- CITY GUIDE
- PODCAST
-
23°
Ρεσιτάλ: Η ολοκαίνουργια fun patisserie στο Μετς δηλώνει «εστιατόριο γλυκών»
Για βάσκικες τάρτες, κάιζερσμαρν, μπανάνες φλαμπέ, μους μαστίχα αλλά και ποτό
![123648844_3742119349154412_1469692113229505605_n1.jpg 123648844_3742119349154412_1469692113229505605_n1.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/123648844_3742119349154412_1469692113229505605_n1.jpg)
![Το Recital στο Μετς Recital](/images/1074x600/jpg/files/2022-09-04/%CF%81%CE%B5%CF%83%CE%B9%CF%84%CE%B1%CE%BB.jpg)
Ρεσιτάλ: Καφές, δημιουργική ζαχαροπλαστική με γλυκά που θυμίζουν fine dining εστιατόριο και ποτά στο Μετς
Το Μετς, σαν περιοχή, είναι εθιστικό. Όσες φορές μετανοιώνεις που βρέθηκες εκεί είναι γιατί δεν βρίσκεις ποτέ να παρκάρεις κι ούτε είναι λύση να γυρνάς επί ώρες πάνω-κάτω τα ανηφορικά στενάκια. Μετά όμως σε αποζημιώνει και με το παραπάνω με την ατμόσφαιρά του. Κάτι κάνει και συνδυάζει την συνοικιακή αύρα της παλιάς Αθήνας με την σύγχρονη ματιά κι έτσι, ανάμεσα στα παλιά καφενεία συνέχεια βλέπεις να ξεφυτρώνουν new age μαγαζάκια. Το Ρεσιτάλ, που μόλις άνοιξε, είναι ένα από αυτά, ένα καφέ-ζαχαροπλαστείο που θυμίζει κάτι από τα παλιά αλλά σίγουρα σε μια πιο ποπ εκδοχή. Από την εξωτερική του εμφάνιση "φωνάζει" πως στο εσωτερικό του δίνεται ρεσιτάλ γεύσεων, και αυτό, μετά από την γνωριμία μου μαζί του είναι κάτι που επιβεβαιώνω.
![Το Recital στο Μετς Το Recital στο Μετς](/images/w734/jpg/files/2022-09-04/_sr31131.jpg)
Τoν σχεδιασμό του Ρεσιτάλ υπογράφει η ομάδα Studiomateriality που έστησαν ένα σποτ στη λογική εργαστηρίου το οποίο ταιριαστά παντρεύει στοιχεία περασμένων δεκαετιών-χαρακτηριστικό παράδειγμα η με μοντέρνες αναφορές ταμπέλα με το όνομα του ζαχαροπλαστείου, οι φωτογραφίες με θέμα το γλυκό που στολίζουν τους τοίχους αλλά και το λευκό πλακάκι, οι λεπτομέρειες σε έντονο κόκκινο και τα παραδοσιακά σερβίτσια που θα δεις στο χώρο και στα τραπέζια.
![Βάσκικη τάρτα Βάσκικη τάρτα κονφί μαυροκέρασο, μπισκότο βουτύρου, αμυγδαλόκρεμα](/images/w734/jpg/files/2022-09-04/_sr31134.jpg)
Μοντέρνα είναι και η προσέγγιση στο γλυκό, μέσα από ένα μενού που επιμελείται ο pastry chef Δημήτρης Γεωργόπουλος με θητεία σε γνωστά εστιατόρια της Ελλάδας και του εξωτερικού. Όπως μου λένε, μαζί με τον ιδιοκτήτη του Ρεσιτάλ Λεωνίδα Δεληγιάννη (είναι ο ίδιος άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από το Κάιν και το Kobra), η φιλοσοφία τους για τα γλυκά είναι "out of the box", δημιουργική ζαχαροπλαστική. Από τη μια υπάρχουν τα γλυκά βιτρίνας με βάση την γαλλική ζαχαροπλαστική, όμως θα σερβίρονται και street food φιλοσοφίας γλυκά για το χέρι ενώ θα φτιάχνονται και εστιατορικά, fusion γλυκά, όλα τους με εποχιακές πρώτες ύλες. Παράλληλα, τα γλυκά χωρίζονται σε ημέρας, που ταιριάζουν με speciality καφέ της εταιρείας Jamaican Blue Mountain, και βραδινά που μπορείς να συνδυάσεις πολύ ωραία και με ένα κλασικό, απλό ποτό.
![recital mets Ο pastry chef του Ρεσιτάλ, Δημήτρης Γεωργόπουλος με την μους γάλακτος](/images/w734/jpg/files/2022-09-04/_sr31044.jpg)
![recital mets Κάιζερσμαρν](/images/w734/jpg/files/2022-09-04/_sr31114.jpg)
Για να γίνω πιο συγκεκριμένη, στα γλυκά βιτρίνας αυτές τις μέρες θα βρεις μους γάλακτος, κρεμέ jivara με γλάσο καραμέλας και πραλίνα με δημητριακά, μους μαστίχας με πραλίνα σουσάμι και ντακουάζ καρύδι, γαλακτομπούρεκο και black forest, όλα τους μπορείς να τα πάρεις και για το σπίτι.
Στα street style θα βρεις τη βάσκικη τάρτα με μαυροκέρασο κονφί, με μπισκότο βουτύρου και αμυγδαλόκρεμα και το παραδοσιακό αυστριακό κάιζερσμαρν, ένα τύπου θρυμματισμένο pancake που συνήθως συνοδεύεται με σάλτσα μήλου. Στα βραδινά γλυκά η έμπνευση και η δημιουργία απογειώνονται, είναι κατά βάση à la minute όπως ας πούμε οι μπανάνες φλαμπέ, πάταγο όμως κάνουν και η πορτοκαλόπιτα με σορμπέ λουίζα, τζελ εξωτικών φρούτων, μπισκότο πορτοκάλι - αμύγδαλο και η αποδομημένη κολοκυθόπιτα. Φιλοδοξία των ανθρώπων του Ρεσιτάλ είναι να ξαναφέρουν, όπως γινόταν παλιά, τον κόσμο στο ζαχαροπλαστείο και από τα ήδη γεμάτα καθημερινά τραπέζια τους φαίνεται πως το πετυχαίνουν.
![recital mets Μους μαστίχα, πραλίνα σουσάμι και ντακουάζ καρύδι](/images/w734/jpg/files/2022-09-04/_sr31139.jpg)
Από τις 8 το πρωί ως τις 11.30 το βράδυ.
Αναπαύσεως 15, Μετς
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν λοιπόν τον Αύγουστο βρεθείς στην έρημη Αθήνα, άσε τις ντροπές και δοκίμασε ένα supper club.
Έχει και η Αθήνα γραφικές πλατείες!
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Ψήνονται στη σχάρα κατευθείαν από το ποτάμι, ή τηγανίζονται για τους μερακλήδες
Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό
«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»
Μπαίνουμε στην κουζίνα και μαγειρεύουμε με διάσημα τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της Ελλάδος
Λαχταριστά μπέργκερς, φοβερές πίτσες, άπαιχτα σουβλάκια, ακόμα και σπιτικό φαγητό, όλα είναι εδώ
Φτιάξε και απόλαυσε τις καλύτερε μακαρονάδες ενόψη Ολυμπιακών Αγώνων
Για σουβλάκια, πίτσα, burger ή ό,τι σου έρθει στο μυαλό, μπες στο fagi.gr
Aυθεντικές ιταλικές γεύσεις, μαμαδίστικα πιάτα και American street food
Συνταγές βασισμένες στην εποχικότητα, άριστες πρώτες ύλες και value for money τιμές
Η νέα street food λιχουδιά της Αθήνας συμβαίνει στο Fuddy Duddy Pizza, στην οδό Λέκκα
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχει γεύση «πανάκριβη», εστέτ και γκουρμέ
Στο κέντρο της Χώρας, θα το εντοπίσεις και θα το αγαπήσεις αμέσως
Εδώ δεν θα φας «χθεσινό» παγωτό, μόνο υπέροχες γεύσεις με χαμηλά λιπαρά και τόσο όσο ζάχαρη, που φτιάχτηκαν την ημέρα που θα το επισκεφθείς
Ένας ολόκληρος κόσμος νοστιμιάς, πλασμένος από υλικά του πιο λαχταριστού ονείρου
Θα δοκιμάσεις εξαιρετικό French Toast με βατόμουρα και κρέμα πατισερί, αλλά και αλμυρά αβγοπιάτα και φρέσκα σάντουιτς.
Εδώ το φαγητό είναι μοίρασμα που φέρνει κοντά την παρέα και τα cocktails είναι κλασικά και δημιουργούνται με βάση τις αυθεντικές συνταγές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.