- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Κυριακάτικο τραπέζι στο By the Glass
Ποιο brunch; Επιστροφή στο κατσικάκι με πατάτες στο φούρνο!
Κρυμμένο πίσω από τη Ρώσικη Εκκλησία, μια ανάσα από τη Φιλελλήνων, το By the Glass είναι από τα πιο ωραία και άκρως ενημερωμένα wine bar-resto της Αθήνας. Αγαπημένη στάση για ένα χαλαρό κρασί μετά το γραφείο ή στέκι τα βράδια του Σαββατοκύριακου μας έχει συνηθίσει σε χαλαρή ατμόσφαιρα και jazz live βραδιές. Αυτή τη φορά όμως κάνει κάτι εντελώς διαφορετικό.
Σε μια πόλη που όλοι ξυπνούν τις Κυριακές και δίνουν ραντεβού για brunch το έτσι κι αλλιώς πρωτοπόρο By the Glass ποντάρει στα καθαρόαιμα κυριακάτικα τραπέζια της μαμάς που μας έχουν λείψει. Ξεκινάει με χαλαρό πρωινό από τις 10 π.μ. και από τη 13.00 και μετά στρώνει το τραπέζι με γεύσεις βαθιά ελληνικές και φαγητά «από σπίτι». Πίτες της γιαγιάς, κόκορας κρασάτος του παππού, μοσχαράκι γιουβέτσι της μαμάς και κατσικάκι στο φούρνο από εκείνα που κάνουν όλο το σπίτι να μοσχοβολάει! Μόνο που στην περίπτωση αυτή, μοσχοβολάει η Φιλελλήνων.
Εννοείται ότι όλα αυτά συνδέονται με μια μεγάλη γκάμα ελληνικών κρασιών (σε wine bar βρισκόμαστε άλλωστε), ενώ τα πιάτα έχουν την υπογραφή του πολυβραβευμένου σεφ Θεόδωρου Καρίνου. Αν σας λείπει η μαμά σας, κλείστε τραπέζι.
Γ. Σουρή & Φιλελλήνων, Σύνταγμα, 210 3232560
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια εμπειρία γαστρονομική και συγκινητική
Η φήμη του χωριού Μεσενικόλα Καρδίτσας και της τοπικής ποικιλίας «Μαύρο Μεσενικόλα» ξεπερνά τα σύνορα της χώρας, χάρη στο όραμα και στη δουλειά τεσσάρων γενεών της οικογένειας Καραμήτρου
Δεν λείπουν και πιο «ψαγμένα» ποτά, αλλά και μια ιδιαίτερη συλλογή σπάνιων malt whiskey
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.