Wine & Spirits

By the Glass: 7 χρόνια να τα πιεις στο ποτήρι

Το αγαπημένο wine bar γιορτάζει τα γενέθλιά του με ένα μεγάλο πάρτι

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
ΤΕΥΧΟΣ 724
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
by-anoigma.jpg

Το γνωστό wine bar By the Glass γιορτάζει τα 7 του χρόνια με ένα μεγάλο πάρτι

Όταν το 2012 το By the Glass εμφανίστηκε στη Στοά Ράλλη τα wine bar ήταν μετρημένα στα δάχτυλα (του ενός χεριού), το οινόφιλο κοινό περιορισμένο και το κέντρο ταλαιπωρημένο. Τίποτα από αυτά όμως δεν εμπόδισε αυτή τη γωνιά-αυθεντία πάνω στο κρασί να «ανθίσει» και γρήγορα να γίνει ένα από τα πιο σταθερά στέκια της πόλης. Σήμερα, με 500 ετικέτες κρασιού από τον ελληνικό και παγκόσμιο αμπελώνα, παλιές ελληνικές σοδειές, fine wines (παλιές χρονιές ξένου αμπελώνα), μεγάλη ποικιλία από σαμπάνιες και αφρώδεις οίνους, αποστάγματα και dessert wine, αλλά και με περίπου 200 ετικέτες να σερβίρονται και σε ποτήρι χάρη στο σύστημα Coravin και το dispenser 36 θέσεων, το By the Glass δίκαια θεωρείται ένα από τα πιο ενημερωμένα wine bars σε ολόκληρη την Αθήνα.

esvteriko-bar-olokliro-_l2a3705.jpg

Μιλώντας για το κρασί η ιδιοκτήτρια του By the Glass Φωτεινή Παντζιά: «Από όποιο πόστο και αν το υπηρετείς, το κρασί σε μαγνητίζει. Δεν πρόκειται για ένα κοινό προϊόν που προσφέρεται προς κατανάλωση. Ο οίνος είναι ένας ζωντανός οργανισμός. Από τη στιγμή που φυτεύεις τον σπόρο στο αμπέλι αγωνιάς, στενοχωριέσαι και χαίρεσαι για την πορεία του σταφυλιού και την εξέλιξή του». Σκέφτομαι ότι αυτά τα λόγια, τα δικά της λόγια, θα μπορούσαν να τα είχαν πει οι θαμώνες μιλώντας για το ίδιο το By the Glass. Έτσι συμβαίνει με τα μαγαζιά –στέκια: τα νιώθεις δικά σου.

-me-logo_l2a3756.jpg

Μετά από όλα αυτά τα χρόνια που πέρασαν γεμάτα γέλια, κέφι, φίλους και πολύ κρασί το By the Glass γιορτάζει τα 7α γενέθλιά του το Σάββατο 23 Νοεμβρίου στη Στοά Ράλλη (που παρεμπιπτόντως από το 1925 αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας του κέντρου). Από τις 14.00 το μεσημέρι το αγαπημένο wine bar σας περιμένει με ένα ειδικό μενού για τη γιορτινή αυτή μέρα και ζωντανή μουσική από τη Ροζάνα Μάιλαν και τους Key Royale (τα ωραία κρασιά εννοούνται).

Γ. Σουρή 3 & Φιλελλήνων, Στοά Ράλλη, Σύνταγμα, 210 3232560

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ