- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Ο χάρτης της αθηναϊκής διασκέδασης αλλάζει, μετατοπίζοντας τα σημεία ενδιαφέροντος, δημιουργώντας νέες πιάτσες και φέρνοντας επιλογές δίπλα μας
Σε μια εποχή, όχι και πολύ μακρινή από το σήμερα, η έξοδος του Αθηναίου είχε τρεις κατευθύνσεις: βόρεια (Κηφισιά), νότια (Γλυφάδα) ή κέντρο (Κολωνάκι). Αυτά.
Τα τελευταία λίγα χρόνια, όμως, παρατηρώ με ενδιαφέρον εστιατόρια διάσημων σεφ και πολύ αξιόλογα μπαρ, αυτά που πρωταγωνιστούν στις συζητήσεις («πήγες;» – έξαψη στη φωνή), να ανοίγουν εκτός πιάτσας. Σε γειτονιές που οι περισσότεροι δεν θα είχαμε βρεθεί ποτέ, αν δεν είχαμε σπουδάσει στο Πάντειο (Νέος Κόσμος), αν δεν είχαμε κάπου πάρει μια λάθος στροφή (Κολωνός) ή αν δεν είχαμε μεγαλώσει στα πέριξ (στην περίπτωσή μου στην Ηλιούπολη, για άλλους θα μπορούσε να είναι ο Βύρωνας ή το Γκύζη). Να πω την αλήθεια μου; Ζήτω οι συνοικίες!
Ένα hot μαγαζί σε κάθε γειτονιά
Ένα από τα πιο πολυσυζητημένα στέκια αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Γκύζη (Argentina Social Club), η Ηλιούπολη έχει ένα τελείως cool all day bar, που όλοι θα θέλαμε να είναι κάτω από το σπίτι μας (Yesterday’s), στην Πεύκη τρώμε μία από τις καλύτερες πίτσες της Αθήνας (Puff Daddy), στο «άνω» Παγκράτι έστησαν το δικό τους εστιατόριο πανδιάσημοι σεφ (Πλυτά), αλλά μόλις βρήκε τη θέση του και ένα υπέροχο καφενείο (Φλάρος), ενώ όλη η Κυψέλη είναι πιάτσα από μόνη της (και αυτό συνέβη μόλις τον τελευταίο χρόνο), το ίδιο και ο Νέος Κόσμος.
Αν έχουμε στέκια όμορφα και με όλα τους ωραία κάτω από το σπίτι μας, ποιος ο λόγος να τραβηχτούμε αλλού, να πληρώσουμε (πανάκριβο) parking για να πιούμε μετά βίας ένα ποτό (σύμφωνα με τα νέα όρια του ΚΟΚ, που σωστά χαμήλωσαν, αν με ρωτάτε), πριν κολλήσουμε στην κίνηση για να επιστρέψουμε στο σπίτι; Γιατί να μη μείνουμε στη γειτονιά μας, να πάμε μέχρι το bar με τα πόδια και να πιούμε όσο θέλουμε (με μέτρο πάντα…); Ο χάρτης της αθηναϊκής διασκέδασης αλλάζει, μετατοπίζοντας τα σημεία ενδιαφέροντος, δημιουργώντας νέες πιάτσες και φέρνοντας επιλογές δίπλα μας.
Κι αυτό είναι για καλό.