Health & Fitness

Γιώργος Παυλάκης: Γιατί λέω ναι στα πιο σκληρά μέτρα που μπορεί να πάρει η κυβέρνηση

Ο διακεκριμένος Έλληνας γιατρός-ερευνητής ονομάζει τον κορωνοϊό τσουνάμι και μας στέλνει ένα σημαντικό μήνυμα για τον κίνδυνο

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
giorgos-pavlakis_0.jpg

.Ο Γιώργος Παυλάκης εξηγεί γιατί η πανδημία μοιάζει με τσουνάμι και γιατί υποστηρίζει τα πιο σκληρά μέτρα που μπορούμε να πάρουμε

Η παρούσα πανδημία εξελίσσεται φοβερά γρήγορα. Αυτό που νομίζαμε τρελό και αδύνατο χτες, συμβαίνει σήμερα. Αύριο θα είναι χειρότερα. Κάθε επόμενη μέρα θα είναι χειρότερη, και θα πρέπει να το δούμε όσο πιο σοβαρά μπορούμε σήμερα. Χρειάζεται να προσαρμοστούμε άμεσα, όλοι, σε μια κατάσταση που είναι τελείως καινούρια.
Το τσουνάμι είναι ένα τεράστιο κύμα που έρχεται ξαφνικά και σκεπάζει γρήγορα τα πάντα.

Όσες μάσκες και να έρθουν από Κίνα δεν θα λύσουν το πρόβλημα, πρέπει να δούμε συνολικά το σχέδιο, να αντιμετωπίσουμε ελλείψεις και να προσπαθήσουμε όλοι να μετριάσουμε το τσουνάμι.

Ο λόγος που γίνεται αυτό είναι ότι ο ιός είναι καινούριος και κανένας δεν εχει ανοσία. Μεταδίδεται εύκολα και έτσι αστραπιαια επεκτάθηκε σε πανδημία. Δεν είναι γρίπη, είναι 5-10 φορές χειρότερος, γιατί και η χειρότερη γρίπη δεν επεκτείνεται τόσο γρήγορα ώστε να γίνει Τσουναμι. Για τη γρίπη έχουμε εμβόλια, έχουμε φάρμακα, και έχουμε κάποια μεγάλη ή μικρή ανοσία, όλοι μας.

Δώστε χρόνο στους επιστήμονες να βρούμε τρόπους αντιμετώπισης του καινούριου ιού, αυτό θα γίνει, αλλά δεν προλαβαίνει το Τσουνάμι. Το μόνο που έχουμε σήμερα είναι μέτρα δημόσιας υγείας και δημόσιας τάξης. Για αυτό υποστηρίζω την κυβέρνηση για μάξιμουμ κινητοποίηση όλης της κοινωνίας.
 


*Ο Γιώργος Παυλάκης είναι γιατρός-ερευνητής στον τομέα των ανοσοθεραπειών και των εμβολίων για τον καρκίνο και τις μολυσματικές ασθένειες, στο Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου των ΗΠΑ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.