Θεματα

Breadman The Project: Ένας νέος μετά-φούρνος στη γειτονιά του Παγκρατίου

Micro-bakery, brunch και μπαρ, όλα μαζί στη νεότερη προσθήκη της πιο hot αθηναϊκής γειτονιάς

Δημήτρα Μέττου
Δήμητρα Μέττου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Breadman

Το Breadman έχει μόλις ενάμιση μήνα που άνοιξε και προσφέρει νοστιμότατο πρωινό, σάντουιτς κι υπέροχα ψωμιά

Όταν ένας μάγειρας κι ένας bartender συνδύασαν τις ιδέες τους για ένα νέο και δημιουργικό μαγαζί, γεννήθηκε το Breadman-The Project, το νέο micro-bakery του Παγκρατίου που έχει ενθουσιάσει το κοινό από τον Οκτώβριο, όταν κι άνοιξε τις πόρτες του. Ο Γιώργος και ο Δημήτρης, παιδικοί φίλοι και συμμαθητές από την Αμφιλοχία, θέλησαν να βρουν μια καινούργια ιδέα, ένα στέκι που θα μπορούσε να συνδυάσει καφέ, cocktails και φαγητό, αλλά με πρωταγωνιστή το ποιοτικό προζυμένιο ψωμί. «Δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο concept, για αυτό το ονομάσαμε ‘Project’. Είναι ένα πείραμα», μας λέει ο Γιώργος, μάγειρας και παθιασμένος με το καλό ψωμί.

Στο κατάστημα, που θυμίζει νεοϋορκέζικο μπαρ με τη μίνιμαλ διακόσμηση και τον χαμηλό φωτισμό, θα βρεις άπειρες επιλογές αρτοποιείου, η μια πιο δημιουργική από την άλλη και όλες τους με πρωταγωνιστή το καλό προζύμι 24ωρης ωρίμανσης. Το ψωμί και οι χειροποίητες ζύμες του αναδεικνύονται σε ένα πρωτότυπο brunch και all-day menu με πιάτα που παντρεύουν την αρτοποιία με τη σύγχρονη γαστρονομία και πλαισιώνονται από specialty καφέ, επιλεγμένα ιταλικά κρασιά και δροσερά κοκτέιλ.

Breadman

Πεντανόστιμα πιάτα brunch, σε γενναίες και χορταστικές μερίδες, όπως τα eggs royale με προζυμένιο κουλούρι, αυγά ποσέ, σολομό και κρέμα αβοκάντο, το sweet French toast με κρέμα bavaroise, πραλίνα φιστικιού Αιγίνης και berries σε brioche ή το chicken French toast (μια παραλλαγή του αμερικάνικου πρωινού chicken and waffles) με παναρισμένο κοτόπουλο, καπνιστό σφένδαμο, πικάντικη σάλτσα και αυγό μάτι σε ψωμάκι brioche. Εκτός του brunch θα βρεις επίσης λαχταριστά σάντουιτς, ιταλικά πανίνι, κρουασάν και πολωνική babka γεμιστή με σοκολάτα, πίτσες ψημένες στον ξυλόφουρνο, γεμιστές φοκάτσιες και burger με dry aged κιμά. Από τα best sellers του Breadman είναι τα cinnamon rolls του, στρουμπουλά και κολασμένα με το λαχταριστό τους γλάσο. Μην ξεχάσεις, επίσης, να δοκιμάσεις τις χειροποίητες πίτες ψημένες στον ξυλόφουρνο. Φρόντισε μόνο να τις «αρπάξεις» όσο πιο σύντομα γίνεται, γιατί εξαφανίζονται σε δευτερόλεπτα!

Breadman

Ο «άσος» του καταστήματος, πάντως, είναι τα ψωμιά του. Μαθαίνω πως το «μικρόβιο» για το σωστό προζύμι τους το μετέδωσε ο φίλος και συνεργάτης Δημήτρης Φραγκογιάννης. Από τις 7:00 αρχίζουν να βγαίνουν τα ολόφρεσκα καρβέλια με δημιουργικές γεύσεις που ο Γιώργος ζυμώνει από τις 5:00 το πρωί και μετά αφήνει να ωριμάσουν. Πολύσπορο, ολικής, σταρένιο, με καλαμπόκι, οι επιλογές είναι άπειρες. Δοκίμασε οπωσδήποτε αυτό με τον εσπρέσο και τη σοκολάτα, το άλλο με τον κουρκουμά και τη μουστάρδα ή το απλό. Όλα τους είναι εξίσου νόστιμα και φυσικά φρέσκα.

«Το ψωμί είναι η βασικότερη τροφή του ανθρώπου», μας λένε, «και θέλουμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας το καλύτερο προϊόν». Ήδη το μαγαζί έχει αποκτήσει τακτικούς πελάτες «της γειτονιάς», από τους οποίους οι μεγαλύτεροι σε ηλικία λένε πως τους θυμίζει το αυθεντικό χωριάτικο ψωμί με το οποίο μεγάλωσαν.

Breadman

Μέσα στις μέρες των γιορτών, όπως μας είπαν, θέλουν να επεκτείνουν το ωράριο και τις βραδινές ώρες (για τώρα θα το βρεις ανοιχτό 7:00-17:00), με την προσθήκη μιας λίστας από classic cocktails, απεριτίφ και ιταλικών κρασιών τα οποία θα συνοδεύουν με finger food, πίτσες και μικρά πανίνι. Ανυπομονούμε να δούμε την εξέλιξη του Breadman –TheProject και να το τιμήσουμε κάθε φορά που κάνουμε τη βόλτα μας στο Παγκράτι.

Breadman-The Project, Φορμίωνος 12 και Μονής Σέκου, Παγκράτι

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ