- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Ο ρόλος της αυτομέτρησης στη διαχείριση του διαβήτη
Τα συστήματα CONTOUR®NEXT αποτελούν τον ιδανικό σύμμαχο κάθε ατόμου με διαβήτη αλλά και των επαγγελματιών υγείας που τα υποστηρίζουν
CONTOUR® NEXT : Η νέα εποχή των συστημάτων παρακολούθησης γλυκόζης αίματος
Τα επίπεδα γλυκόζης αίματος είναι κυμαινόμενα κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά και κάθε ημέρα εξαιτίας των φυσιολογικών εναλλαγών της καθημερινότητας. Ο μοναδικός τρόπος για τα άτομα με διαβήτη να γνωρίζουν πόσο καλά χειρίζονται τον διαβήτη τους κάθε μέρα είναι με τον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου τους με ένα αξιόπιστο και ακριβές σύστημα αυτομέτρησης.
Η συχνότητα και ο χρόνος μέτρησης εξαρτάται από τον λόγο για τον οποίο θα χρησιμοποιηθεί η πληροφορία. Για παράδειγμα, εάν ένα άτομο έχει σταθερό σάκχαρο, τότε το επίπεδο της γλυκόζης του αρκεί να μετριέται 2 φορές την εβδομάδα, ενώ εάν έχει μεταβαλλόμενο σάκχαρο, τότε το άτομο πρέπει να κάνει μετρήσεις αρκετές φορές μέσα στην ίδια ημέρα.
Ποια χαρακτηριστικά πρέπει να λαμβάνονται υπόψη στην επιλογή ενός συστήματος παρακολούθησης
Η επιλογή του κατάλληλου συστήματος μέτρησης (μετρητής και ταινίες) σχετίζεται όχι μόνο με τα επίπεδα ακριβείας, που αυτό τεκμηριωμένα μπορεί να προσφέρει, αλλά και με την ευκολία χρήσης του, συμπεριλαμβανομένων των εργαλείων διαχείρισης και ερμηνείας των αποτελεσμάτων μέτρησης.
Διαφορετικοί μετρητές έχουν διαφορετικά επίπεδα ακριβείας ακόμη και αν πληρούν τις απαιτήσεις με βάση τα διεθνή πρότυπα. Μια ανακριβής μέτρηση αλλά και διαρκώς ανακριβείς μετρήσεις της γλυκόζης αίματος μπορεί να επιφέρουν σοβαρές επιπλοκές στην υγεία, όπως υπεργλυκαιμικά επεισόδια που δεν εντοπίζονται, λάθος υπολογισμό δοσολογίας ινσουλίνης με αποτέλεσμα μια σοβαρή υπογλυκαιμία, αλλά και μη σωστή ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα συνολικά.
Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή ενός συστήματος αυτοπαρακολούθησης γλυκόζης αίματος ως προς την ακρίβεια και αξιοπιστία του, ιδιαίτερα στις περιπτώσεις ατόμων με διαβήτη που λαμβάνουν ινσουλίνη ή εκκριταγωγά ινσουλίνης. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν, μεταξύ άλλων, όλα τα άτομα με διαβήτη τύπου 1 αλλά και διαβήτη τύπου 2 σε ινσουλίνη.
CONTOUR® NEXT : Η νέα εποχή των συστημάτων παρακολούθησης γλυκόζης αίματος
H διαδικασία μέτρησης γίνεται σε 3 μόνο απλά βήματα: 1) άνοιγμα του μετρητή με εισαγωγή ταινίας μέτρησης 2) λήψη ελάχιστης ποσότητας αίματος (μόνο 0.6μL) και γρήγορη ανάγνωση αποτελέσματος με μεγάλα ευδιάκριτα ψηφία 3) κλείσιμο του μετρητή με την αφαίρεση της ταινίας μέτρησης.
Μια σειρά χαρακτηριστικών καθιστούν τα συστήματα αυτά μοναδικά στο είδος τους αν λάβει κανείς υπόψη του το μέγεθος και την ποιότητα των οθονών τους, καθώς και τη φωτιζόμενη θύρα ταινιών μέτρησης σε 4 διαφορετικά χρώματα (λευκό για μέτρηση στο σκοτάδι, κόκκινο για ένδειξη αποτελέσματος κάτω από το εύρος στόχου, πράσινο για ένδειξη αποτελέσματος εντός στόχου και κίτρινο για ένδειξη αποτελέσματος πάνω από το εύρος στόχου).
Η εγγύηση καλής λειτουργίας των μετρητών είναι 5 χρόνια. Επίσης, οι ταινίες μέτρησης διαθέτουν τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, 24 μήνες, διατηρώντας σταθερή τη δράση τους εφόσον φυλάσσονται σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή στο ειδικό φιαλίδιό τους. Συνολικά τόσο ο μετρητής όσο και οι ταινίες CONTOUR®, ακόμη και αν βρεθούν σε ακραίες συνθήκες θερμοκρασίας, η κανονική τους λειτουργία δεν επηρεάζεται, αρκεί να τοποθετηθούν σε θερμοκρασία δωματίου για 20 λεπτά, ώστε να επανέλθουν σε κατάσταση κανονικής λειτουργίας.
Η ίδια φιλοσοφία απλότητας και ευκολίας χρήσης χαρακτηρίζει και την εφαρμογή διαχείρισης διαβήτη CONTOUR®DIABETES. Όσοι διαθέτουν smartphone ή tablet μπορούν να επωφεληθούν από τις λειτουργίες της εφαρμογής που εκτός από ένα πολύ εύκολο και κατανοητό ψηφιακό ημερολόγιο, αποτελεί ένα εξαιρετικό εργαλείο επικοινωνίας και διασύνδεσης των ατόμων με διαβήτη τόσο με τους οικείους τους αλλά κυρίως και με τους επαγγελματίες υγείας που τα παρακολουθούν.
Όλα αυτά καθιστούν τα συστήματα επόμενης γενιάς CONTOUR®NEXT τον ιδανικό σύμμαχο κάθε ατόμου με διαβήτη αλλά και των επαγγελματιών υγείας που τα υποστηρίζουν, βοηθώντας τους να κατανοήσουν και να διαχειριστούν καλύτερα τον διαβήτη τους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μία πρωτοβουλία της Bristol Myers Squibb για την αντιμετώπιση των προκλήσεων
Tι έδειξε μια τελευταία έρευνα
Νέες προσεγγίσεις στην παροχή φροντίδας για τη μείωση των ανισοτήτων στην πρόσβαση
Πώς η συνάντηση δύο γυναικών οδήγησε στην υλοποίηση ενός οράματος, δίνοντας δικαίωμα στην επιλογή στις γυναίκες
Παρότι κάποιοι διστάζουν λόγω φόβων για την προετοιμασία ή την εξέταση, οι νέες μέθοδοι είναι πιο φιλικές προς τον ασθενή
Η ανακάλυψη Έλληνα ερευνητή
Και ποιες είναι πραγματικά απαραίτητες; Ένας πρακτικός οδηγός για το πώς να προσέχουμε την υγεία μας και να μην κάνουμε περιττούς ελέγχους
Αυτή τη στιγμή η δωρεά οργάνων γίνεται μόνο κατόπιν εγκεφαλικού θανάτου
Η εξέταση αναζητά τις λεγόμενες «ζόμπι» κυτταρικές πρωτεΐνες
Οι ειδικοί απαντούν για την υγεία μας
Δυστυχώς γι’ αυτούς που δείχνουν δεν υπάρχει θεραπεία. Ευτυχώς για τον HIV υπάρχει θεραπεία
Μια αυτοάνοση διαταραχή. Εννέα στους δέκα ασθενείς έχουν βιώσει στιγματισμό λόγω της λεύκης
Η συνηθέστερη μορφή καρκίνου των ενδοκρινών αδένων
Ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς μη επεμβατικές θεραπείες αντιγήρανσης και, το κυριότερο, πετυχαίνουν όσα υπόσχονται;
Τι ισχύει για τα φάρμακα και τον καρκίνο του μαστού
Τι είναι η υπερχοληστερολαιμία, ποιες οι συνέπειες της και ποια η αντιμετώπιση
Η Αργυρώ Παναγιωτάκου, ενδοκρινολόγος/διαβητολόγος, μας εξηγεί τον ρόλο της
Τι δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε για τη σημαντική επίπτωση της παχυσαρκίας
Ανανέωση του δέρματος, αποτρίχωση, αντιμετώπιση της ακμής και άλλες θεραπείες
Στο «δωμάτιο» της γήρανσης είναι σημαντικό να φτάσουμε σωματικά και κοινωνικά δραστήριοι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.