Ο κορωνοϊός ΔΕΝ είναι «κατασκευασμένος»: Αυτή είναι η απόδειξη
Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο nature medicine βάζει τέλος στη συνωμοσιολογία
Τελικά ο κορωνοϊός δεν είναι κατασκευασμένος σε εργαστήριο και αυτή η έρευνα εξηγεί γιατί δεν είναι αποτέλεσμα γενετικής μηχανικής.
«Ο Τραμπ έστειλε τον κορωνοϊό στους Κινέζους γιατί τους χρωστάει», «Η Κίνα κατασκεύασε τον κορωνοϊό για να καταστρέψει τη Δύση», «ο κορωνοϊός είναι προϊόν εργαστηρίου, υπάρχει ήδη το εμβόλιο και μας το κρύβουν», «μπαίνουμε στην πρώτη φάση του βιολογικού πολέμου και της βιοτρομοκρατίας».
Αυτές και πολλές άλλες είναι μερικές από τις θεωρίες συνωμοσίας που έχουμε ακούσει για την πανδημία του covid-19. Όμως υπάρχει και η επιστήμη και μόλις δημοσιεύτηκε στο «nature medicine» μια έρευνα που εξηγεί γιατί ο κορωνοϊός δεν είναι προϊόν γενετικής μηχανικής. Την έρευνα «The proximal origin of SARS-CoV-2» μπορείτε να την διαβάσετε εδώ. Για καλή μας τύχη η επιστήμονας Myrtani Pieri τα εξηγεί γρήγορα και εκλαϊκευμένα στην ανάρτησή της στο facebook.
H ανάρτησή της
Είναι «κατασκευασμένος» ο SARS-CoV-2;
Σημερινή μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ‘Nature Medicine’ δείχνει σαφώς πως ο ιός SARS-CoV-2 ΔΕΝ αποτελεί εργαστηριακό κατασκεύασμα ή αποτέλεσμα γενετικής μηχανικής (genetic engineering).
Οι επιστήμονες έδειξαν πως ο ιός SARS-CoV-2 χρησιμοποιεί ένα ανθρώπινο υποδοχέα τον ACE2 και έτσι μπαίνει στα κύτταρα (ας πούμε ότι ξεκλειδώνει την κλειδαριά μιας πόρτας στο ανθρώπινο κύτταρο). Και όμως η αλληλεπίδραση με τον υποδοχέα αυτό δεν είναι η ιδανική. Για να το πούμε διαφορετικά, αν τον σχεδιάζαμε σε ένα εργαστήριο με σκοπό να προσβάλει τον άνθρωπο, θα τον φτιάχναμε λίγο καλύτερα.
Ο SARS-CoV (ο παλιός, που προκάλεσε την επιδημία το 2003 ) δενόταν πολύ καλύτερα.
Επίσης όσοι ασχολούμαστε με την γενετική τροποποίηση γνωρίζουμε πως η τροποποίηση του γενετικού υλικού αφήνει κάποια «υπολείμματα» στο γονιδίωμα του καινούργιου κατασκευασμένου ιού. Τίποτα τέτοιο δεν υπάρχει στον SARS-CoV-2.
Η πιο ‘βαρετή’ εξήγηση λοιπόν είναι πως ο ιός δημιουργήθηκε μέσω φυσικής επιλογής (τυχαίων μεταλλάξεων) από έναν προϋπάρχοντα ιό (η ανάλυση δείχνει έναν στις νυχτερίδες) που μεταπήδησε στον άνθρωπο μέσω κάποιου άλλου ζώου (πιο πιθανό σενάριο ο παγκολίνος).
Το παραπάνω σενάριο προϋποθέτει να υπάρχουν συγκεκριμένες συνθήκες. Η παρουσία στον ίδιο χώρο ενός ιού που μοιάζει με τον SARS-CoV-2 (ιός νυχτερίδας), και υψηλή πληθυσμιακή πυκνότητα ενός άλλου ζωικού ξενιστή (παγκολίνος) για να επιτραπεί στην φυσική επιλογή να προχωρήσει αποτελεσματικά. Οι συνθήκες αυτές υπήρχαν στο συγκεκριμένο wet market στην πόλη Wuhan.
Και η ιστορία αυτή, αν και δείχνει πως μάλλον δεν υπάρχει ένα εσκεμμένο, μεγαλοφυές, σχέδιο βιολογικής εξόντωσης μέρους του πληθυσμού της γης, εντούτοις μας δείχνει πως ο σύγχρονος Homo sapiens μια χαρά τα καταφέρνει να αυτοκαταστρέφεται απλά λόγω υπερπληθυσμού και βλακωδών πρακτικών.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μία πρωτοβουλία της Bristol Myers Squibb για την αντιμετώπιση των προκλήσεων
Tι έδειξε μια τελευταία έρευνα
Νέες προσεγγίσεις στην παροχή φροντίδας για τη μείωση των ανισοτήτων στην πρόσβαση
Πώς η συνάντηση δύο γυναικών οδήγησε στην υλοποίηση ενός οράματος, δίνοντας δικαίωμα στην επιλογή στις γυναίκες
Παρότι κάποιοι διστάζουν λόγω φόβων για την προετοιμασία ή την εξέταση, οι νέες μέθοδοι είναι πιο φιλικές προς τον ασθενή
Η ανακάλυψη Έλληνα ερευνητή
Και ποιες είναι πραγματικά απαραίτητες; Ένας πρακτικός οδηγός για το πώς να προσέχουμε την υγεία μας και να μην κάνουμε περιττούς ελέγχους
Αυτή τη στιγμή η δωρεά οργάνων γίνεται μόνο κατόπιν εγκεφαλικού θανάτου
Η εξέταση αναζητά τις λεγόμενες «ζόμπι» κυτταρικές πρωτεΐνες
Οι ειδικοί απαντούν για την υγεία μας
Δυστυχώς γι’ αυτούς που δείχνουν δεν υπάρχει θεραπεία. Ευτυχώς για τον HIV υπάρχει θεραπεία
Μια αυτοάνοση διαταραχή. Εννέα στους δέκα ασθενείς έχουν βιώσει στιγματισμό λόγω της λεύκης
Η συνηθέστερη μορφή καρκίνου των ενδοκρινών αδένων
Ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς μη επεμβατικές θεραπείες αντιγήρανσης και, το κυριότερο, πετυχαίνουν όσα υπόσχονται;
Τι ισχύει για τα φάρμακα και τον καρκίνο του μαστού
Τι είναι η υπερχοληστερολαιμία, ποιες οι συνέπειες της και ποια η αντιμετώπιση
Η Αργυρώ Παναγιωτάκου, ενδοκρινολόγος/διαβητολόγος, μας εξηγεί τον ρόλο της
Τι δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε για τη σημαντική επίπτωση της παχυσαρκίας
Ανανέωση του δέρματος, αποτρίχωση, αντιμετώπιση της ακμής και άλλες θεραπείες
Στο «δωμάτιο» της γήρανσης είναι σημαντικό να φτάσουμε σωματικά και κοινωνικά δραστήριοι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.