- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Οι τυροφάγοι είναι πιο λεπτοί και καλλίγραμμοι
Αν ψάχνατε μια δικαιολογία για λίγη φέτα και χαλούμι αυτή είναι η έρευνά σας
Νέα έρευνα απενεχοποιεί το τυρί και καταρρίπτει την άποψη ότι όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα παχαίνουν, ανεβάζουν τη χοληστερίνη και αυξάνουν τον κίνδυνο της καρδιοπάθειας. Έρευνα του πανεπιστημίου του Δουβλίνου υποστηρίζει ότι τα άτομα που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες τυριών είναι πιο λεπτοί και καλλίγραμμοι από όσους τα αποφεύγουν.
Σύμφωνα με την έρευνα, τυριά όπως το αλμυρό χαλούμι, το μουχλιασμένο στίλτον και ροκφόρ, η δροσερή φέτα, το καμαμπέρ με την έντονη μυρωδιά δεν ανεβάζουν τα επίπεδα της χοληστερίνης και είναι απολύτως υγιεινά.
Η έρευνα διενεργήθηκε σε περίπου 1.500 άτομα ηλικίας από 18 έως 90 ετών. Όσοι έτρωγαν πολύ τυρί και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα είχαν χαμηλότερο δείκτη μάζας σώματος (BMI), χαμηλότερα ποσοστά σωματικού λίπους, πιο λεπτή μέση και χαμηλότερη αρτηριακή πίεση.
Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Δουβλίνου παρατήρησαν επίσης ότι οι τυροφάγοι έχουν την τάση να καταναλώνουν περισσότερους υδρογονάνθρακες.
Γενικά πάντως οι ειδικοί πιστεύουν ότι καλό είναι να αποφεύγουμε τις τροφές που είναι πλούσιες σε κορεσμένα λιπαρά. Σύμφωνα με το Βρετανικό Σύστημα Υγείας (NHS), τα κορεσμένα λιπαρά, όπως αυτά που βρίσκονται στο βούτυρο, σε έτοιμα σνακ και στο μπέικον, αυξάνουν τα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα, κυρίως της «κακής» LDL χοληστερίνης. Όταν τα επίπεδα της LDL είναι υπερβολικά αυξημένα, η λιποπρωτεΐνη προσκολλάται στα τοιχώματα των αρτηριών, εμποδίζοντας την ομαλή κυκλοφορία του αίματος και αυξάνοντας τον κίνδυνο καρδιοπάθειας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μία πρωτοβουλία της Bristol Myers Squibb για την αντιμετώπιση των προκλήσεων
Tι έδειξε μια τελευταία έρευνα
Νέες προσεγγίσεις στην παροχή φροντίδας για τη μείωση των ανισοτήτων στην πρόσβαση
Πώς η συνάντηση δύο γυναικών οδήγησε στην υλοποίηση ενός οράματος, δίνοντας δικαίωμα στην επιλογή στις γυναίκες
Παρότι κάποιοι διστάζουν λόγω φόβων για την προετοιμασία ή την εξέταση, οι νέες μέθοδοι είναι πιο φιλικές προς τον ασθενή
Η ανακάλυψη Έλληνα ερευνητή
Και ποιες είναι πραγματικά απαραίτητες; Ένας πρακτικός οδηγός για το πώς να προσέχουμε την υγεία μας και να μην κάνουμε περιττούς ελέγχους
Αυτή τη στιγμή η δωρεά οργάνων γίνεται μόνο κατόπιν εγκεφαλικού θανάτου
Η εξέταση αναζητά τις λεγόμενες «ζόμπι» κυτταρικές πρωτεΐνες
Οι ειδικοί απαντούν για την υγεία μας
Δυστυχώς γι’ αυτούς που δείχνουν δεν υπάρχει θεραπεία. Ευτυχώς για τον HIV υπάρχει θεραπεία
Μια αυτοάνοση διαταραχή. Εννέα στους δέκα ασθενείς έχουν βιώσει στιγματισμό λόγω της λεύκης
Η συνηθέστερη μορφή καρκίνου των ενδοκρινών αδένων
Ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς μη επεμβατικές θεραπείες αντιγήρανσης και, το κυριότερο, πετυχαίνουν όσα υπόσχονται;
Τι ισχύει για τα φάρμακα και τον καρκίνο του μαστού
Τι είναι η υπερχοληστερολαιμία, ποιες οι συνέπειες της και ποια η αντιμετώπιση
Η Αργυρώ Παναγιωτάκου, ενδοκρινολόγος/διαβητολόγος, μας εξηγεί τον ρόλο της
Τι δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε για τη σημαντική επίπτωση της παχυσαρκίας
Ανανέωση του δέρματος, αποτρίχωση, αντιμετώπιση της ακμής και άλλες θεραπείες
Στο «δωμάτιο» της γήρανσης είναι σημαντικό να φτάσουμε σωματικά και κοινωνικά δραστήριοι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.