Θεματα

Podcast Μίξερ με την Ελένη Ψυχούλη και τον Στέλιο Παρλιάρο: Ο Jean-Marie Hoffmann και η γαλλική γαστρονομία

Μια συζήτηση με τον σεφ της Γαλλικής Πρεσβείας με αφορμή το «Merci Chef!»

Ελένη Ψυχούλη, Στέλιος Παρλιάρος
Ελένη Ψυχούλη, Στέλιος Παρλιάρος
ΤΕΥΧΟΣ μίξερ 4
9’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης Στέλιος Παρλιάρος και η γνωστή δημοσιογράφος Ελένη Ψυχούλη είναι παλιοί γνώριμοι. Πολλά είναι αυτά που τους ενώνουν αλλά το κυριότερο είναι δυο άνθρωποι με το ίδιο πάθος και τον ίδιο ενθουσιασμό για τη μαγειρική και την ίδια ανάγκη να γεννούν φρέσκιες ιδέες. Κάπως έτσι προέκυψε η ιδέα να δημιουργήσουν από κοινού μια σειρά podcast!

Ο Στέλιος και η Ελένη βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα και μοιράζονται με τους ακροατές όλα όσα τους έμαθε η ζωή στον πλανήτη της νοστιμιάς: ιστορίες, συνταγές, συμβουλές, σκεύη και γκάτζετ, αγορές, ιδέες μαγειρικές, ιδέες για το πιο έξυπνο art de la table, έξυπνα κόλπα που κάνουν τη ζωή στην κουζίνα πιο εύκολη, όλα τα μυστικά των υλικών και των συνταγών, σε μια μαγειρική κουβέντα που λύνει κάθε πρόβλημα, για να γίνεις άσος της πιο νόστιμης, σπιτικής κουζίνας.

Και όλα αυτά με αφορμή το «Μίξερ», το ειδικό συλλεκτικό σπέσιαλ ένθετο περιοδικό που ο Στέλιος Παρλιάρος, o καλύτερος Chef Patissier της Ελλάδας, δημιουργεί σε συνεργασία με την Athens Voice κάθε μήνα. Το περιοδικό Μίξερ είναι βασισμένο σε ένα υλικό, κάθε φορά διαφορετικό. Μέσα στις 36 σελίδες του παρουσιάζονται ολοκαίνουργιες λαχταριστές γλυκές αλλά και για πρώτη φορά αλμυρές συνταγές με βάση το υλικό αυτό. Το πρώτο τεύχος έχει θέμα το «Τυρί». Περιλαμβάνει 10 πρωτότυπες συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής εμπνευσμένες από το αγαπημένο αυτό υλικό, αλλά και συμβουλές, την ιστορία του τυριού, wine pairing, ιδέες για πλατό τυριών, τα ΠΟΠ τυριά κ.ά.

Όπως το περιοδικό έτσι και το podcast Μίξερ απευθύνεται σε ανθρώπους που λατρεύουν τη μαγειρική αλλά και σε όποιον αγαπά την κουλτούρα της γαστρονομίας.

Στην ομώνυμη σειρά podcast, ο Στέλιος και η Ελένη συζητούν για μαγειρική, ανταλλάσσουν απόψεις σχετικά με τη γαστρονομία στην Ελλάδα και τον κόσμο αλλά μοιράζονται και την αγάπη τους για τα ταξίδια και τη ζωή. Τα ανακατεύουν όλα, όπως στο Μίξερ!

Στο νέο επεισόδιο έχουν καλεσμένο τον σεφ της Γαλλικής Πρεσβείας Jean-Marie Hoffmann και συζητάνε για τη γαλλική κουζίνα και το «Mαζί|Ensemble», το ελληνογαλλικό βιβλίο των Στέλιου Παρλιάρου και Jean-Marie Hoffmann, με 60 συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, εμπνευσμένες από την ελληνική και τη γαλλική κουζίνα. 

«Merci Chef!»: Εβδομάδα γαλλικής γαστρονομίας από την Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος

Από τις 25 Φεβρουαρίου έως την 1η Μαρτίου 2024, θα έχουμε την ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με τον γαστρονομικό πολιτισμό της Γαλλίας, ανακαλύπτοντας ταυτόχρονα τη σχέση του με την Ελλάδα. Έξι καταξιωμένοι Γάλλοι σεφ (εκ των οποίων ένας βραβευμένος με αστέρι Michelin και τρεις βραβευμένοι με τον τίτλο MOF – Meilleur Ouvrier de France) θα έρθουν στην Ελλάδα για να μοιραστούν τις μαγειρικές τεχνικές και την τεχνογνωσία τους με το ελληνικό κοινό. Την καθοδήγηση θα δίνει ο σεφ της Πρεσβείας, Jean-Marie Hoffmann. Το «παρών» θα δώσει και ο Στέλιος Παρλιάρος σε μία συζήτηση που θα ακολουθήσει μετά την προβολή της αυτοβιογραφικής ταινίας του Sébastien Tulard «À la belle étoile». Συνομιλητές του θα είναι ο Arnaud Larher (βραβευμένος MOF ζαχαροπλαστικής) και η Marie Simon (παγκόσμια πρωταθλήτρια γλυκών τεχνών). Θα τους συναντήσουμε στο Auditorium Theo Angelopoulos του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος στις 19:00.

Η Athens Voice και το Μίξερ θα είναι εκεί ως χορηγοί επικοινωνίας.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

Δες τα όλα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ