Ένα «γλυκό Πάσχα» από τον Στέλιο Παρλιάρο μόνο στο City Vibes
O Γιώργος Πασπαράκης επισκέφθηκε τον Στέλιο στο εργαστήριό του για να μας δείξει μια εύκολη και γρήγορη συνταγή
City Vibes: Ο Στέλιος Παρλιάρος μας δείχνει τη συνταγή για το γλυκό «Πάσχα» στη video στήλη της ATHENS VOICE.
Κάμερα: Δημήτρης Γεωργοσόπουλος
Μοντάζ: Δημήτρης Μουσχούλης
Στο πασχαλινό special επεισόδιο του City Vibes, ο Γιώργος Πασπαράκης επισκέφθηκε τον Στέλιο Παρλιάρο στο εργαστήριό του για να μας δείξει μια εύκολη και γρήγορη συνταγή του πιο πασχαλινού γλυκού. Ο pastry chef μας λέει τα μυστικά για να πετύχει το γλυκό στο σπίτι, ενώ θυμάται και το πιο όμορφο Πάσχα που πέρασε.
Γλυκό Πάσχα - Η συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου
Υλικά
- 600 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα
- 120 γρ. αμύγδαλο καβουρδισμένο και τριμμένο
- 400 γρ. ποικιλία από γλυκά του κουταλιού στραγγισμένα και σκουπισμένα
- 120 γρ. βούτυρο
- 70 γρ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το φρέσκο τυρί κρέμα με την άχνη ζάχαρη και το βούτυρο ελαφρώς λιωμένο. Όταν αποκτήσουμε μια λεία κρέμα, ρίχνουμε το αμύγδαλο και τα γλυκά του κουταλιού ψιλοκομμένα. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Σε μια βαθιά φόρμα τοποθετούμε ένα τουλουπάνι μεγαλύτερο από τη φόρμα, βάζουμε μέσα το μείγμα και το αφήνουμε στο ψυγείο για 6 ώρες τουλάχιστον. Ξεφορμάρουμε και αφαιρούμε το τουλουπάνι. Το διατηρούμε στο ψυγείο.
Στέλιος Παρλιάρος - Η πορεία της καριέρας του
Η καριέρα του μετρά πάνω από 40 χρόνια πορείας. Μόλις στα 23 του χρόνια έγινε επιχειρηματίας ανοίγοντας το δικό του ζαχαροπλαστείο στην Αθήνα, κάτι που έμελλε να αλλάξει τον τρόπο που ξέραμε τα γλυκά. Το πάθος του για τις γλυκές αλχημείες και τους πειραματισμούς στη γεύση δεν σβήνει με το πέρασμα των χρόνων. Ζαχαροπλάστης, συγγραφέας, οικοδεσπότης τηλεοπτικών εκπομπών, δάσκαλος, ο Στέλιος Παρλιάρος έχει περάσει από πολλές θέσεις. Εκείνο όμως που του αρέσει περισσότερο είναι να βρίσκεται στο εργαστήριό του με νέους δημιουργούς, να ανταλλάσσουν απόψεις για τη ζαχαροπλαστική, να ανακαλύπτουν νέες γεύσεις και να μοιράζεται με όλους τεχνικές και μυστικά που έμαθε στα χρόνια πορείας του. Η θάλασσα και τα ταξίδια τον ηρεμούν του γεμίζουν τις μπαταρίες και του δίνουν έμπνευσή για νέες περιπέτειες.
Τις δημιουργίες του μπορείτε να τις απολαύσετε στο Sweet Alchemy by Stelios Parliaros που έχει δημιουργήσει στο Κολωνάκι και το μόνο που είναι σίγουρο είναι πως δεν θα ξέρετε τι να πρωτοδιαλέξετε.
Sweet Alchemy by Stelios Parliaros, Ηροδότου 24, Κολωνάκι
steliosparliaros.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.