Βράβευση του καθηγητή Α.-Ι. Κανελλόπουλου από την Αμερικανική Ακαδημία Οφθαλμολογίας
Η μεγαλύτερη διάκριση που απονέμει η Αμερικανική Ακαδημία
Βράβευση του καθηγητή Α.-Ι. Κανελλόπουλου από την Αμερικανική Ακαδημία Οφθαλμολογίας
Με την εξαιρετικά τιμητική διάκριση Life Achievement Honor Award βραβεύτηκε από την Αμερικανική Ακαδημία Οφθαλμολογίας (American Academy of Ophthalmology) ο χειρουργός-οφθαλμίατρος Δρ. Αναστάσιος-Ι. Κανελλόπουλος, MD, ιδρυτής και επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Οφθαλμολογίας LaserVision, και τακτικός καθηγητής Οφθαλμολογίας στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.
Το Lifetime Achievement Honor Award είναι η μεγαλύτερη διάκριση που απονέμει η Αμερικανική Ακαδημία στους ιατρούς για τη συμβολή τους στην Ακαδημία και στα επιστημονικά και εκπαιδευτικά της προγράμματα.
Οι γιατροί στους οποίους απονέμεται η διάκριση έχουν ενεργό δράση συνήθως 4-5 δεκαετιών στις δραστηριότητες και στα προγράμματα της Ακαδημίας, πραγματοποιώντας πολλαπλές πρωτότυπες ανακοινώσεις, διοργανώνοντας κλινικά φροντιστήρια και κάνοντας αλλεπάλληλες παρουσιάσεις και εισηγήσεις για το καινοτόμο, ερευνητικό έργο τους στο ετήσιο Αμερικανικό Οφθαλμολογικό Συνέδριο που πραγματοποιείται κάθε φθινόπωρο.
Ο Δρ. Κανελλόπουλος είναι ο πρώτος Έλληνας που τιμάται με αυτό το βραβείο από την Αμερικανική Ακαδημία για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019, και ανάμεσα σε ελάχιστους παγκόσμια σε αυτή την ηλικία.
Ο Δρ. Κανελλόπουλος έχει παρουσιάσει στα ετήσια συνέδρια της ΑΑΟ τα τελευταία 25 έτη περισσότερες από 150 πρωτότυπες ανακοινώσεις, ενώ έχει οργανώσει και πραγματοποιήσει περισσότερα από 100 κλινικά φροντιστήρια για συμμετέχοντες συναδέλφους, ως διδάσκων ειδικός. Έχει δώσει επίσης περισσότερες από 30 διαλέξεις ως προσκεκλημένος ομιλητής. Επιπλέον, τα έτη 2016 και 2017 διατέλεσε πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας Διαθλαστικής Χειρουργικής (International Society of Refractive Surgery) η οποία υπάγεται στην Αμερικανική Ακαδημία Οφθαλμολογίας.
«Το βραβείο αυτό αποτελεί μεγάλη διάκριση όχι μόνο για εμένα προσωπικά, αλλά και για την Ελλάδα, διότι αποδεικνύει παγκοσμίως πως όχι μόνο μπορούμε να ακολουθούμε τις εξελίξεις της Οφθαλμολογίας, αλλά και να πρωτοστατούμε σε πολλές περιπτώσεις», δήλωσε ο Δρ. Κανελλόπουλος. Και συνέχισε: «Θα ήθελα προσωπικά να ευχαριστήσω όλους τους πολύ γενναιόδωρους δασκάλους μου, τους εξαιρετικούς συνεργάτες μου όλα αυτά τα έτη, καθώς και τους εξαιρετικούς συνομηλίκους οφθαλμιάτρους, τόσο στην Ελλάδα όσο και ανά τον κόσμο, που έχουν κάνει δυνατό για εμένα να διατηρήσω με σθένος και επιμονή την πολύ έντονη ακαδημαϊκή παρουσία τις τελευταίες τρεις δεκαετίες. Θεωρώ ότι αυτός ο έπαινος ανήκει στην ελληνική Οφθαλμολογία και με μεγάλη χαρά τον μοιράζομαι μαζί της».
Ο Δρ. Κανελλόπουλος είναι απόφοιτος της Βαρβακείου Προτύπου Σχολής. Έλαβε πτυχίο Ιατρικής από το Πανεπιστήμιο του Illinois και ειδικεύθηκε στην Οφθαλμολογία στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Μετά από την ολοκλήρωση της ειδικότητας της Οφθαλμολογίας, ο Δρ. Κανελλόπουλος ολοκλήρωσε ειδίκευση στις επεμβάσεις κερατοειδούς και στη Διαθλαστική Χειρουργική στο Πανεπιστήμιο Cornell της Νέας Υόρκης και ακολούθως στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Harvard της Βοστώνης. Στη συνέχεια ολοκλήρωσε ειδίκευση στις επεμβάσεις γλαυκώματος στο Πανεπιστήμιο Harvard. Το 1999 ανέλαβε καθήκοντα αναπληρωτή καθηγητή Οφθαλμολογίας στο Πανεπιστήμιο NYU (New York University) της Νέας Υόρκης, ενώ από το 2010 είναι τακτικός καθηγητής στην ίδια έδρα η οποία από φέτος διακρίνεται σαν την 3η σε κατάταξη ιατρική σχολή στις ΗΠΑ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μία πρωτοβουλία της Bristol Myers Squibb για την αντιμετώπιση των προκλήσεων
Tι έδειξε μια τελευταία έρευνα
Νέες προσεγγίσεις στην παροχή φροντίδας για τη μείωση των ανισοτήτων στην πρόσβαση
Πώς η συνάντηση δύο γυναικών οδήγησε στην υλοποίηση ενός οράματος, δίνοντας δικαίωμα στην επιλογή στις γυναίκες
Παρότι κάποιοι διστάζουν λόγω φόβων για την προετοιμασία ή την εξέταση, οι νέες μέθοδοι είναι πιο φιλικές προς τον ασθενή
Η ανακάλυψη Έλληνα ερευνητή
Και ποιες είναι πραγματικά απαραίτητες; Ένας πρακτικός οδηγός για το πώς να προσέχουμε την υγεία μας και να μην κάνουμε περιττούς ελέγχους
Αυτή τη στιγμή η δωρεά οργάνων γίνεται μόνο κατόπιν εγκεφαλικού θανάτου
Η εξέταση αναζητά τις λεγόμενες «ζόμπι» κυτταρικές πρωτεΐνες
Οι ειδικοί απαντούν για την υγεία μας
Δυστυχώς γι’ αυτούς που δείχνουν δεν υπάρχει θεραπεία. Ευτυχώς για τον HIV υπάρχει θεραπεία
Μια αυτοάνοση διαταραχή. Εννέα στους δέκα ασθενείς έχουν βιώσει στιγματισμό λόγω της λεύκης
Η συνηθέστερη μορφή καρκίνου των ενδοκρινών αδένων
Ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς μη επεμβατικές θεραπείες αντιγήρανσης και, το κυριότερο, πετυχαίνουν όσα υπόσχονται;
Τι ισχύει για τα φάρμακα και τον καρκίνο του μαστού
Τι είναι η υπερχοληστερολαιμία, ποιες οι συνέπειες της και ποια η αντιμετώπιση
Η Αργυρώ Παναγιωτάκου, ενδοκρινολόγος/διαβητολόγος, μας εξηγεί τον ρόλο της
Τι δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε για τη σημαντική επίπτωση της παχυσαρκίας
Ανανέωση του δέρματος, αποτρίχωση, αντιμετώπιση της ακμής και άλλες θεραπείες
Στο «δωμάτιο» της γήρανσης είναι σημαντικό να φτάσουμε σωματικά και κοινωνικά δραστήριοι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.