13 στέκια που αξίζει να ανακαλύψεις στις γειτονιές του Πειραιά

Μöte: Η αφορμή για να πας Πειραιά

Για μια αληθινή εμπειρία καφέ!

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στο Μöte, στον Πειραιά, θα βρεις specialty coffee και πολλές λιχουδιές για να συνοδέψεις τον καφέ σου

Στην πιο πολυσύχναστη γωνία του Πειραιά, θα συναντήσεις το πιο minimal καφέ του! Το Μöte, μέσα από την απλότητά του, κατάφερε ό,τι κανένα άλλο… να αλλάξει το σκηνικό και να συστήσει τον specialty coffee σε κάθε κάτοικο και επισκέπτη της πόλης. Πρόκειται για ένα concept που φέρει την υπογραφή του Στέφανου Δωματιώτη, κορυφαίου και διεθνούς φήμης βραβευμένου coffee consultant, ο οποίος μαζί με την έμπειρη ομάδα της εταιρείας του Create προσφέρουν τις γνώσεις τους εκπαιδεύοντας το προσωπικό, προτείνουν καινοτόμες ιδέες και λύσεις παρέχοντας το consulting, επιλέγουν και καβουρδίζουν με ιδιαίτερη προσοχή κορυφαίους καφέδες από όλο τον κόσμο.

Το Μöte αποτελεί πια σημείο αναφοράς για τον Πειραιά, προσελκύοντας κόσμο από όλη την Αθήνα, αλλά και τουρίστες που καταφθάνουν εκεί. Αυτό μπορεί να σημαίνει μία σύντομη αναμονή –ειδικά τα Σαββατοκύριακα όλοι στην παρέα να είστε προετοιμασμένοι–, όμως στάσου για λίγο και παρακολούθησε την καλλιτεχνία και την αφοσίωση των baristas.  Δεν το κάνουν όλοι αυτό!

Επίτρεψέ τους να σου μιλήσουν για κάθε coffee bean που φιλοξενείται τόσο στο ράφι όσο και στους μύλους, καθώς κάθε κόκκος έχει μία ιστορία, ρώτησέ τους για τη «2 in 1» γευστική εμπειρία που σχεδιάστηκε αποκλειστικά για το Μöte, εμπιστεύσου τους και διάλεξε εκείνον που σου ταιριάζει! Κολομβία, Βραζιλία, Παναμά, Ινδονησία, Ονδούρα, Αιθιοπία, Ρουάντα, Κένυα, όλοι τους καφέδες με πλούσιο σώμα, έντονη και ευχάριστη επίγευση, άλλοτε περίπλοκοι αλλά με τέλεια ισορροπία και με εξαιρετικό χαρακτήρα!

Στο counter θα βρεις καθημερινά φρεσκοφουρνιστά κρουασάν –θα σε ξετρελαίνουν οι γεμίσεις με κρέμα λεμονιού, μαρμελάδας σύκου και φυσικά σοκολάτας!–, knots, bars, cookies, sando, αλλά και healthy επιλογές σε σαλάτες και γιαούρτι, όμως μη φύγεις αν δεν δοκιμάσεις το carrot cake! Το menu αμέσως μετά το Πάσχα θα εμπλουτιστεί με νέες προτάσεις, καθώς μια νέα συνεργασία μόλις ξεκίνησε και την κουζίνα του Μöte έχουν αναλάβει οι πολύ αγαπητοί και γνωστοί chefs Ελπίδα Μορφούλη και Ραφαήλ Τσακίρης.

Για μια αληθινή εμπειρία καφέ και για τους λάτρεις του που αναζητούν εξαιρετικές παρασκευές και μια ατμόσφαιρα γεμάτη ενέργεια, το Μöte είναι η αφορμή!

Δευτέρα-Σάββατο 7.30-21.30.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου