Θεματα

Τα καλύτερα καφέ για διάβασμα και τηλεργασία στο Κουκάκι

Για να μην ανησυχείς για πρίζες, αποστάσεις και κακό καφέ.

Γιώργος Δρίτσας
Γιώργος Δρίτσας
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
HIPPY HIPPO

Το Hippy Hippo, το Morning Bar και το ΜΠΕΛ ΡΕΫ στο Κουκάκι είναι «κολλητά», δίπλα σε στάση μετρό και ιδανικά για να στήσεις το laptop σου για διάβασμα ή δουλειά

Το να βρεις ένα ωραίο καφέ για διάβασμα ή τηλεργασία δεν είναι και τόσο απλή υπόθεση. Αρχικά, πρέπει να έχει αρκετές πρίζες, για να μην παίζεις κορώνα γράμματα αν θα βρεις να κάτσεις. Θες όμορφο και ήσυχο περιβάλλον, όπου μπορείς να συγκεντρωθείς για ώρες και να παραμείνεις χαλαρός στα πιο απαιτητικά deadline και, φυσικά, θες δυνατό, γευστικό καφέ. Το πρόβλημα είναι ότι τα πιο ιδανικά καφέ είναι εξαιρετικά δημοφιλή στην εποχή του ψηφιακού νομά, κι έτσι, ειδικά για όσους «ταξιδεύουν» για να φτάσουν εκεί, ο κίνδυνος να μη βρουν πρίζα – ή και καρέκλα, στη χειρότερη – παραμονεύει. Ευτυχώς, στο Κουκάκι θα βρείτε τρία τέτοια καφέ, σε απόσταση 180 μέτρων.

HIPPY HIPPO

HIPPY HIPPO

Πρώτη στάση: το Hippy Hippo. Καθώς περπατάς την Αναστασίου Ζίννη, το εντοπίζεις κατευθείαν από τον συνδυασμό λευκού και πράσινου της μέντας στην πρόσοψή του. Εσωτερικά είναι ένας πολύ όμορφα διακοσμημένος χώρος, με στιλ αλλά χωρίς πολλά-πολλά. Πρώτη επιλογή, να στήσεις γωνιακά, στον πάγκο που εκτείνεται κατά μήκος της τζαμαρίας, με πρίζες σε κάθε γωνία. Δεύτερη, να κάτσεις στον μεγάλο, κεντρικό πάγκο. Όπου και να κάτσεις, το μενού είναι ίδιο, κι αυτό είναι καλό. Απλό, ποιοτικό brunch, χειροποίητα γλυκά, γευστικές σαλάτες και αξιόλογο καφεδάκι.
Αναστασίου Ζίννη 24, 2114183649
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Κυριακή: 9 π.μ. – 12 π.μ.

Morning Bar

Morning Bar

Το Morning Bar είναι το πιο μικρό και λιτό της τριάδας, αλλά μην το υποτιμήσετε… ακριβώς επειδή είναι μικρό και λιτό. Μοιάζει με καφενέ απ’ έξω, κι εκπέμπει «βάιμπζ» κλασικής Αθήνας με το κιλό. Είναι το δάπεδο από μαύρο μωσαϊκό, οι ξύλινες καρέκλες με την ψάθα κι άλλες μικρές και μεγάλες λεπτομέρειες, που το κάνουν μοντέρνο αλλά νοσταλγικό. Αν ψάχνεις ένα καλαίσθητο χώρο, χωρίς αντιπερισπασμούς, με την ελάχιστη δυνατή οχλαγωγία, τότε το Morning μπαρ είναι το τέλειο μέρος για δουλειά και διάβασμα. Δε βλάπτει που προσφέρει και υπέροχο καφέ, αλλά και ολόφρεσκα, αφράτα ζυμωτά. Έχε υπ’ όψιν, απλώς, ότι το Morning Bar κλείνει στις 17:00 καθημερινές και στις 18:00 τα Σαββατοκύριακα.
Οδυσσέα Ανδρούτσου 36, Αθήνα 117 41,
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή: 9 π.μ. – 5 μ.μ, Σαββατοκύριακο: 9 π.μ. – 6 μ.μ

ΜΠΕΛ ΡΕΫ

ΜΠΕΛ ΡΕΫ

Απέχει μόλις 500, περίπου, μέτρα από το μετρό (Συγγρού-Φιξ) και είναι ένα από τα ομορφότερα καφέ στο Κουκάκι. Ολόγυρά του είναι τοποθετημένα τραπεζάκια, που χωρίζονται με τζαμαρία από τον εσωτερικό χώρο. Χάρη στο γεγονός ότι η τζαμαρία εκτείνεται σε ολόκληρη την περιφέρεια του μαγαζιού, ο φυσικός φωτισμός είναι άπλετος και «δίνει» πολλά στην ατμόσφαιρα του μαγαζιού. Μέσα, θα βρείτε πρίζες δίπλα στα τραπέζια μπαρ, αλλά και γωνιακά, δίπλα σε καναπέδες. Το ΜΠΕΛ ΡΕΫ μαζεύει κόσμο, ακόμα και τα μεσημέρια, αλλά είναι ευρύχωρο και ήσυχο σε σύγκριση με παρόμοια μαγαζιά. Ο καφές του είναι αξιοπρεπέστατος κι ο κατάλογός του κινείται κάπου μεταξύ brunch και comfort, με ωραία αυγά, σάντουιτς και όχι μόνο.
Φαλήρου 88, Αθήνα 117 41, 2130325450
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Πέμπτη & Κυριακή: 9 π.μ. – 1 π.μ., Παρασκευή – Σάββατο: 9 π.μ. – 3 π.μ.

Όλα αυτά τα καφέ βρίσκονται πολύ κοντά στη θορυβώδη Συγγρού κι όμως, κάπως απρόσμενα, ζουν σαν ήσυχα, συνοικιακά μαγαζιά. Η εύκολη πρόσβαση – μέσω μετρό – εξυπηρετεί και, ίσως το σημαντικότερο, αν δε βρείτε να κάτσετε στο ένα, μπορείτε να κάτσετε στο άλλο. Το καλύτερο το αφήσαμε για τελευταίο: μετά από μια μέρα σκληρής δουλειάς ή μελέτης, είστε ήδη στην ιδανική αφετηρία για μια βόλτα στην καρδιά του Κουκακίου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ