- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Kitchen Club: ένα εργαστήριο καλού φαγητού στην Καβάλα
Συνδυάζει γκουρμέ γεύματα με εργαστήρια και εκπαιδευτικά σεμινάρια


Στο Kitchen Club στην Καβάλα θα πας για μαθήματα μαγειρικής, σεμινάρια και θεματικά events
Η Κωνσταντίνα Κατζομύτη είναι μια σεφ πολύ γνωστή στην Καβάλα, όπου ζει και μαγειρεύει, ως “Diana’s meals” - έτσι λέγεται η ιστοσελίδα της με συνταγές που κατεβάζει από το μυαλό της, και κατά καιρούς μαγειρεύει ή μάλλον φιλοτεχνεί σε διαφορετικούς χώρους. Τώρα η Κωνσταντίνα έστησε έναν καινούργιο, δικό της χώρο, το Kitchen Club, ο οποίος συνδυάζει brunch (όλη την ημέρα, όχι μόνο πρωινές ώρες) με πολλά άλλα: μαθήματα μαγειρικής, θεματικά events, σεμινάρια με εξειδικευμένους chefs, workshops, εργαστήρια και κάτι που λέγεται team building. Μαζί με τη σπουδαία μαγειρική της ίδιας την Κωνσταντίνας.

Κάθε τόσο στο Kitchen Club οργανώνονται cooking classes, μια αυθεντική γαστρονομική εμπειρία για τουρίστες και ντόπιους. Η Καβάλα έχει κάμποσο τουρισμό, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, και αρκετοί είναι αυτοί που έρχονται, κυρίως από τα Βαλκάνια, για να πάρουν μέρος στα εργαστήρια ή για να μάθουν να μαγειρεύουν με τον τρόπο της Κωνσταντίνας. Έχω δοκιμάσει τα φαγητά της και είναι το ένα καλύτερο από το άλλο, με απλά, καθημερινά συστατικά φτιάχνει μικρά αριστουργήματα. (Στις συνταγές παίρνει υπόψη της και διάφορες δυσανεξίες, αλλεργίες, δηλαδή περιλαμβάνει και πιάτα που απευθύνονται σε άτομα με θέματα υγείας – το αναφέρω επειδή το τονίζει η ίδια, και σίγουρα έχει σημασία).

Στο πρόγραμμα του Kitchen Club συμμετέχουν πολλοί γνωστοί σεφ, με δικές τους τεχνικές και συνταγές – είδα ότι ένα εργαστήριο/σεμινάριο με πολλή επιτυχία έγινε από τον φίλο, επίσης σούπερ σεφ, Γιάννη Μαρινόπουλο. Μπορεί με άλλα λόγια κάποιος να δηλώσει συμμετοχή και να παρακολουθήσει ένα εργαστήριο, σεμινάριο ή μια ομιλία, αλλά μπορεί πολύ ωραία να πάει απλώς για να φάει καταπληκτικά στο κομψό και χαριτωμένο Kitchen Club.

Upcoming events:
Μάρτιος
- Σεμινάριο ιταλικής κουζίνας με τον Βαγγέλη Φυλακτάκη, ο οποίος είναι chef στην Τοσκάνη.
- Σεμινάριο με τη διατροφολόγο Κάλη Αμπεριάδου «Μετά τον πρώτο χρόνο, τι;». Αφορά τη διατροφή στα πρώτα χρόνια ζωής ενός παιδιού και το πόσο καθοριστική είναι για την ανάπτυξη και την υγεία του.
Απρίλιος
-Δύο θεματικά workshops για παιδιά κατά την περίοδο του Πάσχα.
Kitchen Club: Ερυθρού Σταυρού 40, Καβάλα, 251 062 1850
dianasmeals.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από την κλασική, μέχρι την πιο αναπάντεχη, διάλεξε όποια σου αρέσει περισσότερο για την 25η Μαρτίου
Στις γειτονιές της Αθήνας ή και με μικρή εκδρομή
Το επόμενο είναι ένα γαστρονομικό εργαστήριο για την Επανάσταση του 1821
Έχεις δοκιμάσει ποτέ μακαρονάδα-σπανακόπιτα; Αν όχι, πρέπει!
Εδώ θα βρείτε μια τεράστια ποικιλία ξηρών καρπών, ό,τι πρέπει για τις ημέρες νηστείας της Σαρακοστής
Το παντοπωλείο αυτό μας έχει καλομάθει στα καλύτερα. Το ίδιο κάνει και αυτές τις ημέρες της Σαρακοστής!
Εδώ θα ανακαλύψεις όσπρια που ξεχωρίζουν για τη φρεσκάδα και τη θρεπτική τους αξία
Ο φούρνος που κρατάει ζωντανή την τέχνη της αρτοποιίας από το 1968
Πήγαμε στο αντικαρκινικό νοσοκομείο και μαζί με βραβευμένους σεφ ετοιμάσαμε χυμούς και μοιράσαμε κρουασάν σε ασθενείς και προσωπικό, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Γαλλικής Γαστρονομίας
Η 25η Μαρτίου μυρίζει επανάσταση, χαρμόσυνα νέα από τον ουρανό και μπακαλιάρο σκορδαλιά!
Ωδή στο πιο ζαχαροπλαστένιο ζαχαροπλαστείο της συνοικίας
Μισός αιώνας και οι Αθηναίοι αντιμετωπίζουν το θρυλικό μπαρ σαν εκκλησία ή ναό
Συναντήσαμε τον σεφ της Γαλλικής Πρεσβείας και τον γνωστό Chef Pâtissier, λίγο πριν την εβδομάδα γαλλικής γαστρονομίας Merci Chef!
Ο σωστός τρόπος να γεμίσεις μπαταρίες για την εβδομάδα που ακολουθεί
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.