Είναι πρόβλημα όταν το μικρό σας αγοράκι αγγίζει το γεννητικό του όργανο;
Ας δούμε πότε είναι φυσιολογικό και πότε όχι
Πολλά αγόρια από βρέφη ως και τη νηπιακή τους ηλικία έχουν τη συνήθεια να αγγίζουν τα γεννητικό τους όργανο, κάνοντας τις μαμάδες να αναρωτιούνται αν κάτι τέτοιο είναι φυσιολογικό ή ανησυχητικό. Αν δηλαδή αυτή η συνήθεια του μικρού τους αγοριού κρύβει κάτι άλλο όπως κάποιο πρόβλημα υγείας. Αρχικά, ας ξεκαθαρίσουμε πως πρόκειται για κάτι συνηθισμένο και φυσιολογικό εκτός αν συντρέχουν άλλοι λόγοι. Ας δούμε πότε είναι φυσιολογικό και πότε όχι.
Πότε είναι φυσιολογικό να αγγίζει ένα αγοράκι το γεννητικό του όργανο
Για ένα αγοράκι 2 έως 6 ετών είναι φυσιολογικό να αγγίζει το γεννητικό του όργανο. Συχνά θέλει να τοποθετήσει πιο σωστά το γεννητικό του όργανο για να νιώσει πιο άνετα ή μπορεί να έχει φαγούρα εξαιτίας κάποιου ερεθισμού από την πάνα του. Άλλες φορές έχει απλώς ανακαλύψει ότι αυτό τον κάνει να νιώθει όμορφα και φυσικά δεν μπορεί να σκεφτεί ότι αυτό δεν είναι κάτι που δεν πρέπει να κάνει. Ακόμα και η αλλαγή από τα βρεφικά ρούχα στα ρούχα για μεγαλύτερες ηλικίες μπορεί να προκαλέσει κάποια «ενόχληση» στα αγοράκια με αποτέλεσμα να αγγίζουν τα γεννητικά τους όργανα.
Οι πάνες πολύ συχνά είναι η αιτία αυτού του φαινομένου. Όταν είναι πολύ στενές και πιέζουν το παιδί, το κάνουν να νιώθει δυσφορία στην περιοχή. Αν πάλι είναι αρκετά φαρδιές και πάλι είναι ενοχλητικές. Κάπως έτσι, καλό είναι να επιλέγετε με προσοχή το σωστό μέγεθος πάνας. Ακόμη, καλό είναι η πάνα να αλλάζεται εγκαίρως. Το παιδί που μένει για ώρες λερωμένο, μπορεί να αναπτύξει σοβαρά δερματολογικά προβλήματα.Ο τρόπος για να καταλάβετε αν το παιδί αγγίζεται λόγω της πάνας του, είναι να δοκιμάσετε να το αφήσετε γυμνό για μια μέρα. Αν διαπιστώσετε ότι δεν αγγίζει το γεννητικό του όργανο, τότε πιθανόν το παιδί είχε πρόβλημα με την πάνα.
Πότε το άγγιγμα στα γεννητικά όργανα γίνεται εξαιτίας προβλήματος υγείας
Αν παρατηρήσετε κάποιον δερματικό ερεθισμό στην περιοχή των γεννητικών οργάνων, ή υποψιάζεστε ότι το παιδί αγγίζεται επειδή πονάει ή έχει προβλήματα στην ούρησή του, πρέπει άμεσα να δει γιατρός το παιδί. Και φυσικά το ίδιο πρέπει να πράξετε αν διαπιστώσετε αλλαγές στην περιοχή των γεννητικών οργάνων όπως αλλοιώσεις στο δέρμα, διηθήσεις, κάποιο εξόγκωμα ή αίμα στην πάνα ή στο εσώρουχό του.
Τι μπορείτε να κάνετε για να σταματήσει τη συνήθεια αυτή
Δεν είναι ό,τι καλύτερο αυτό το θέαμα ειδικά αν βρίσκεστε έξω με κόσμο ή αν το παιδί είναι με άλλα συνομήλικά του παιδιά. Όταν βλέπετε ότι το παιδί σας αγγίζει το γεννητικό του όργανο, προσπαθήστε να του αποσπάσετε την προσοχή με ένα παιχνίδι ή ένα βιβλίο με εικόνες. Αν το παιδί είναι μεγαλύτερης ηλικίας, ξεκινήστε να του μιλάτε για το τι είναι επιτρεπτό και τι όχι σε ό,τι έχει να κάνει με τα γεννητικά όργανα.
Πηγή: mommy.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σύμφωνα με το περιοδικό Science
Η πρωτοβουλία της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας με τη Chiesi Hellas διακρίθηκε στην κατηγορία «Κοινωνία»
Ποια είναι τα κύρια ευρήματα της μελέτης
Αναλυτικός οδηγός από το σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος»
Μία πρωτοβουλία της Bristol Myers Squibb για την αντιμετώπιση των προκλήσεων
Tι έδειξε μια τελευταία έρευνα
Νέες προσεγγίσεις στην παροχή φροντίδας για τη μείωση των ανισοτήτων στην πρόσβαση
Πώς η συνάντηση δύο γυναικών οδήγησε στην υλοποίηση ενός οράματος, δίνοντας δικαίωμα στην επιλογή στις γυναίκες
Παρότι κάποιοι διστάζουν λόγω φόβων για την προετοιμασία ή την εξέταση, οι νέες μέθοδοι είναι πιο φιλικές προς τον ασθενή
Η ανακάλυψη Έλληνα ερευνητή
Και ποιες είναι πραγματικά απαραίτητες; Ένας πρακτικός οδηγός για το πώς να προσέχουμε την υγεία μας και να μην κάνουμε περιττούς ελέγχους
Αυτή τη στιγμή η δωρεά οργάνων γίνεται μόνο κατόπιν εγκεφαλικού θανάτου
Η εξέταση αναζητά τις λεγόμενες «ζόμπι» κυτταρικές πρωτεΐνες
Οι ειδικοί απαντούν για την υγεία μας
Δυστυχώς γι’ αυτούς που δείχνουν δεν υπάρχει θεραπεία. Ευτυχώς για τον HIV υπάρχει θεραπεία
Μια αυτοάνοση διαταραχή. Εννέα στους δέκα ασθενείς έχουν βιώσει στιγματισμό λόγω της λεύκης
Η συνηθέστερη μορφή καρκίνου των ενδοκρινών αδένων
Ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς μη επεμβατικές θεραπείες αντιγήρανσης και, το κυριότερο, πετυχαίνουν όσα υπόσχονται;
Τι ισχύει για τα φάρμακα και τον καρκίνο του μαστού
Τι είναι η υπερχοληστερολαιμία, ποιες οι συνέπειες της και ποια η αντιμετώπιση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.