Ιατρική παρακολούθηση στο σπίτι: Ένα κρίσιμο ζήτημα
Συνεργασία του Ιατρικού Συλλόγου με την Περιφέρεια Αττικής
Οι τρόποι συνεργασίας της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, βρέθηκαν στο επίκεντρο σύσκεψης που συγκάλεσε ο Γ. Πατούλης
Κρίσιμα ζητήματα όπως είναι η ανάγκη ιατρικής παρακολούθησης των ασθενών που παραμένουν στο σπίτι με ήπια συμπτώματα, προκειμένου να προληφθούν οι σοβαρές επιπλοκές της νόσου, συζητήθηκαν σε σύσκεψη της ομάδας για τον κορωνοϊό της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.
Ανάμεσα στα άλλα που τονίστηκαν ήταν ότι είναι σημαντική η έγκαιρη διάγνωση της λοίμωξης προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά του ιού, καθώς και η ανάγκη ενημέρωσης του κοινού για τις σοβαρές παρενέργειες που μπορεί να έχουν οι φαρμακευτικές ουσίες χωρίς ιατρική παρακολούθηση. Ο ΙΣΑ, μάλιστα, απευθύνει αυστηρή σύσταση στο κοινό να μην προμηθεύεται τις ουσίες που χορηγούνται δοκιμαστικά, για τη θεραπεία της λοίμωξης χωρίς ιατρική παρακολούθηση γιατί μπορεί να θέσει σε μεγάλο κίνδυνο την υγεία του.
Επίσης, υπογραμμίστηκε για άλλη μια φορά η ανάγκη να διασφαλιστεί υλικό προστασίας για τους υγειονομικούς και διευκρινίστηκε ότι η μάσκα δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για χρονικό διάστημα άνω των τριών ωρών.
Σχολιάζοντας το θέμα, ο κ. Πατούλης τόνισε τα εξής: «Προσπαθούμε καθημερινά να βρούμε τρόπους να καλύψουμε ανάγκες των πολιτών την κρίσιμη αυτή περίοδο και να συμβάλλουμε στην υγειονομική θωράκιση της Αττικής απέναντι στον αόρατο εχθρό. Επεξεργαζόμαστε λύσεις και επικαιροποιούμε τα Σχέδια Δράσης προς αυτή την κατεύθυνση. Στόχος μας είναι να νοιώσει κάθε πολίτης της Αττικής ότι είμαστε δίπλα του αλλά και να αποσυμφορήσουμε τα νοσοκομεία για να μπορούν οι συνάδελφοί μας να δώσουν τη μάχη τους».
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του κ. Γεώργιου Σαρόγλου, Καθηγητή Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας ΕΚΠΑ και του κ. Χαρίλαου Κουτή, ομότιμου καθηγητή Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Δημόσιας Υγείας, των μελών του Δ.Σ. του ΙΣΑ Φ. Πατσουράκου, Σ. Τσούκαλου, Τ. Χατζή, Ι. Κεχρή, Π. Λεονάρδου, Σ. Προβατά και εκ μέρους της Περιφέρειας Αττικής του Α. Βαθιώτης, Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και ο Π. Ευσταθίου, συντονιστή της Ομάδας διαχείρισης Κρίσεων της Περιφέρειας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μία πρωτοβουλία της Bristol Myers Squibb για την αντιμετώπιση των προκλήσεων
Tι έδειξε μια τελευταία έρευνα
Νέες προσεγγίσεις στην παροχή φροντίδας για τη μείωση των ανισοτήτων στην πρόσβαση
Πώς η συνάντηση δύο γυναικών οδήγησε στην υλοποίηση ενός οράματος, δίνοντας δικαίωμα στην επιλογή στις γυναίκες
Παρότι κάποιοι διστάζουν λόγω φόβων για την προετοιμασία ή την εξέταση, οι νέες μέθοδοι είναι πιο φιλικές προς τον ασθενή
Η ανακάλυψη Έλληνα ερευνητή
Και ποιες είναι πραγματικά απαραίτητες; Ένας πρακτικός οδηγός για το πώς να προσέχουμε την υγεία μας και να μην κάνουμε περιττούς ελέγχους
Αυτή τη στιγμή η δωρεά οργάνων γίνεται μόνο κατόπιν εγκεφαλικού θανάτου
Η εξέταση αναζητά τις λεγόμενες «ζόμπι» κυτταρικές πρωτεΐνες
Οι ειδικοί απαντούν για την υγεία μας
Δυστυχώς γι’ αυτούς που δείχνουν δεν υπάρχει θεραπεία. Ευτυχώς για τον HIV υπάρχει θεραπεία
Μια αυτοάνοση διαταραχή. Εννέα στους δέκα ασθενείς έχουν βιώσει στιγματισμό λόγω της λεύκης
Η συνηθέστερη μορφή καρκίνου των ενδοκρινών αδένων
Ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς μη επεμβατικές θεραπείες αντιγήρανσης και, το κυριότερο, πετυχαίνουν όσα υπόσχονται;
Τι ισχύει για τα φάρμακα και τον καρκίνο του μαστού
Τι είναι η υπερχοληστερολαιμία, ποιες οι συνέπειες της και ποια η αντιμετώπιση
Η Αργυρώ Παναγιωτάκου, ενδοκρινολόγος/διαβητολόγος, μας εξηγεί τον ρόλο της
Τι δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε για τη σημαντική επίπτωση της παχυσαρκίας
Ανανέωση του δέρματος, αποτρίχωση, αντιμετώπιση της ακμής και άλλες θεραπείες
Στο «δωμάτιο» της γήρανσης είναι σημαντικό να φτάσουμε σωματικά και κοινωνικά δραστήριοι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.