Θεματα

Shakespeare in Love: το αγαπημένο στέκι του Πειραιά φιλοξενεί τον μουσικό παραγωγό Yannis Mitsokapas

Brunch, dinner, κρασί και καλή μουσική

Νατάσσα Καρυστινού
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο μουσικός παραγωγός Yannis Mitsokapas στο Shakespeare in Love στον Πειραιά

Φερ φορζέ καρέκλες απλωμένες στον πεζόδρομο, ακριβώς πίσω τους οι μεγάλες τζαμαρίες διάπλατα ανοιχτές. Από το εσωτερικό της ψηλοτάβανης σάλας φτάνει απαλά η μουσική, τα τραπέζια γεμίζουν χαρούμενες παρέες – πιστεύω ότι αυτό το μεσημεράκι Σαββάτου έχουν έρθει ως εδώ από λαχτάρα για ένα πραγματικό καλό brunch. Βέβαια, τα μερακλίδικα αυγά και τα λαχταριστά pancakes είναι μόνο μερικά από τα νόστιμα μυστικά του Shakespeare in Love.

O «Ερωτευμένος Σαίξπηρ» άνοιξε τις πόρτες του στη νότια πλευρά της πόλης πριν μερικά χρόνια και αγαπήθηκε αμέσως. Ίσως για αυτό να ευθύνεται το εκπληκτικό κτίριο όπου στεγάζεται (σ.σ. πρόκειται για ένα πραγματικό διαμάντι της αρχιτεκτονικής στα τέλη του 19ου αιώνα) με τους πέτρινους τοίχους και την ευρύχωρη, πανύψηλη σάλα. Ή πάλι ίσως «φταίει» η κουζίνα του, που πάντα έχει κάτι νόστιμο για να σε χορτάσει, ανεξάρτητα από την ώρα που θα βρεθείς εδώ. Πιθανότατα είναι ο συνδυασμός αυτών των δύο, του χώρου και του φαγητού, που έχει καθιερώσει το Shakespeare in Love ως ένα από τα αγαπημένα all day στέκια του Πειραιά.

Έτσι, μην απορήσεις που θα το δεις γεμάτο κόσμο όλη μέρα. Τα πρωινά οι φίλοι δίνουν ραντεβού για καφέ και brunch, τα μεσημέρια όλοι μαζεύονται για ένα νοστιμότατο lunch και τα βράδια έρχονται για ένα νόστιμο δείπνο ή ακόμα και ένα ποτήρι κρασί. Αλλά είναι και κάποια βράδια τελείως μοναδικά που ανήκουν στους μουσικόφιλους της παρέας… Σε αυτές τις νύχτες είναι που θα συναντήσουμε τον ξακουστό μουσικό παραγωγό Yannis Mitsokapas για να μας ταξιδέψει από τη φλόγα του τάνγκο μέχρι τη ζωντάνια της μποσανόβα.

Ο μουσικός παραγωγός Yannis Mitsokapas ερωτεύτηκε από πολύ μικρός τη μουσική, ακούγοντας τους δίσκους του μπαμπά του. Όταν ήταν δέκα χρονών αγόρασε με το χαρτζιλίκι του τον πρώτο του δίσκο, αρχίζοντας την –πολύτιμη πια- συλλογή του. Σήμερα η συλλογή αυτή -μετά από 40 χρόνια καριέρας- περιλαμβάνει περισσότερα από 30.000 βινύλια και 40.000 cd’ s.

Τα dj sets του Yannis Mitsokapas είναι ένα μουσικό ταξίδι που αξίζει όλοι να κάνουν. Και είναι ευκαιρία, μια που αυτή τη φορά η επιβίβαση γίνεται από ένα τόσο ωραίο στέκι όπως είναι το Shakespeare in Love. Θα τον συναντήσετε εκεί μία Πέμπτη κάθε μήνα τις εξής ημερομηνίες: 29/9, 20/10, 10/11, 1/12 και 22/12. Καλή μουσική απογείωση…

Αγίου Σπυρίδωνος 3, Πειραιάς, 210 4131999, Fb: S.i.L Shakespeare in Love, Instagram: @s.i.l_shakespeare_in_love