Wine & Spirits

Ουίσκι. Αν είσαι lover, γίνε και taster

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
320019-629152.jpg

Το ουίσκι είτε σου αρέσει είτε δεν σου αρέσει καθόλου. Ακόμη κι αν τώρα ανήκεις στη δεύτερη κατηγορία, θα ‘ρθει κάποια στιγμή στη ζωή σου που θα αναθεωρήσεις. Αν όμως ήδη ανήκεις στους λάτρεις, σου σφυρίζω τρεις λέξεις στα κλεφτά: The Tasters Club.

Πρόκειται για μια ομάδα που διοργανώνει event γευσιγνωσίας αφιερωμένα σε όλους όσους ξέρουν ή θέλουν να μάθουν τα μυστικά του ουίσκι. Πιστεύουν ότι η μεταφορά της γνώσης είναι ο καλύτερος τρόπος για να μάθουμε τις κρυμμένες πτυχές ενός αποστάγματος και έχουν βάλει στόχο να ανακαλύψουν (μαζί με αυτούς κι εμείς) όλες τις γεύσεις που τρυπώνουν σε κάθε μπουκάλι. Για αυτό και τα event τους είναι πρωτότυπα, για λίγους και παθιασμένους με το ουίσκι.

Ας πούμε, στην τελευταία γευσιγνωσία που διοργάνωσαν πριν μερικές εβδομάδες γιόρτασαν τη γέννηση του εθνικού ποιητή της Σκωτίας, Ρόμπερτ Μπερνς. Η βραδιά εκτός από ποίηση και τις μελωδίες της γκάιντας (!), περιλάμβανε φυσικά δοκιμή μιας σειράς εκλεκτών αποσταγμάτων όπως Bruichladdich The Laddie Ten, Glen Scotia 12 years old (old bottling), Glen Grant 1990 by Gordon και MacPhail, Glengoyne 12 years old (1980's bottling).

Tasters Club γιατί όπως λέει και το μότο τους «it’s not about drinking, it’s about tasting». Τα μέλη της λέσχης έχουν πρόσβαση σε μοναδικές εμπειρίες, αλλά και διάφορα προνόμια όπως έκπτωση σε επιλεγμένες κάβες.

Η επόμενη γευσιγνωσία έχει προγραμματιστεί για την επόμενη Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου στο V4 Bistrot (Βουκουρεστίου 4, 210 3248062). Έχει τίτλο «Τα αδικημένα αποστακτήρια της Σκωτίας», κόστος συμμετοχής €40 και είναι ήδη (όπως και το προηγούμενο)…sold out. Αν θέλετε όμως στο site τους (www.thetastersclub.gr) μπορείτε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για την ιδιαίτερη αυτή λέσχη και στη σελίδα τους στο facebook να ενημερωθείτε για όλα τα events τους. Εμείς πάντως θα επιστρέψουμε με όλες τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες της δοκιμής.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ