Health & Fitness

Τσιόδρας για εμβόλιο κορωνοϊού: 100 ομάδες το ψάχνουν

Τι ανέφερε στην καθιερωμένη απογευματινή ενημέρωση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εμβόλιο για τον κορωνοϊό
Εμβόλιο για τον κορωνοϊό/© Pixabay

Νέα τοποθέτηση από τον Σωτήρη Τσιόδρα στην προσπάθεια να βρεθεί εμβόλιο για τον κορωνοϊό - Υπάρχουν 100 ομάδες που θέλουν να το παρασκευάσουν.

Στο εμβόλιο για τον κορωνοϊό αναφέρθηκε ο Σωτήρης Τσιόδρας το απόγευμα της Δευτέρας 4 Μαΐου 2020, έχοντας ανακοινώσει πρώτα 6 νέα κρούσματα και δύο θανάτους ασθενών με Covid-19 στην Ελλάδα.

Όπως είπε, υπάρχουν περισσότερες από 100 ομάδες που αναζητούν εμβόλιο για τον κορωνοϊό.

Και εκτίμησε ότι μπορεί να υπάρχουν κάποιες δεκάδες εκατομμύρια δόσεις εμβολίων μέχρι το τέλος του έτους. Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι η έμφαση θα δοθεί στις ευπαθείς ομάδες, που απειλούνται και περισσότερο από τον κορωνοϊό. Παράλληλα, ο κ. Τσιόδρας εκτίμησε ότι το πρώτο κύμα της πανδημίας κορωνοϊού έχει περάσει πλέον στην Ευρώπη, αν και «η Μεγάλη Βρετανία εξακολουθεί να καταγράφει σημαντικούς αριθμούς κρουσμάτων και θανάτων».

Επιπλέον, ενημέρωσε ότι το πρωί ξεκίνησε το πρόγραμμα των κινητών μονάδων ανίχνευσης κρουσμάτων κορωνοϊού. Πρώτη προτεραιότητα είναι οι ευπαθείς ομάδες (οίκοι ευγηρίας, δομές αστέγων κ.α.).

«Με σύνεση και αίσθημα ευθύνης, πρέπει να καταλάβουμε ότι το επόμενο διάστημα και ιδιαίτερα οι επόμενες 15 ημέρες είναι κρίσιμες» τόνισε ο καθηγητής, προσθέτοντας ότι όλοι θα κριθούμε με τη συμμόρφωση στα μέτρα. «Τώρα που αυξάνονται οι επαφές στην κοινωνία, πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση για συμπτώματα που θα μας οδηγήσουν στην απομόνωση, την έγκαιρη διάγνωση και την αποφυγή διασποράς του ιού στην κοινότητα» συμπλήρωσε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ