Wine & Spirits

Μπίρα «Νήσος» με καινούργιες γεύσεις και ένα… ραδιόφωνο

Μια μπίρα APOCALYΨΗ, μία χωρίς γλουτένη και πολλές καινούργιες μουσικές για να τις συνοδέψεις

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
nisos-anoigma.jpg

Εδώ και μερικά χρόνια οι ελληνικές μικροζυθοποιίες παράγουν τα δικά τους θαύματα. Μπίρες σε κάθε γωνιά της χώρας γεννιούνται από ανθρώπους με κέφι και δίψα, μεγαλώνουν και συνεχώς γίνονται καλύτερες. Κάποιες ταξιδεύουν στο εξωτερικό, κάποιες άλλες δίνουν γεύση στα ελληνικά καλοκαίρια, και όλες φέρνουν τη σιγουριά μιας άνοιξης: ένα δροσερό κεφάλαιο για τις ελληνικές μπίρες έχει ήδη αρχίσει. 

2016-07-02-15.33.03-1.jpg

 

 

nissos_beer_apocalypse2.jpg
Μια από τις πρώτες αιγαιοπελαγίτικες μπίρες που άφησαν το στίγμα τους και η μπίρα Νήσος. Βραβευμένη, πολυταξιδεμένη και αρκετά δυναμική, επανέρχεται φέτος με δύο καινούργιες προτάσεις και ένα… ραδιόφωνο. Για αρχή όμως ας μιλήσουμε για την «APOCALYΨΗ»: Κόκκινη, εντυπωσιακή, δυνατή όσο και το όνομά της, η νέα μπίρα της Νήσος είναι μοναστηριακή και εμπνέεται από την Αποκάλυψη του Ιωάννη. Εδώ, γλυκό γλεύκος από εκλεκτές βύνες κριθαριού και σίκαλης ζυμώνεται με ειδική βέλγικη μαγιά στη δεξαμενή. Ακολουθεί 2η ζύμωση με κρυσταλλική ζάχαρη, με αποτέλεσμα τα γλυκά αρώματα της μπανάνας, της σταφίδας και του γαρύφαλλου να γεμίζουν το ποτήρι και να ισορροπούν με τις γεύσεις της καραμέλας, των φρούτων και των μπαχαρικών.

nisos_allday_2.jpg
Η Νήσος All-Day Βιολογική από την άλλη, με τη γνωστή της γεύση και 100% περισσότερους λυκίσκους από τις μπίρες της κατηγορίας της, περιέχει πλέον κάτω από 3 mg/l (PPM) γλουτένη, σχεδόν 7 φορές λιγότερη από το όριο των 20mg/l, που δίνει το δικαίωμα σε προϊόντα να αποκαλούνται «χωρίς γλουτένη». Κάθε φετινή παρτίδα της Νήσος All-day Βιολογική ελέγχεται για την περιεκτικότητά της σε γλουτένη από το Εργαστήριο Χημείας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Αθηνών.

rig_4222.jpg

Όσο για το web radio, αυτό είναι μια νέα ιδέα της μπίρας Νήσος που έχει σκοπό να βάλει στην καθημερινότητά μας τον νησιώτικο τρόπο ζωής γιατί… «η ζωή είναι καλύτερη στο νησί». (Ψέματα;). Στο νέο web radio λοιπόν, που μπορείτε να ακούσετε εδώ, την επιλογή της μουσικής υπογράφει ο δημοσιογράφος και μουσικός παραγωγός του Kosmos Radio Λεωνίδας Αντωνόπουλος. Ο ίδιος λέει: «Κάθε νησί είναι ένας θησαυρός πολιτισμού. Άνθρωποι, γλώσσες, γεύσεις, συνήθειες και, φυσικά, ήχοι και μουσικές συναντιούνται στα λιμάνια και στις ακτές των νησιών για χιλιάδες χρόνια. Σ’ αυτά τα μέρη, όπου τα πάντα λειαίνει ο αέρας και η θάλασσα, η μουσική και τα τραγούδια μοιάζουν με αναμνήσεις που άφησαν ένας ένας οι ταξιδιώτες. Οι μελωδίες, οι ρυθμοί και τα όργανα μπλέκονται μεταξύ τους, οι γλώσσες και οι διάλεκτοι το ίδιο, ώσπου στο τέλος μένει ξανά αυτή η αίσθηση του αέρα και της απέραντης θάλασσας. Τραγούδια και μουσικές που γεννήθηκαν για να σε ταξιδεύουν».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ