Θεματα

5 μέρη για να ευχαριστηθείς καλό παγωτό μηχανής στην Αθήνα

Κατερίνα Καμπόσου
19’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κρίνος, Dickie Dee, Abuelo Athens, The Cakers, Slurp: 5 μαγαζιά για να φας καλό παγωτό μηχανής.

Ανάλαφρο, βελούδινο, υπέροχα δροσερό. Κάθε κουταλιά από το κυπελάκι με το soft ice cream ή κάθε «γλειψιά» από το τραγανό χωνάκι, σε μεταφέρει νοσταλγικά στην εποχή της αθωότητας, τα καλοκαίρια που έπαιζες στις πλατείες και έκανες διάλειμμα για παγωτό από την μηχανή. Τότε επικρατούσαν κυρίως δύο γεύσεις, βανίλια ή σοκολάτα και φυσικά ο συνδυασμός τους. Σήμερα το παγωτό μηχανής θα βρεις σε διάφορες εκδοχές,-ακόμα και vegan, με πολύχρωμα toppings για όλα τα γούστα και εκλεκτά υλικά. Ακολουθούν 5 στέκια στα οποία μπορείς να το δοκιμάσεις στην καλύτερη εκδοχή του!

Στον «Κρίνο» για παγωτό μηχανής με λουκουμάδες
Είναι το μέρος στο οποίο ορκίζονται κάποιο από τους πιο παλιούς λάτρεις του παγωτού μηχανής της Αθήνας. Εδώ και δεκαετίες και συγκεκριμένα από τα 80s, τα πλήθη συρρέουν στο ιστορικό μαγαζί της Αιόλου, για βελούδινο και αέρινο soft ice cream, στις δύο πιο κλασικές γεύσεις που υπάρχουν, βανίλια και σοκολάτα ή και τα δύο μαζί, σε χωνάκι ή κυπελλάκι. Ωστόσο, επειδή ο Κρίνος φημίζεται πρώτα απ’ όλα για τους εμβληματικούς, τραγανούς λουκουμάδες του, θα μπορούσες να συνδυάσεις αυτά τα δύο μαζί!

Κρίνος, Αιόλου 87, Μοναστηράκι

Στο «Dickie Dee» το soft ice cream φτιάχνεται μόνο με φρέσκο γάλα
Στο ροζ λιλιπούτειο αυτό ζαχαροπλαστείο της οδού Βουλής το φανταστικό παγωτό μηχανής φτιάχνεται μόνο με φρέσκο γάλα και εκλεκτά υλικά, για παράδειγμα η πάστα φιστικιού έρχεται απευθείας από το Bronte της Ιταλίας. Το soft ice cream που σερβίρει θα το βρεις σε έξι γεύσεις, ανθόγαλο, σισιλιάνικο φιστίκι, πικρή (vegan) σοκολάτα, αλατισμένη καραμέλα, μάνγκο με κρέμα, και σε πολύ αρωματικό λουκούμι τριαντάφυλλο.

Dickie Dee, Βουλής 23, Σύνταγμα

Στο «The Cakers» το παγωτό μηχανής είναι vegan
Πρόκειται για το μέρος που θα βρεις vegan παγωτό μηχανής, φτιαγμένο από γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη και γλουτένη για να το απολαύσεις χωρίς ενοχές. Θα το βρεις σε δύο γεύσεις, σοκολάτα και βανίλια που μάλιστα φτιάχνεται με πραγματικό ξυλάκι βανίλιας Μαγαδασκάρης και φυσικά ανάμεικτο. Για πιο γιορτινές περιστάσεις διάφορα σχέδια από ζαχαρόπαστα και πολύχρωμα sprinkles μπορούν να μπουν στα toppings!

The Cakers, Ξενοφώντος 23, Γλυφάδα

Στο «Abuelo Athens» για soft ice cream σε γυάλινο βαζάκι
Ξεχωρίζει για το παγωτό μηχανής του το οποίο μπορείς να βρεις σε δεκάδες γεύσεις που εναλλάσσονται συχνά, αλλά και για τον τρόπο που σερβίρεται -μέσα σε ένα γυάλινο βαζάκι ώστε να το πάρεις εύκολα «on the go». Ανάλογα την μέρα λοιπόν μπορείς να βρεις φρουτένια γεύση όπως καρπούζι, πεπόνι, μάνγκο, λεμόνι, κλασικές όπως βανίλια, φιστίκι αιγίνης, σοκολάτα αμαρένα ή σοκολάτα πορτοκάλι, φερέρο, μπουένο, lila pause, μαστίχα, άλλες που παραπέμπουν σε γλυκά όπως τιραμισού και μπανόφι και από χειμώνα… παγωτό μηχανής με γεύση μελομακάρονο!

Αbuelo Athens, Κολοκοτρώνη 11, Σύνταγμα

Στο «Slurp soft ice cream» για παιχνιδιάρικο μαλακό παγωτό
Στο Slurp, στο Χαλάνδρι θα βρεις το soft ice cream στην πιο «παιχνιδιάρικη» εκδοχή του. Θα αναφέρουμε κάποιες γεύσεις ενδεικτικά για να καταλάβεις. Το «Sneaky» που θυμίζει το κλασικό αγαπημένο Snickers έχει στρώσεις από φυστίκι ψημένο, φυστικοβούτυρο, αλμυρή καραμέλα, σιρόπι καραμέλας και σιρόπι σοκολάτας που παγώνει! Το Tweaks που θυμίζει το αγαπημένο Twix αποτελείται από  τραγανά μπισκότα που αγκαλιάζονται από σιρόπι καραμέλας και βανίλια Μαδαγασκάρης με πραλίνα φουντουκιού on top. Το «Λεμονόπιτα» έχει τριμμένο digestive στη βάση, κρέμα lemon cake, στρώσεις κέικ λεμονιού, σιρόπι καραμέλας και σαντιγί με μαρεγκάκια.

Κολωκοτρώνη 15 Α, Χαλάνδρι