- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Mataroa Pink: ένα ροζ ελληνικό τζιν δίνει χρώμα στις νύχτες
Το νέο gin της Ποτοποιίας Μελισσανίδη
Το Mataroa Pink είναι το νέο τζιν της Ποτοποιίας Μελισσανίδη
Τέλη Δεκεμβρίου 1945. Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος έχει ήδη ξεσπάσει. Ο διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών, ο φιλέλληνας Οκτάβιος Μερλιέ οργανώνει ένα ταξίδι από την Ελλάδα ως τον Τάραντα της Νότιας Ιταλίας, με σκοπό να μεταφέρει την ελληνική διανόηση στο ασφαλέστερο Παρίσι. Για το ταξίδι αυτό, που έμεινε στην ιστορία, επιλέγεται το πλοίο Mataroa, ήδη γνωστό καθώς τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς ναυλώθηκε για την μεταφορά 173 Εβραίων από τη Μασσαλία ως την Παλαιστίνη. Στο Mataroa επιβιβάζονται άνθρωποι της τέχνης που αργότερα γίνονται παγκοσμίως γνωστά ονόματα. Ανάμεσά τους και ο Κορνήλιος Καστοριάδης.
Από αυτό το πλοίο εμπνεύστηκε η Ποτοποιία Μελισσανίδη, μια ποτοποιία με επίσης πλούσια ιστορία (το έτος ίδρυσής της είναι το 1924) και δημιούργησε το διάσημο πλέον Mataroa Gin. Τα έντονα μεσογειακά αρώματά του, όπως το πεύκο, ο άρκευθος, ο κόλιανδρος και τα εσπεριδοειδή, προσφέρουν ένα ταξίδι στη Μεσόγειο σε όποιον το φέρει ως τα χείλη του. Άλλωστε δεν φέρει τυχαία των υπότιτλο “Mediterranean Dry Gin”…
Πριν λίγες μέρες η Ποτοποιία Μελισσανίδη ανακοίνωσε την άφιξη ενός νέου αποστάγματος, που έρχεται για να πάρει τη θέση που του αξίζει στον χώρο των premium gins. Το Mataroa Pink, όπως ονομάζεται, βασίζεται στην ήδη αγαπημένη σύνθεση του Mataroa Mediterranean Dry Gin, είναι εμπλουτισμένο, όμως, με δύο επιπλέον συστατικά- κλειδιά. Το ρόδι και ο ιβίσκος είναι τα δύο μυστικά που κάνουν αυτό το τζιν να διαφοροποιείται στη γεύση, ενώ το έντονο χρώμα τους είναι ο λόγος που το Mataroa Pink πήρε αυτή τη χαριτωμένη ονομασία.
Το Mataroa Pink είναι ελάχιστα πιο ελαφρύ σε αλκοολικούς βαθμούς από το Mataroa Mediterranean Dry Gin, αλλά εξίσου πλούσιο σε γεύση. Μπορεί να αποτελέσει βάση για premium cocktails ή να σερβιριστεί μόνο του με την προσθήκη λίγου πάγου. Ακολουθεί μια συνταγή για ένα Signature Mataroa Pink Cocktail για περισσότερη έμπνευση:
Pink Panther
Συστατικά:
- 50ml Mataroa Pink
- 10ml σιρόπι γκρέιπφρουτ
- 10ml Amaretto
- 15ml χυμό λεμονιού
Μέθοδος:
Χτυπάμε στο σέικερ όλα τα υλικά, ρίχνουμε το περιεχόμενο σε ένα ποτήρι με παγάκια και συμπληρώνουμε με grapefruit σόδα. Γαρνίρουμε με μια φέτα γκρέιπφρουτ και δεντρολίβανο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια εμπειρία γαστρονομική και συγκινητική
Η φήμη του χωριού Μεσενικόλα Καρδίτσας και της τοπικής ποικιλίας «Μαύρο Μεσενικόλα» ξεπερνά τα σύνορα της χώρας, χάρη στο όραμα και στη δουλειά τεσσάρων γενεών της οικογένειας Καραμήτρου
Δεν λείπουν και πιο «ψαγμένα» ποτά, αλλά και μια ιδιαίτερη συλλογή σπάνιων malt whiskey
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.