- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
«Λευκό Γράμμα», ένα κρασί για να γυρίσεις σελίδα
Η οινοποιία Μπουτάρη μόλις κυκλοφόρησε το νέο της κρασί
Λευκό Γράμμα: Το νέο κρασί της οινοποιίας Μπουτάρη σηματοδοτεί την ανάγκη μιας καινούργιας αρχής
Στη διάρκεια μιας ζωής συμβαίνουν τόσα πολλά αναπάντεχα. Άλλες φορές ευχάριστα κι άλλες… όχι και τόσο. Η ιδέα της νέας σελίδας, το λευκό χαρτί που ισοδυναμεί με μια νέα, «καθαρή» αρχή είναι συχνά κάτι παραπάνω από ανακουφιστική, κάποιες φορές είναι και η μόνη διέξοδος.
Για την οινοποιία Μπουτάρη η ανάγκη για ένα νέο ξεκίνημα προέκυψε τις ημέρες της πανδημίας. Μέσα σε αυτή τη δύσκολο περίοδο γεννήθηκε η ιδέα για ένα κρασί-σύμβολο. Το «Λευκό Γράμμα»*, ένα αρωματικό blend από τις ποικιλίες Ασύρτικο, Sauvignon Blanc και Μαλαγουζιά, πάνω στην ετικέτα του γράφει: «Κάθε στιγμή θα μπορούσε να είναι μια καινούργια αρχή, να αφήσει κανείς πίσω του ό,τι τον βαραίνει, ό,τι δεν χρειάζεται, να καθαρίσει τη σκέψη του όπως ακριβώς τη θέλει, σαν ένα Λευκό Γράμμα».
Τις περισσότερες φορές η ροή των πραγμάτων βρίσκεται στα χέρια μας, η τροπή που θα πάρουν, όμως, είναι άλλο κεφάλαιο. Με άλλα λόγια δεν μπορούμε να ελέγξουμε όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας, μπορούμε, όμως, να διαχειριστούμε τον βαθμό στον οποίον θα μας επηρεάσουν. Και, αν μη τι άλλο, ένα κρασί πάντα βοηθάει… Στην υγειά, λοιπόν, κάθε καινούργιας αρχής!
*Μπορείτε να βρείτε το Λευκό Γράμμα σε επιλεγμένα εστιατόρια, café-bar και κάβες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια εμπειρία γαστρονομική και συγκινητική
Η φήμη του χωριού Μεσενικόλα Καρδίτσας και της τοπικής ποικιλίας «Μαύρο Μεσενικόλα» ξεπερνά τα σύνορα της χώρας, χάρη στο όραμα και στη δουλειά τεσσάρων γενεών της οικογένειας Καραμήτρου
Δεν λείπουν και πιο «ψαγμένα» ποτά, αλλά και μια ιδιαίτερη συλλογή σπάνιων malt whiskey
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.