Θεματα

Oromedon Restaurant: Γνήσια τοπική κουζίνα με πιάτα στον ξυλόφουρνο

Δοκιμάζοντας την αυθεντική γαστρονομική ταυτότητα του νησιού με θέα το ηλιοβασίλεμα που πέφτει

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 880
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Oromedon Restaurant

Στο Oromedon Restaurant στην Κω για γνήσια τοπική κουζίνα με πιάτα στον ξυλόφουρνο 

Αν ρωτήσεις οποιονδήποτε στην Κω πού θα απολαύσεις γνήσια τοπική κουζίνα με παραδοσιακά πιάτα στον ξυλόφουρνο, αγναντεύοντας τη μαγευτική θέα του νησιού ή το ηλιοβασίλεμα που πέφτει, από μια ταράτσα (έχει τρεις) γεμάτη βουκαμβίλιες, η απάντηση είναι στο Oromedon Restaurant. Το όνομά του σημαίνει κυρίαρχος των εποχών, έτσι ακριβώς κυρίαρχες είναι και οι γεύσεις του εστιατορίου που διατηρεί την αυθεντική γαστρονομική ταυτότητα του νησιού, προσθέτοντας σύγχρονα στοιχεία. Minimal και παραδοσιακό, με καμάρες, σκάλες, πηγάδι και πετρόχτιστο φούρνο που κλείνει με τον πατροπαράδοτο τρόπο αργά το βράδυ με λάσπη. Από τα ορεκτικά του πολυβραβευμένου εστιατορίου αξίζει να δοκιμάσεις μοναδικό πλιγούρι με χοιρινό κρέας μαγειρεμένο με κώτικο παραδοσιακό τρόπο, πεντανόστιμη ρεβυθάδα ξυλόφουρνου, λαχταριστούς ντολμάδες με αμπελόφυλλα παραγωγής τους, μούρλια σαγανάκι Ωρομέδων –φέτα σε κρούστα δημητριακών που σερβίρεται με μαρμελάδα ντομάτας και ρόκα– που όμοιό του δεν έχεις δοκιμάσει. Επίσης, η σαλάτα παντζάρι ψητό με πορτοκάλι, φιστίκι Αιγίνης και σάλτσα γιαουρτιού έχει αξέχαστη γεύση.
Oromedon Restaurant

Για κυρίως πιάτο σίγουρα θα σε ανταμείψει το κατσικάκι με χόρτα σε σάλτσα από γιαούρτι και λεμόνι, κουρκουμά και πατάτες φούρνου, αλλά και το αρνάκι Ζίας με σκόρδο, δεντρολίβανο, αρακά και πατάτες φούρνου που λιώνουν στο στόμα και μαγειρεύονται για 12 ώρες στον ξυλόφουρνο, ενώ οι χυλοπίτες στον ξυλόφουρνο με μοσχαράκι και μπεσαμέλ είναι απίθανες. Ο καλύτερος επίλογος είναι τα λαχταριστά χειροποίητα γλυκά τους, όπως ο μπακλαβάς και το γαλακτομπούρεκο και φυσικά η επιλογή του πιο γευστικού από το κελάρι με πάνω από 200 ετικέτες κρασιού.
Oromedon Restaurant
 Επαρ. Οδ. Ζιπάριου-Ασφενδιού, Λαγούδι Ζία, Κως, 2242069983
 Facebook: Nikos Papakonstantinou (Oromedon Traditional Tastes), Instagram: oromedon

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 8: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τα ελληνικά προϊόντα
Δημιουργώντας με ξακουστά τοπικά υλικά από 30 γωνιές της Ελλάδας με τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό

Στέλιος Παρλιάρος
Ο Στέλιος Παρλιάρος μας παίρνει μαζί του σε ένα ταξίδι γεύσης σε 30 γωνιές της Ελλάδος

«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.