- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Μπίρα «Νήσος» με καινούργιες γεύσεις και ένα… ραδιόφωνο
Μια μπίρα APOCALYΨΗ, μία χωρίς γλουτένη και πολλές καινούργιες μουσικές για να τις συνοδέψεις
Εδώ και μερικά χρόνια οι ελληνικές μικροζυθοποιίες παράγουν τα δικά τους θαύματα. Μπίρες σε κάθε γωνιά της χώρας γεννιούνται από ανθρώπους με κέφι και δίψα, μεγαλώνουν και συνεχώς γίνονται καλύτερες. Κάποιες ταξιδεύουν στο εξωτερικό, κάποιες άλλες δίνουν γεύση στα ελληνικά καλοκαίρια, και όλες φέρνουν τη σιγουριά μιας άνοιξης: ένα δροσερό κεφάλαιο για τις ελληνικές μπίρες έχει ήδη αρχίσει.
Όσο για το web radio, αυτό είναι μια νέα ιδέα της μπίρας Νήσος που έχει σκοπό να βάλει στην καθημερινότητά μας τον νησιώτικο τρόπο ζωής γιατί… «η ζωή είναι καλύτερη στο νησί». (Ψέματα;). Στο νέο web radio λοιπόν, που μπορείτε να ακούσετε εδώ, την επιλογή της μουσικής υπογράφει ο δημοσιογράφος και μουσικός παραγωγός του Kosmos Radio Λεωνίδας Αντωνόπουλος. Ο ίδιος λέει: «Κάθε νησί είναι ένας θησαυρός πολιτισμού. Άνθρωποι, γλώσσες, γεύσεις, συνήθειες και, φυσικά, ήχοι και μουσικές συναντιούνται στα λιμάνια και στις ακτές των νησιών για χιλιάδες χρόνια. Σ’ αυτά τα μέρη, όπου τα πάντα λειαίνει ο αέρας και η θάλασσα, η μουσική και τα τραγούδια μοιάζουν με αναμνήσεις που άφησαν ένας ένας οι ταξιδιώτες. Οι μελωδίες, οι ρυθμοί και τα όργανα μπλέκονται μεταξύ τους, οι γλώσσες και οι διάλεκτοι το ίδιο, ώσπου στο τέλος μένει ξανά αυτή η αίσθηση του αέρα και της απέραντης θάλασσας. Τραγούδια και μουσικές που γεννήθηκαν για να σε ταξιδεύουν».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια εμπειρία γαστρονομική και συγκινητική
Η φήμη του χωριού Μεσενικόλα Καρδίτσας και της τοπικής ποικιλίας «Μαύρο Μεσενικόλα» ξεπερνά τα σύνορα της χώρας, χάρη στο όραμα και στη δουλειά τεσσάρων γενεών της οικογένειας Καραμήτρου
Δεν λείπουν και πιο «ψαγμένα» ποτά, αλλά και μια ιδιαίτερη συλλογή σπάνιων malt whiskey
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.