Health & Fitness

CoppaFeel!: Το γυμνό στήθος σε πρώτο πλάνο για καλό σκοπό (video)

«Εμπιστευτείτε την αφή σας, κάνει θαύματα»: Το φιλμάκι για την αυτοεξέταση που σώζει ζωές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Trust Your Touch with CoppaFeel!

Παραδοσιακά ο Οκτώβριος είναι ο μήνας που αφιερώνεται στην ενημέρωση για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

Η οργάνωση CoppaFeel! επεδίωξε και πέτυχε να προβληθεί σε διαφήμιση ένα ολόγυμνο γυναικείο στήθος. Λαμβάνοντας υπ' όψιν τα στοιχεία της έρευνας ότι το 80% των νέων γυναικών δεν ελέγχει τακτικά το στήθος της και πως το 60% αυτών δεν είναι σίγουρο αν το κάνει σωστά, η οργάνωση δημιούργησε ένα μικρό φιλμάκι για να δείξει τα ευεργετικά αποτελέσματα της αυτοεξέτασης.

Το video ξεκίνησε να προβάλλεται στις 16 Οκτωβρίου και δείχνει γυναίκες να χρησιμοποιούν την μέθοδο της ψηλάφησης για τον εντοπισμό όγκων στο στήθος. Σύντομα θα προβάλλεται πριν από κινηματογραφικές ταινίες, ενώ θα υπάρξουν και αφίσες σε δημόσιους χώρους. 

Κεντρικό μήνυμα της καμπάνιας είναι «να εμπιστεύονται οι γυναίκες την αφή τους», από τη στιγμή μάλιστα που πρόκειται για μια αίσθηση η οποία χρησιμοποιείται καθημερινά για να αντιλαμβανόμαστε την παρουσία πραγμάτων που μας περιβάλλουν. 

«Είναι το τέλειο εργαλείο για τον έλεγχο τυχόν αλλαγών. Δεν υπάρχει σωστός ή λανθασμένος τρόπος, απλώς θα χρησιμοποιήσετε τα χέρια σας και θα εξερευνήσετε το στήθος σας. Αν αυτή η εκστρατεία καταφέρει να ενθαρρύνει τις γυναίκες να εμπιστευτούν τον εαυτό τους και να αγγίζουν τακτικά τα στήθη τους, τότε θα μπορούσε να βοηθήσει στην ανίχνευση για σημάδια καρκίνου του μαστού νωρίτερα» επισημαίνει ένα από τα μέλη της οργάνωσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ