Wine & Spirits

Κυριακάτικο τραπέζι στο By the Glass

Ποιο brunch; Επιστροφή στο κατσικάκι με πατάτες στο φούρνο!

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
376175-776623.jpg

Κρυμμένο πίσω από τη Ρώσικη Εκκλησία, μια ανάσα από τη Φιλελλήνων, το By the Glass είναι από τα πιο ωραία και άκρως ενημερωμένα wine bar-resto της Αθήνας. Αγαπημένη στάση για ένα χαλαρό κρασί μετά το γραφείο ή στέκι τα βράδια του Σαββατοκύριακου μας έχει συνηθίσει σε χαλαρή ατμόσφαιρα και jazz live βραδιές. Αυτή τη φορά όμως κάνει κάτι εντελώς διαφορετικό.

Σε μια πόλη που όλοι ξυπνούν τις Κυριακές και δίνουν ραντεβού για brunch το έτσι κι αλλιώς πρωτοπόρο By the Glass ποντάρει στα καθαρόαιμα κυριακάτικα τραπέζια της μαμάς που μας έχουν λείψει. Ξεκινάει με χαλαρό πρωινό από τις 10 π.μ. και από τη 13.00 και μετά στρώνει το τραπέζι με γεύσεις βαθιά ελληνικές και φαγητά «από σπίτι». Πίτες της γιαγιάς, κόκορας κρασάτος του παππού, μοσχαράκι γιουβέτσι της μαμάς και κατσικάκι στο φούρνο από εκείνα που κάνουν όλο το σπίτι να μοσχοβολάει! Μόνο που στην περίπτωση αυτή, μοσχοβολάει η Φιλελλήνων.

Εννοείται ότι όλα αυτά συνδέονται με μια μεγάλη γκάμα ελληνικών κρασιών (σε wine bar βρισκόμαστε άλλωστε), ενώ τα πιάτα έχουν την υπογραφή του πολυβραβευμένου σεφ Θεόδωρου Καρίνου. Αν σας λείπει η μαμά σας, κλείστε τραπέζι.

Γ. Σουρή & Φιλελλήνων, Σύνταγμα, 210 3232560

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Winery Monsieur Nicolas: Το επισκέψιμο οινοποιείο με την ξεχωριστή ιστορία και τις μοναδικές ετικέτες κρασιού
Winery Monsieur Nicolas: Το επισκέψιμο οινοποιείο με την ξεχωριστή ιστορία και τις μοναδικές ετικέτες κρασιού

Η φήμη του χωριού Μεσενικόλα Καρδίτσας και της τοπικής ποικιλίας «Μαύρο Μεσενικόλα» ξεπερνά τα σύνορα της χώρας, χάρη στο όραμα και στη δουλειά τεσσάρων γενεών της οικογένειας Καραμήτρου

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.