- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Ουίσκι. Αν είσαι lover, γίνε και taster
Το ουίσκι είτε σου αρέσει είτε δεν σου αρέσει καθόλου. Ακόμη κι αν τώρα ανήκεις στη δεύτερη κατηγορία, θα ‘ρθει κάποια στιγμή στη ζωή σου που θα αναθεωρήσεις. Αν όμως ήδη ανήκεις στους λάτρεις, σου σφυρίζω τρεις λέξεις στα κλεφτά: The Tasters Club.
Πρόκειται για μια ομάδα που διοργανώνει event γευσιγνωσίας αφιερωμένα σε όλους όσους ξέρουν ή θέλουν να μάθουν τα μυστικά του ουίσκι. Πιστεύουν ότι η μεταφορά της γνώσης είναι ο καλύτερος τρόπος για να μάθουμε τις κρυμμένες πτυχές ενός αποστάγματος και έχουν βάλει στόχο να ανακαλύψουν (μαζί με αυτούς κι εμείς) όλες τις γεύσεις που τρυπώνουν σε κάθε μπουκάλι. Για αυτό και τα event τους είναι πρωτότυπα, για λίγους και παθιασμένους με το ουίσκι.
Ας πούμε, στην τελευταία γευσιγνωσία που διοργάνωσαν πριν μερικές εβδομάδες γιόρτασαν τη γέννηση του εθνικού ποιητή της Σκωτίας, Ρόμπερτ Μπερνς. Η βραδιά εκτός από ποίηση και τις μελωδίες της γκάιντας (!), περιλάμβανε φυσικά δοκιμή μιας σειράς εκλεκτών αποσταγμάτων όπως Bruichladdich The Laddie Ten, Glen Scotia 12 years old (old bottling), Glen Grant 1990 by Gordon και MacPhail, Glengoyne 12 years old (1980's bottling).
Tasters Club γιατί όπως λέει και το μότο τους «it’s not about drinking, it’s about tasting». Τα μέλη της λέσχης έχουν πρόσβαση σε μοναδικές εμπειρίες, αλλά και διάφορα προνόμια όπως έκπτωση σε επιλεγμένες κάβες.
Η επόμενη γευσιγνωσία έχει προγραμματιστεί για την επόμενη Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου στο V4 Bistrot (Βουκουρεστίου 4, 210 3248062). Έχει τίτλο «Τα αδικημένα αποστακτήρια της Σκωτίας», κόστος συμμετοχής €40 και είναι ήδη (όπως και το προηγούμενο)…sold out. Αν θέλετε όμως στο site τους (www.thetastersclub.gr) μπορείτε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για την ιδιαίτερη αυτή λέσχη και στη σελίδα τους στο facebook να ενημερωθείτε για όλα τα events τους. Εμείς πάντως θα επιστρέψουμε με όλες τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες της δοκιμής.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια εμπειρία γαστρονομική και συγκινητική
Η φήμη του χωριού Μεσενικόλα Καρδίτσας και της τοπικής ποικιλίας «Μαύρο Μεσενικόλα» ξεπερνά τα σύνορα της χώρας, χάρη στο όραμα και στη δουλειά τεσσάρων γενεών της οικογένειας Καραμήτρου
Δεν λείπουν και πιο «ψαγμένα» ποτά, αλλά και μια ιδιαίτερη συλλογή σπάνιων malt whiskey
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.