. Για τα γυμναστήρια ο Νίος Σύψας επιβεβαίωσε ότι θα ανοίξουν στις 29 Ιουνίου διότι σε αυτά συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός ατόμων και υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος μετάδοσης του ιού. Για το αν θα ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία σημείωσε πως αν συνεχίζουν τα πράγματα να πηγαίνουν καλά ο ίδιος θα εισηγηθεί να ανοίξουν. 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ