Θεματα

Κονσέρτο για... κατσαρόλες στην T.V.

Πίσω στην Αθήνα καμιά βδομάδα πια και χωρίς καθόλου όρεξη για εξόδους φαγοποτικές

43861-98572.jpg
Νενέλα Γεωργελέ
ΤΕΥΧΟΣ 314
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βασίλης Καλλίδης
Βασίλης Καλλίδης

Πίσω στην Αθήνα καμιά βδομάδα πια και χωρίς καθόλου όρεξη για εξόδους φαγοποτικές – αρνούμαι να δοκιμάσω οτιδήποτε έχει εκφώνηση παραπάνω από δυo λέξεις, ενώ εστιατόρια και ταβέρνες εξακολουθούν να βρίσκονται σε θερινή ραστώνη. Αντιθέτως, πράματα και θάματα συμβαίνουν στην T.V., η οποία θα μας καταπλήξει, λέει, με πλήθος μαγειρικογαστρονομικών εκπομπών. Μαθαίνω και μεταφέρω...

Στο Mega, μέσα Οκτώβρη, ξεκινάει το “Food & the City” με το σεφ Βασίλη Καλλίδη και αρχισυντάκτρια τη δημοσιογράφο Ελένη Ψυχούλη. Το concept είναι ο Βασίλης να «ταξιδεύει» στις γειτονιές και σε μέρη κοντά στην Αθήνα ψάχνοντας τρύπες, φαγάδικα, το καλύτερο σουβλάκι-σουτζούκι-ντολμαδάκι της περιοχής, συγχρόνως δε να μαγειρεύει επιτόπου, καθώς και να μας δίνει από ιστορικά στοιχεία μέχρι κρυφά μυστικά της κάθε περιοχής. Στο Mega θα «τρέξει» και το πολυδιαφημισμένο “Master Chef”, με την Ευγενία Μανωλίδου σε διαγωνισμούς μαγειρικής με ανώνυμους επίδοξους σεφ. Συνεχίζονται και οι «Γλυκές αλχημείες», με τον Στέλιο Παρλιάρο να φτιάχνει τα ωραία του γλυκά.

Στον ΑΝΤ1 και στο “Top Chef” θα διαγωνίζονται επαγγελματίες σεφ με κριτική επιτροπή τον Ηλία Μαμαλάκη, τον Χριστόφορο Πέσκια, τον Ερβέ Προνζάτο και τον haute restorateur Απόστολο Τραστέλη. Επίσης στο ίδιο κανάλι ακούω για τις «Αληθινές νοικοκυρές», όπου –συγχώρα με– δεν έχω καλοαντιληφθεί το concept, φαντάζομαι πάντως ότι σαν νοικοκυρές καμιά κατσαρόλα θα τη βάζουν. Στο STAR θα μαγειρεύουν από μέσα Σεπτεμβρίου οι «Νηστικοί πράκτορες», το οποίον η Ντίνα Νικολάου (και σεφ και ιδιοκτήτρια gourmet εστιατορίου στο Παρίσι, παρακαλώ) μαζί με τον Θανάση Πάτρα. Στον Alpha εξακολουθούν το «Κάτι ψήνεται», αλλά και ο «Εφιάλτης στην κουζίνα» με τον «κακό»  Έκτορα Μποτρίνι. Στον ΣΚΑΙ, τέλος, η Ελένη Ψυχούλη, αυτή τη φορά μπροστά στο φακό και στο «Σεφ στον αέρα», θα παρουσιάζει γνωστούς σεφ.

Είμαι σίγουρη πως όλο και κάτι μου ξεφεύγει, όπως επίσης είμαι σίγουρη ότι όλοι μας, τουλάχιστον τηλεοπτικά, θα φάμε πολύ φέτος το χειμώνα. 

{ ΦΩΤΟ: Ο Βασίλης Καλλίδης ξετρυπώνει τις λιχουδιές της πόλης στο “Food & the City” του Mega }

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ