Οι επισκέπτες του Drink Pink 2019 θα δοκιμάσουν 142 ροζέ κρασιά
Τα τελευταία χρόνια μιλάμε για την άνοδο των ροζέ οίνων. Και γιατί όχι; Ταιριάζουν υπέροχα με το ελληνικό καλοκαίρι και με τα πιάτα της ελληνικής κουζίνας, είναι δροσερά, φρέσκα και αρωματικά, ενώ έχουν διανύσει μεγάλα και σημαντικά βήματα στην ποιότητά τους. Στην έκθεση Drink Pink 2019 που θα γίνει την Κυριακή 9 Ιουνίου στο ξενοδοχείο Hilton θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τα περισσότερα από αυτά.
Οι επισκέπτες του Drink Pink (η έκθεση διοργανώνεται από την εταιρεία Vinetum για 4η χρονιά) θα δοκιμάσουν 142 ροζέ κρασιά απ’ όλη την Ελλάδα που εκπροσωπούν επάξια τη σοδειά του 2018. Ανάμεσά τους, όμως, βρίσκονται και πολλές νέες κυκλοφορίες, ενώ πάνω από το 10% των συμμετοχών αφορά κρασιά από άλλες χώρες. Η φετινή εκδήλωση επιβεβαιώνει τη στροφή της ελληνικής παραγωγής προς ακόμα περισσότερα προσεγμένα ροζέ κρασιά υψηλής ποιότητας, συχνά σε ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις, εμπνευσμένα από τα αντίστοιχα γαλλικά κρασιά της Προβηγκίας.
Τα κρασιά που συμμετέχουν στο Drink Pink είναι χωρισμένα σε έξι κατηγορίες, ανάλογα με τον γευστικό τους χαρακτήρα: ελαφριά και φρέσκα, φρουτώδη και απαλά, πλούσια και γεμάτα, φρουτώδη, ελαφριά και γλυκά, αφρώδη και ημιαφρώδη. Ο επισκέπτης θα μπορεί να σερβίρει μόνος του το κρασί που θέλει να δοκιμάσει, ενώ αν χρειαστεί περισσότερες πληροφορίες, έμπειροι οινοχόοι θα είναι εκεί για να προσφέρουν επιπλέον εξηγήσεις.
Η είσοδος στην έκθεση κοστίζει €10 και περιλαμβάνει κατάλογο και ποτήρι γευσιγνωσίας. Επίσης οι πρώτοι 500 επισκέπτες που θα φορούν κάτι… ροζ θα κερδίσουν μια τσάντα παραλίας Drink Pink.
www.drinkpink.gr, info@vinetum.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια εμπειρία γαστρονομική και συγκινητική
Η φήμη του χωριού Μεσενικόλα Καρδίτσας και της τοπικής ποικιλίας «Μαύρο Μεσενικόλα» ξεπερνά τα σύνορα της χώρας, χάρη στο όραμα και στη δουλειά τεσσάρων γενεών της οικογένειας Καραμήτρου
Δεν λείπουν και πιο «ψαγμένα» ποτά, αλλά και μια ιδιαίτερη συλλογή σπάνιων malt whiskey
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.