- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κορωνοϊός: Τρία τα κρούσματα - Το ένα στην Αθήνα
Και η ασθενής από την Αθήνα είχε ταξιδέψει στην Ιταλία
Τρία τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού. Δύο στη Θεσσαλονίκη κι ένα στην Αθήνα. Το προφίλ της ασθενούς που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Αττικόν».
Τρία είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού στη χώρα μας, εκ των οποίων τα δύο στη Θεσσαλονίκη και το ένα στην Αθήνα, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια.
Πρόκειται για την 38χρονη από τη Θεσσαλονίκη που είχε ταξιδέψει στο Μιλάνο, αλλά και τον γιο της με τον οποίο ήρθε σε στενή επαφή. Και οι δύο νοσηλεύονται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.
Το τρίτο κρούσμα είναι ασθενής από την Αθήνα, που και αυτή είχε ταξιδέψει στην Ιταλία. Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι 40 ετών και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Αττικόν». «Είναι στην περιοχή των Αθηνών το τρίτο κρούσμα. Είναι σε καλή κατάσταση και θα νοσηλευθεί σε νοσοκομείο αναφοράς. Είναι νεαρή συμπατριώτισσα», δήλωσε ο υπεύθυνος ενημέρωσης για τον κοροναϊό Σωτήρης Τσιόδρας.
Όπως είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, ιχνηλατείται και το κρούσμα που νοσηλεύεται στην Αθήνα έτσι ώστε να εντοπιστούν όλοι οι άνθρωποι που ήρθαν σε επαφή μαζί της κατά και μετά την επιστροφή της από την Ιταλία.
Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε επίσης τη ματαίωση όλων των καρναβαλίστικων εκδηλώσεων υπό τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού, ενώ κλείνει, έπειτα από κοινή απόφαση των υπουργείων Υγείας και Παιδείας, για 14 ημέρες και το 105ο Δημοτικό Σχολείο της Θεσσαλονίκης όπου φοιτά ο γιος της 38χρονης. Σημειώνεται ότι το σχολείο παρέμεινε κλειστό και σήμερα, ωστόσο το παιδί είχε πάει κανονικά την Τρίτη.
Όπως διευκρινίστηκε, είναι πολύ σημαντικό να ελεγχθεί ο περίγυρος των κρουσμάτων αλλά και όλοι όσοι εκτιμούν ότι ήρθαν σε επαφή μαζί τους να βρίσκονται σε εγρήγορση, ώστε εάν εμφανίσουν το παραμικρό ύποπτο κρούσμα να απευθυνθούν στον ΕΟΔΥΥ ή στον θεράποντα ιατρό τους.
Ο στόχος, όπως επισημαίνεται, είναι η αποφυγή διασποράς του ιού, και για να επιτευχθεί αυτό έγιναν τα παρακάτω:
- Ιχνηλάτηση επαφών - με βάση ειδικό αλγόριθμο - της 38χρονης και της 40χρονης από το ταξίδι της προς την Ελλάδα, μέχρι και τη στιγμή που εισήχθη στο νοσοκομείο. Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν οι επιβάτες που κάθονταν δύο σειρές θέσεων μπροστά, πίσω, αριστερά και δεξιά από τη θέση που καθόταν η ασθενής που νοσεί, καθώς επίσης η οικογένεια και οι άνθρωποι που ήρθαν σε στενή επαφή μαζί της, όταν επέστρεψε από την Ιταλία.
- Οι παραπάνω άνθρωποι ειδοποιούνται, ενημερώνονται, και τίθενται σε επιτήρηση της υγείας τους, έτσι ώστε αν εμφανίσουν συμπτώματα, να διαγνωστούν γρήγορα και να τεθούν σε απομόνωση για διάστημα 14 ημερών. Δεν συνιστάται να ταξιδεύουν, ούτε να έχουν κοινωνικές επαφές.
- Έχουν καταγραφεί πολλά ύποπτα κρούσματα που αφορούν κυρίως ανθρώπους που είχαν ταξιδέψει στη Βόρεια Ιταλία. Αυτοί οι ασθενείς ελέγχονται.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποια είναι τα κύρια ευρήματα της μελέτης
Αναλυτικός οδηγός από το σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος»
Μία πρωτοβουλία της Bristol Myers Squibb για την αντιμετώπιση των προκλήσεων
Tι έδειξε μια τελευταία έρευνα
Νέες προσεγγίσεις στην παροχή φροντίδας για τη μείωση των ανισοτήτων στην πρόσβαση
Πώς η συνάντηση δύο γυναικών οδήγησε στην υλοποίηση ενός οράματος, δίνοντας δικαίωμα στην επιλογή στις γυναίκες
Παρότι κάποιοι διστάζουν λόγω φόβων για την προετοιμασία ή την εξέταση, οι νέες μέθοδοι είναι πιο φιλικές προς τον ασθενή
Η ανακάλυψη Έλληνα ερευνητή
Και ποιες είναι πραγματικά απαραίτητες; Ένας πρακτικός οδηγός για το πώς να προσέχουμε την υγεία μας και να μην κάνουμε περιττούς ελέγχους
Αυτή τη στιγμή η δωρεά οργάνων γίνεται μόνο κατόπιν εγκεφαλικού θανάτου
Η εξέταση αναζητά τις λεγόμενες «ζόμπι» κυτταρικές πρωτεΐνες
Οι ειδικοί απαντούν για την υγεία μας
Δυστυχώς γι’ αυτούς που δείχνουν δεν υπάρχει θεραπεία. Ευτυχώς για τον HIV υπάρχει θεραπεία
Μια αυτοάνοση διαταραχή. Εννέα στους δέκα ασθενείς έχουν βιώσει στιγματισμό λόγω της λεύκης
Η συνηθέστερη μορφή καρκίνου των ενδοκρινών αδένων
Ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς μη επεμβατικές θεραπείες αντιγήρανσης και, το κυριότερο, πετυχαίνουν όσα υπόσχονται;
Τι ισχύει για τα φάρμακα και τον καρκίνο του μαστού
Τι είναι η υπερχοληστερολαιμία, ποιες οι συνέπειες της και ποια η αντιμετώπιση
Η Αργυρώ Παναγιωτάκου, ενδοκρινολόγος/διαβητολόγος, μας εξηγεί τον ρόλο της
Τι δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε για τη σημαντική επίπτωση της παχυσαρκίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.