4 στέκια για να πας μετά το θέατρο

Kowalski Bar: Ένα ολοκληρωμένο ταξίδι αισθήσεων στο πιο θεατράλε bar της Ακαδημίας

Ένα μπαρ-έργο τέχνης!

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Kowalski: ένα πραγματικά feel good μπαρ στην Ακαδημίας

Positive mind, positive vibes, positive life. Αυτό είναι το μότο του Kowalski και δεσμεύεται –με επιτυχία– να το κάνει πράξη καθημερινά. Στην αγαπημένη γωνιά της Ακαδημίας, συναντάμε ένα πραγματικά feel good μπαρ που βρίσκεται κάπου μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας – και που δεν είναι άλλο από το Kowalski Bar. Εμπνευσμένο από τον animated star της πετυχημένης ταινίας «Μαγαδασκάρη», Kowalski, το ομώνυμο μαγαζί αποτελεί ένα κόσμημα στο κέντρο της Αθήνας που τα συνδυάζει όλα, ώστε ακόμα και μία απλή επίσκεψη εδώ να μετουσιώνεται σε μοναδική εμπειρία. Το ταξίδι των αισθήσεων ξεκινά με την είσοδό μας στον χώρο. Την πολύ ιδιαίτερη, αλλά και οικεία διακόσμηση, με παιχνιδιάρικη αισθητική που μας ταξιδεύει στον κόσμο της φαντασίας και των ονείρων, έχει επιμεληθεί ο ταλαντούχος Άλεξ Πετράκης και η καλλιτεχνική ομάδα Klart Design. Οι σκαλιστές καρέκλες και οι δερμάτινοι καναπέδες, το έξοχο πάντρεμα του μετάλλου με το ξύλο και η ζεστή χρωματική παλέτα, καθιστούν το Kowalski ένα μπαρ-έργο τέχνης. Σήμα κατατεθέν του μαγαζιού –εκτός φυσικά από τον σικάτο πιγκουίνο– είναι το φωτισμένο καρουζέλ πάνω από την πόρτα. Ένας πραγματικά θεατράλε χώρος, ιδανικός για να συνεχίσεις στον κόσμο του θεάματος και της τέχνης, μετά από μία θεατρική παράσταση στη γύρω περιοχή.

Ο πιο αξιολάτρευτος φτερωτός ήρωας μας υποδέχεται από το πρωί για καλό καφέ μέχρι το βράδυ για premium drinking. Το μενού προσφέρει υπέροχες γευστικές επιλογές είτε για brunch είτε για μεσημεριανές και βραδινές απολαύσεις που συνδυάζουν την ελληνική κουζίνα και την ταξιδιάρικη φιλοσοφία του Kowalski. Η αγαπημένη ώρα του bon vivant πιγκουίνου είναι το βράδυ, την ώρα που τα φώτα χαμηλώνουν και η διάθεση εκτοξεύεται με απολαυστικά cocktails και ιδιαίτερες ετικέτες ποτών και κρασιών παρέα με ψαγμένες μουσικές (και live) επιλογές.

Ένα από τα καλύτερα signature cocktails είναι το Ο/Purist Blue cocktail – σύγχρονο, βραβευμένο, πρωτοποριακό και το καλύτερο; Γεμάτο Ελλάδα! Και επειδή ο Κοwalski, ως χαρακτήρας οξύνους και εξαιρετικά καλλιεργημένος, έχει έναν ναρκισσισμό που δεν αποζητάει τίποτα λιγότερο από την τελειότητα και επειδή η τελειότητα κρύβεται στη λεπτομέρεια, τα cocktails δεν ετοιμάζονται σε απλό shaker, αλλά σε shaker σε σχήμα πιγκουίνου (!). Κάπου εκεί να σας καλωσορίζει, εκτός από το ευγενικό και άριστα καταρτισμένο προσωπικό, θα συναντήσετε και τον Κωσταντίνο Κώτσο. Γνωστό στον χώρο των bars, μετά από εμπειρία 24 ετών έχει αναλάβει εξ αρχής όλο το concept και τη λειτουργία του τόσο ιδι-όμορφου χώρου. Είναι φανερό λοιπόν πως το Kowalski Bar είναι ένα μαγαζί που ξυπνά όλες τις αισθήσεις μας: όραση, γεύση, ακοή, όσφρηση και αφή! Ό,τι έχουμε αγαπήσει, τα βρίσκουμε όλα στον Kowalski, γιατί όπως έχει πει ο ίδιος: «I have cracked the Love Code...OH BABY!»

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου