- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
By the Glass: 7 χρόνια να τα πιεις στο ποτήρι
Το αγαπημένο wine bar γιορτάζει τα γενέθλιά του με ένα μεγάλο πάρτι
Το γνωστό wine bar By the Glass γιορτάζει τα 7 του χρόνια με ένα μεγάλο πάρτι
Όταν το 2012 το By the Glass εμφανίστηκε στη Στοά Ράλλη τα wine bar ήταν μετρημένα στα δάχτυλα (του ενός χεριού), το οινόφιλο κοινό περιορισμένο και το κέντρο ταλαιπωρημένο. Τίποτα από αυτά όμως δεν εμπόδισε αυτή τη γωνιά-αυθεντία πάνω στο κρασί να «ανθίσει» και γρήγορα να γίνει ένα από τα πιο σταθερά στέκια της πόλης. Σήμερα, με 500 ετικέτες κρασιού από τον ελληνικό και παγκόσμιο αμπελώνα, παλιές ελληνικές σοδειές, fine wines (παλιές χρονιές ξένου αμπελώνα), μεγάλη ποικιλία από σαμπάνιες και αφρώδεις οίνους, αποστάγματα και dessert wine, αλλά και με περίπου 200 ετικέτες να σερβίρονται και σε ποτήρι χάρη στο σύστημα Coravin και το dispenser 36 θέσεων, το By the Glass δίκαια θεωρείται ένα από τα πιο ενημερωμένα wine bars σε ολόκληρη την Αθήνα.
Μιλώντας για το κρασί η ιδιοκτήτρια του By the Glass Φωτεινή Παντζιά: «Από όποιο πόστο και αν το υπηρετείς, το κρασί σε μαγνητίζει. Δεν πρόκειται για ένα κοινό προϊόν που προσφέρεται προς κατανάλωση. Ο οίνος είναι ένας ζωντανός οργανισμός. Από τη στιγμή που φυτεύεις τον σπόρο στο αμπέλι αγωνιάς, στενοχωριέσαι και χαίρεσαι για την πορεία του σταφυλιού και την εξέλιξή του». Σκέφτομαι ότι αυτά τα λόγια, τα δικά της λόγια, θα μπορούσαν να τα είχαν πει οι θαμώνες μιλώντας για το ίδιο το By the Glass. Έτσι συμβαίνει με τα μαγαζιά –στέκια: τα νιώθεις δικά σου.
Μετά από όλα αυτά τα χρόνια που πέρασαν γεμάτα γέλια, κέφι, φίλους και πολύ κρασί το By the Glass γιορτάζει τα 7α γενέθλιά του το Σάββατο 23 Νοεμβρίου στη Στοά Ράλλη (που παρεμπιπτόντως από το 1925 αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας του κέντρου). Από τις 14.00 το μεσημέρι το αγαπημένο wine bar σας περιμένει με ένα ειδικό μενού για τη γιορτινή αυτή μέρα και ζωντανή μουσική από τη Ροζάνα Μάιλαν και τους Key Royale (τα ωραία κρασιά εννοούνται).
Γ. Σουρή 3 & Φιλελλήνων, Στοά Ράλλη, Σύνταγμα, 210 3232560
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια εμπειρία γαστρονομική και συγκινητική
Η φήμη του χωριού Μεσενικόλα Καρδίτσας και της τοπικής ποικιλίας «Μαύρο Μεσενικόλα» ξεπερνά τα σύνορα της χώρας, χάρη στο όραμα και στη δουλειά τεσσάρων γενεών της οικογένειας Καραμήτρου
Δεν λείπουν και πιο «ψαγμένα» ποτά, αλλά και μια ιδιαίτερη συλλογή σπάνιων malt whiskey
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.