Wine & Spirits

Τα ΒορΟινά ξανά στην Αθήνα

Η μεγάλη οινική γιορτή επιστρέφει στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Νατάσσα Καρυστινού
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΒορΟινά: η έκθεση με τα κρασιά και τα αποστάγματα των «Οινοποιών Βορείου Ελλάδος» θα πραγματοποιηθεί αυτή τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Αμπέλια που απλώνονται στις πλαγιές του Ολύμπου και σκαρφαλώνουν στις βουνοκορφές της Πίνδου. Αμπέλια που εκτείνονται στο πλατό του Αμυνταίου και σε όλη τη Μακεδονία, ως εκεί που φτάνει το μάτι και πιο πολύ. Αμπέλια που βγάζουν τα μοναδικά, τα θαυμαστά κρασιά της Βόρειας Ελλάδας. Αυτά τα υπέροχα κρασιά θα έχουμε την ευκαιρία να συναντήσουμε, όπως και κάθε χρόνο, στα ΒορΟινά, την εκδήλωση που φέρνει κοντά μας τα κρασιά και τα αποστάγματα των «Οινοποιών Βορείου Ελλάδος».

Η μεγάλη γιορτή θα στηθεί τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία. Από τις 12 το μεσημέρι έως τις 8 το βράδυ οι λάτρεις του κρασιού θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν υπέροχα κρασιά, αλλά και να γνωρίσουν τους παραγωγούς τους. Οίνοι ξηροί, λευκοί, ροζέ, ερυθροί, blanc de noir, orange, αφρώδεις λευκοί, ροζέ και ερυθροί, ημίξηροι, ημίγλυκοι και γλυκείς, μονοποικιλιακοί και σε χαρμάνια, αλλά και αμπελοοινικά αποστάγματα μακρόχρονης παλαίωσης είναι μερικά μόνο από όσα θα απολαύσουμε.

Παράλληλα, οι επισκέπτες θα ενημερωθούν για τις νέες δημιουργίες, τις νέες ετικέτες και τα στιλ κρασιών, θα μάθουν για την εξέλιξη των τρύγων των τελευταίων χρόνων, θα δοκιμάσουν παλιές σοδειές, θα συγκρίνουν τη διαδοχή μεταξύ κάθετων σειρών ή το terroir ενός τόπου μεταξύ οριζόντιων δοκιμών.

Το εισιτήριο για την είσοδο των επισκεπτών στα ΒορΟινά είναι διαθέσιμο μέσω της πλατφόρμας Viva και μπορείτε να το προμηθευτείτε πατώντας εδώ. Η γενική είσοδος έχει 12€, ενώ για τους φοιτητές είναι στα €8. Το εισιτήριο στην είσοδο των επισκεπτών έχει €15, €10 για τους φοιτητές. Στην τιμή του εισιτηρίου συμπεριλαμβάνεται το ποτήρι γευσιγνωσίας κρασιού της εκδήλωσης που οι επισκέπτες θα παραλαμβάνουν κατά την είσοδό τους.

Τα ΒορΟινά της Αθήνας
Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023
Ωράριο: 12:00-20:00
Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία
Πλατεία Συντάγματος - Αθήνα
Αίθουσα Grand Ballroom

ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Αίθουσα Royal:

- 12:00-16:00 Διαγωνισμός τυφλής γευσιγνωσίας για το κοινό (ελεύθερη είσοδος για το κοινό των ΒορΟινών - χωρίς κράτηση) με έπαθλα φιάλες magnum.
- 18:00-19:00 Παρουσίαση της τιμητικής έκδοσης για την Σταυρούλα Κουράκου "Όινάνθη" (είσοδος ελεύθερη)

Αίθουσα Golden:

- 13:00-15:00 "Τα Ροζέ της Βόρειας Ελλάδας - The Masterclass" με τον Κωνσταντίνο Λαζαράκη MW
To masterclass απευθύνεται σε επαγγελματίες από το χώρο εστίασης, εμπορίας οίνου και τύπου με δωρεάν συμμετοχή δωρεάν και μόνο με πρόσκληση. Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να συμπληρώσουν τη δήλωση συμμετοχής εδώ.
- Τελικός Πανελλήνιου Διαγωνισμού Οινοχόων (απόγευμα - είσοδος ελεύθερη για το κοινό)

Αίθουσα Grand Ballroom:

Στην κεντρική αίθουσα των ΒορΟινών, θα υπάρχει στη διάθεση του κοινού το θεματικό τραπέζι γευσιγνωσίας βραβευμένων, ανά κατηγορία, οίνων του 22ου Διεθνούς Διαγωνισμού Οίνου Θεσσαλονίκης, από την Ελλάδα και την Κύπρο!