1400x1300_conga_mojito_1.jpg
Wine & Spirits

Η ιστορία του αγαπημένου σου Mojito

Μάθε τα πάντα για το cocktail που κατέκτησε τα καλοκαίρια όλου του κόσμου
114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πώς δημιουργήθηκε το Mojito; Ποιο ποτό άλλαξε την ιστορία του; Και τελικά ποια είναι η συνταγή για το τέλειο Mojito;

Με το που αρχίζουν οι πρώτες καυτές μέρες της Αθήνας, αρχίζεις κι εσύ να ρίχνεις κλεφτές ματιές στη γλάστρα με τον δυόσμο… Ξέρεις καλά ότι το καλοκαίρι δεν είναι το ίδιο χωρίς Mojito για αυτό και στην αρχή κάθε καλοκαιριού φροντίζεις να εφοδιαστείς με τα απαραίτητα: ρούμι Bacardi, αρωματικό δυόσμο και lime. Στα αλήθεια, όμως, πόσα ξέρεις για το αγαπημένο σου καλοκαιρινό cocktail; Βάλε στο τέρμα το παρακάτω τραγούδι και κάτσε αναπαυτικά… Θα σου αφηγηθούμε την ιστορία του Mojito και όλα τα μυστικά για να το φτιάξεις σπίτι σου.

CONGA feat. Meek Mill, Leslie Grace, produced by Boi-1da

Σημείωση: Το Bacardi κάλεσε τους λάτρεις της μουσικής και του χορού από όλο τον κόσμο να ενώσουν τις δυνάμεις τους με το πιο πολυβραβευμένο ρούμι του πλανήτη για το πρώτο remake του θρυλικού Conga. Για πρώτη φορά στα χρονικά, το αγαπημένο αυτό τραγούδι του Emilio και της Gloria Estefan γίνεται remake από τη βραβευμένη με Grammy Leslie Grace, τον μουσικό Meek Mill και τον επίσης βραβευμένο με Grammy μουσικό παραγωγό Boi-1da. Ακούστε το στο τέρμα.

Το αγαπημένο καλοκαιρινό cocktail του πλανήτη γεννιέται μια τροπική νύχτα του 19ου αιώνα, φυσικά στην Καραϊβική. Τότε δεν λέγεται ακόμα Mojito, αλλά El Draque και φτιάχνεται αναμειγνύοντας aguardiente (έναν ακατέργαστο πρόδρομο του ρούμι), lime, ζάχαρη και δυόσμο. Το El Draque (που πάει να πει «δράκος» στα ισπανικά) είναι όνομα και πράγμα: δυνατό και άκρως επιθετικό, χάρη στον ακατέργαστο χαρακτήρα του aguardiente, είναι ένα cocktail που προορίζεται αποκλειστικά για γερούς πότες.

Η ιστορία του Mojito όπως το ξέρουμε αρχίζει το 1862 στην Κούβα, όταν ο Don Facundo Bacardi, μετά από 10 χρόνια πειραματισμών, καταλήγει στις ιδανικές αναλογίες για να φτιάξει ένα ρούμι ισορροπημένο, γευστικό και απόλυτα ταιριαστό στα cocktails. Σας θυμίζει κάτι το όνομα;  Είναι γιατί προφανώς μιλάμε για το γνωστό σε όλο τον κόσμο… Bacardi! Και συγκεκριμένα το Bacardi Carta Blanca που δημιουργήθηκε στα μέσα του προ-προηγούμενου αιώνα για να αλλάξει για πάντα τη γεύση του Mojito…

bacardi_coco_conga_mojito_2000x1400.jpg

Το 1862 ο Don Facundo Bacardi δημιουργεί το Bacardi Carta Blanca κι αλλάζει για πάντα την ιστορία του Mojito

bacardi_coco_conga_mojito_2000x1400.jpg

Το 1862 ο Don Facundo Bacardi δημιουργεί το Bacardi Carta Blanca κι αλλάζει για πάντα την ιστορία του Mojito

Μια μικρή ιστορία για… νυχτερίδες
Σε αυτή την πλευρά του κόσμου η νυχτερίδα ήταν πάντοτε οιωνός καλής τύχης. Έτσι, όταν η Dona Amalia Bacardi εντόπισε ένα σμήνος νυχτερίδων στο αποστακτήριο της οικογένειας, κατάλαβε αμέσως ότι το φτερωτό αυτό θηλαστικό ήταν το ιδανικό σύμβολο για το ρούμι που λίγο αργότερα θα κατακτούσε τον κόσμο. Από τότε το Bacardi έμεινε στην ιστορία ως  Ron de Murcielago, δηλαδή το ρούμι της νυχτερίδας!

Τι θα έλεγες τώρα να μεταφερθούμε για λίγο στα τροπικά καλοκαίρια της Κούβας; Πάτα replay στο παραπάνω Remake του Conga και βρες τον ρυθμό σου. Όσο το κάνεις, έλα να φτιάξουμε παρέα το τέλειο Mojito. Πώς; Ακολουθώντας τα παρακάτω απλά βήματα:

Πώς να φτιάξεις το τέλειο Mojito

Συστατικά
50ml Bacardi Carta Blanca
2 κουταλιές ζάχαρη ή 25ml σιρόπι ζάχαρης
25ml χυμό lime
5 φύλλα δυόσμου
Soda water

Εκτέλεση
Ρίχνουμε όλα τα συστατικά σε ένα ψηλό ποτήρι και ανακατεύουμε καλά, ώστε να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους. Έπειτα προσθέτουμε πάγο, ένα splash soda και γαρνίρουμε με μία κορυφή από δυόσμο. Αυτό ήταν! Το τέλειο Mojito μας είναι έτοιμο (πριν καν τελειώσει το Conga!) και υπόσχεται ατέλειωτες καυτές νύχτες… Cheers!

Facebook: @Bacardigreece, Instagram: @bacardigr

Δειτε περισσοτερα