ΙΣΑ: «Αθωράκιστη» η χώρα στον ιό του δυτικού Νείλου
Έντονη ανησυχία από τον Ιατρικό Σύλλογο
Την έντονη ανησυχία του, για τη συνεχιζόμενη αύξηση των κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου καθώς διαφαίνεται ότι η χώρα είναι αθωράκιστη, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.
Συγκεκριμένα υποστηρίζει ότι «Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζει την έντονη ανησυχία του, για τη συνεχιζόμενη αύξηση των κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου και την εμφάνιση περιστατικών της νόσου, σε τουλάχιστον 60 Δήμους της χώρας.
Ο ΙΣΑ εκτιμά ότι η χώρα είναι αθωράκιστη καθώς η ετεροχρονισμένη παρέμβαση του Υπουργείου Υγείας και της Περιφέρειας ,γίνεται με πρόχειρες παρεμβάσεις και αποσπασματικούς ψεκασμούς που δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα όπως αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ο ιός συνεχίζει να εξαπλώνεται σε νέες περιοχές .
Κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου, σε ανθρώπους και ζώα είχαν καταγραφεί στην Ελλάδα τα έτη 2010-2014, μια σειρά όμως εντατικών και συστηματικών δράσεων, οδήγησε στην «εκρίζωση» και στην εξάλειψη των κρουσμάτων του ιού.
Ωστόσο ότι επετεύχθη κατά τα προηγούμενα έτη 2010-2014 μηδένισε λόγω της αδράνειας των αρμοδίων αρχών – Υπουργείου Υγείας και Περιφέρειας - κατά τα έτη 2016 -2018. Το αποτέλεσμα είναι ότι το 2017 επανήλθαν τα κρούσματα ιού του Δυτικού Νείλου ενώ φέτος διαφαίνεται ότι θα υπερβούν κάθε προηγούμενο όριο.
Σχολιάζοντας το θέμα, ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης τόνισε τα εξής: «Οι ευθύνες των αρμόδιων αρχών, Υπουργείου Υγείας και Περιφέρειας Αττικής, για τη συνεχιζόμενη αύξηση των κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου είναι τεράστιες.
Στην απώλεια ανθρωπίνων ζωών πρέπει να συνυπολογισθούν η ανεπαρκής διαθεσιμότητα κλινών σε ΜΕΘ, αφού οι κλίνες εντατικής θεραπείας καταλαμβάνονται από τα περαστικά του ιού του Δυτικού Νείλου και προκαλείται αδυναμία αντιμετώπισης άλλων περιστατικών, καθώς και η απώλεια μονάδων αίματος λόγω αποκλεισμού αιμοδοτών στις πληγείσες περιοχές.
Εκτός όμως από την υγεία θα υπάρξουν επιπλέον σοβαρές επιπτώσεις και στην οικονομία της χώρας μας αφού θα δεχτεί πλήγμα και η τουριστική της ανάπτυξη. Πρόκειται για ένα έγκλημα με ονοματεπώνυμο και ζητούμε να αποδοθούν οι ευθύνες.»
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μία πρωτοβουλία της Bristol Myers Squibb για την αντιμετώπιση των προκλήσεων
Tι έδειξε μια τελευταία έρευνα
Νέες προσεγγίσεις στην παροχή φροντίδας για τη μείωση των ανισοτήτων στην πρόσβαση
Πώς η συνάντηση δύο γυναικών οδήγησε στην υλοποίηση ενός οράματος, δίνοντας δικαίωμα στην επιλογή στις γυναίκες
Παρότι κάποιοι διστάζουν λόγω φόβων για την προετοιμασία ή την εξέταση, οι νέες μέθοδοι είναι πιο φιλικές προς τον ασθενή
Η ανακάλυψη Έλληνα ερευνητή
Και ποιες είναι πραγματικά απαραίτητες; Ένας πρακτικός οδηγός για το πώς να προσέχουμε την υγεία μας και να μην κάνουμε περιττούς ελέγχους
Αυτή τη στιγμή η δωρεά οργάνων γίνεται μόνο κατόπιν εγκεφαλικού θανάτου
Η εξέταση αναζητά τις λεγόμενες «ζόμπι» κυτταρικές πρωτεΐνες
Οι ειδικοί απαντούν για την υγεία μας
Δυστυχώς γι’ αυτούς που δείχνουν δεν υπάρχει θεραπεία. Ευτυχώς για τον HIV υπάρχει θεραπεία
Μια αυτοάνοση διαταραχή. Εννέα στους δέκα ασθενείς έχουν βιώσει στιγματισμό λόγω της λεύκης
Η συνηθέστερη μορφή καρκίνου των ενδοκρινών αδένων
Ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς μη επεμβατικές θεραπείες αντιγήρανσης και, το κυριότερο, πετυχαίνουν όσα υπόσχονται;
Τι ισχύει για τα φάρμακα και τον καρκίνο του μαστού
Τι είναι η υπερχοληστερολαιμία, ποιες οι συνέπειες της και ποια η αντιμετώπιση
Η Αργυρώ Παναγιωτάκου, ενδοκρινολόγος/διαβητολόγος, μας εξηγεί τον ρόλο της
Τι δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε για τη σημαντική επίπτωση της παχυσαρκίας
Ανανέωση του δέρματος, αποτρίχωση, αντιμετώπιση της ακμής και άλλες θεραπείες
Στο «δωμάτιο» της γήρανσης είναι σημαντικό να φτάσουμε σωματικά και κοινωνικά δραστήριοι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.