- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Πραλίνα: Τα πιο γλυκά ταξίδια γεύσης στην Καλαµάτα
Ένα από τα αγαπημένα ζαχαροπλαστεία της πόλης
Στο ζαχαροπλαστείο Πραλίνα, στην Καλαμάτα, θα βρεις τα άπαντα του γλυκού
Λίγα πράγµατα µας δίνουν τόση χαρά όση ένα ολόφρεσκο καλοφτιαγµένο γλυκό, κι αυτό δεν είναι µυστικό. Το να καταφέρεις όµως να δηµιουργήσεις ένα γλυκό που θα κερδίσει και τους πιο απαιτητικούς γλυκατζήδες δεν είναι εύκολη υπόθεση. Εδώ το µυστικό είναι η έµπνευση, η αγάπη και η σκληρή δουλειά, κάτι που ο κύριος Νίκος Αναστασόπουλος γνώριζε ήδη από το 1967, όταν οι µοναδικές του δηµιουργίες άρχισαν να ξεχωρίζουν και ο ίδιος άρχισε να χτίζει µια σχέση εµπιστοσύνης µε το κοινό.
Το πρώτο ζαχαροπλαστείο Πραλίνα ήρθε το 2002 να σφραγίσει αυτή τη σχέση και στα χρόνια που ακολούθησαν η τέχνη τής ζαχαροπλαστικής έγινε οικογενειακή υπόθεση, µε τον µεγαλύτερο γιο της οικογένειας, τον Γιώργο Αναστασόπουλο, να συνεχίζει την παράδοση, φέρνοντας µαζί του έναν αέρα ανανέωσης και ιδρύοντας τα επόµενα χρόνια δύο ακόµα ζαχαροπλαστεία. Το κοινό τα λάτρεψε. Το κουκλίστικο Πραλίνα junior και το εντυπωσιακό Πραλίνα των 300 τ.µ. προσφέρουν ακόµα περισσότερες ευκαιρίες για να ευχαριστηθείς λαχταριστά γλυκά µε τη γνωστή σφραγίδα ποιότητας.
Αν έχεις βρεθεί στην πόλη της Καλαµάτας θα έχεις σίγουρα ακούσει για το περίφηµο προφιτερόλ που έχει ξετρελάνει τους λάτρεις τού γλυκού. Εντυπωσιακό µόνο που το βλέπεις και φτιαγµένο από ολόφρεσκα υλικά, θα το βρεις στην κλασική βερσιόν µε λαχταριστή σοκολάτα γάλακτος ή σοκολάτα υγείας και φρεσκοψηµένα choux, αλλά και σε µία πραγµατικά µεγάλη ποικιλία εµπνευσµένων εκδοχών του. Δοκίµασε προφιτερόλ σοκολατόπιτα ή προφιτερόλ banoffee, για να απολαύσεις τον συνδυασµό των αγαπηµένων σου γλυκών, και προφιτερόλ µε λάβα φιστικιού Αιγίνης για µια πιο gourmet γευστική εµπειρία. Με τα παιχνιδιάρικα προφιτερόλ oreo και προφιτερόλ bueno θα γλείφεις τα δάχτυλά σου.
Κι επειδή καλοκαίρι χωρίς τη µοναδική δροσιά ενός παγωτού δεν γίνεται, δοκίµασε ένα από τα χειροποίητα παγωτά που παρασκευάζονται µε τα πιο αγνά υλικά και που θα βρεις σε περισσότερες από 40 γεύσεις που συνεχώς ανανεώνονται!
Εδώ θα έρθεις και για ολόφρεσκες τάρτες, λαχταριστές πάστες, τραγανά µπισκότα, αλλά και για σιροπιαστά που θα σου µείνουν αξέχαστα. Κι αν προσέχεις τη διατροφή σου θα βρεις και πεντανόστιµα γλυκά µε στέβια.
Είναι επίσης ο προορισµός που θα σου λύσει τα χέρια αν θέλεις να διοργανώσεις µια αξέχαστη γιορτή ή µια όµορφη εκδήλωση, αφού εδώ θα βρεις µεγάλη ποικιλία από γλυκά κεράσµατα, όπως µπισκοτάκια, κέικ, πολύχρωµες πραλίνες και ζουµερά φρουτοταρτάκια για να δείξεις την αγάπη σου και να ευχαριστήσεις και τους πιο απαιτητικούς από τους καλεσµένους σου.
Ακόµα, η έµπειρη οµάδα των ζαχαροπλαστείων αναλαµβάνει να σχεδιάσει και να δηµιουργήσει την τούρτα των ονείρων σου για κάθε περίσταση. Εσύ αρκεί να επικοινωνήσεις µαζί τους κι εκείνοι θα φροντίσουν ώστε η ξεχωριστή στιγµή σου να γίνει πραγµατικά αξέχαστη.
Κεντρικό: Κανάρη & Σωκράτους, Καλαµάτα, 27210 82533
Υποκατάστηµα 1: Πλατεία Αγίων Αποστόλων, Ιστορικό Κέντρο Καλαµάτας 27213 05592
Υποκατάστηµα 2: Ναυαρίνου 71 & Μ. Αλεξάνδρου, Παραλία Καλαµάτας, 27210 81300
www.pralina.gr
Fb: Ζαχαροπλαστεία Πραλίνα Καλαµάτα
Insta: pralina.zaxaroplasteiakalamata
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Στο κέντρο, στα στενά, στις γειτονιές τρώμε αχτύπητα σουβλάκια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.