- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Άνοιξη στον Αττικό αμπελώνα;
Το Κτήμα Κοκοτού βάζει το κρασί και σε περιμένει για πικ-νικ
Η Αθήνα την άνοιξη βρίσκεται στην καλύτερη εποχή της. Η θερμοκρασία είναι τέλεια για βόλτες, αργόσχολους καφέδες με φίλους και εξερεύνηση στα εστιατόρια με αυλή που όλο και πληθαίνουν. Αυτό όμως που πραγματικά ονειρευόμαστε είναι λιβάδια με παπαρούνες, κίτρινες μαργαρίτες, κάτι νόστιμο να μασουλάμε και ιδανικά ένα μπουκάλι καλό κρασί. Αυτή η πόλη όμως δεν έχει χώρο για όλα αυτά…Ή μήπως έχει;
Λίγο έξω από την Αθήνα, στη Σταμάτα υπάρχει ένα οινοποιείο, βγαλμένο από το όνειρο του Διονύσου. Το Κτήμα Κοκοτού είναι πραγματικά ειδυλλιακό. Το ακόμα καλύτερο όμως είναι ότι κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα από Φεβρουάριο μέχρι Μάιο, ανοίγει τις πόρτες του και μας καλεί όλους για ξενάγηση στο οινοποιείο, γευστική δοκιμή των κρασιών και παιδικές δραστηριότητες* στη φύση. Έτσι και αυτή την Κυριακή 2 Απριλίου, από τις 11.00 έως τις 16.00, μας περιμένει να γνωρίσουμε από κοντά το οινικό ταξίδι του αμπελουργού. Χώρεσε λοιπόν στο αυτοκίνητο τις αγαπημένες σου νοστιμιές (ευκαιρία για πικ-νικ!) και την αγαπημένη σου παρέα, πάτα το γκάζι και γιόρτασε την άνοιξη όπως πάντα ονειρευόσουν.
*Πραγματοποιούνται δημιουργικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες σε συνεργασία με το www.youngvines.gr για παιδιά από 2 έως 8 ετών.
Info:
Για κράτηση θέσης καλέστε στο 210 8145113 ή στο 694 6504839, www.ktimakokotou.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια εμπειρία γαστρονομική και συγκινητική
Η φήμη του χωριού Μεσενικόλα Καρδίτσας και της τοπικής ποικιλίας «Μαύρο Μεσενικόλα» ξεπερνά τα σύνορα της χώρας, χάρη στο όραμα και στη δουλειά τεσσάρων γενεών της οικογένειας Καραμήτρου
Δεν λείπουν και πιο «ψαγμένα» ποτά, αλλά και μια ιδιαίτερη συλλογή σπάνιων malt whiskey
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.