Γιατί το ταχίνι είναι ο σύμμαχός σου στη Σαρακοστή;
Το Μακεδονικό Ταχίνι είναι η ιδανική επιλογή για τη νηστεία… και όχι μόνο!
Μακεδονικό Ταχίνι: οι ευεργετικές του ιδιότητες και όλοι οι τρόποι για να το απολαύσεις
Η Σαρακοστή δεν είναι απλώς ένα θρησκευτικό έθιμο. Είναι μια ευκαιρία να αποτοξινώσουμε τον οργανισμό μας και να ακολουθήσουμε μια πιο υγιεινή διατροφή. Ίσως μάλιστα κάποιες από αυτές τις υγιεινές επιλογές, γιατί όχι, καταλήξουν να μας γίνουν και συνήθεια μετά το πέρας της Σαρακοστής. Το πρόβλημα είναι ότι αν επιλέξουμε να ακολουθήσουμε κατά γράμμα το λιτό διαιτολόγιο της νηστείας, θα πρέπει να αποκλείσουμε από την καθημερινότητά μας δύο βασικές ομάδες τροφίμων: τα γαλακτοκομικά και το κρέας, για διάστημα μεγαλύτερο του ενός μήνα. Το γεγονός αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα πιθανές ελλείψεις σε βασικά θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού. Τι κάνουμε λοιπόν; Η απάντηση είναι τόσο θρεπτική, όσο και νόστιμη και ακούει στο όνομa «Μακεδονικό Ταχίνι»!
Το Μακεδονικό Ταχίνι αποτελεί διατροφικό θησαυρό καθώς είναι 100% αλεσμένο σουσάμι, με αποτέλεσμα να διατηρεί ακέραια όλες τις ευεργετικές ιδιότητες του πολύτιμου αυτού σπόρου. Μάλιστα, οι ιδιότητες αυτές ήταν ήδη γνωστές από την αρχαιότητα καθώς οι πρώτοι δάσκαλοι της Ιατρικής - όπως ο Ιπποκράτης και ο Γαληνός - χρησιμοποιούσαν το σουσάμι ως θεραπευτικό μέσο, έχοντας από τότε ανακαλύψει τα πολύτιμα οφέλη του για τον ανθρώπινο οργανισμό.
Γιατί το ταχίνι είναι ιδανικό για την περίοδο της νηστείας;
Το ταχίνι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο, σίδηρο, κάλιο, φώσφορο και σελήνιο ενώ ταυτόχρονα αποτελεί πηγή μαγνησίου, ψευδαργύρου και φυτικών ινών, με αποτέλεσμα να αποκαθιστά τις ελλείψεις που παρουσιάζει ο οργανισμός μας σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία όταν δεν καταναλώνουμε γαλακτοκομικά ή κρέας.
Ανεξάρτητα, όμως, από την περίοδο της νηστείας, το ταχίνι αποτελεί έναν πολύτιμο σύμμαχο στη θωράκιση του οργανισμού μας για όλο το χρόνο. Σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε το τμήμα Χημείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η καθημερινή κατανάλωση ταχινιού μπορεί να συμβάλλει ουσιαστικά στην πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων, ενώ οι αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχει βοηθούν στον καλύτερο έλεγχο της χοληστερίνης του αίματος. Επιπλέον, τα αντιοξειδωτικά συστατικά σε συνδυασμό με την περιεχόμενη πρωτεΐνη βρέθηκε ότι έχουν αντιβακτηριδιακή δράση, προστατεύοντας τον οργανισμό από τη δράση παθογόνων μικροοργανισμών που οδηγούν σε αλλεργικές εκδηλώσεις. Με άλλα λόγια, μια κουταλιά ταχίνι το πρωί μπορεί να έχει θεαματικά αποτελέσματα!
Τι κάνει το Μακεδονικό Ταχίνι τόσο καλό;
Εδώ και περισσότερα από 90 χρόνια το Μακεδονικό Ταχίνι είναι συνώνυμο της άριστης ποιότητας και της απαράμιλλης γεύσης και παράγεται στην πιο σύγχρονη μονάδα επεξεργασίας σουσαμιού στον κόσμο!
Προσεκτικά διαλεγμένοι σπόροι από τις καλύτερες ποικιλίες σουσαμιού παγκοσμίως περνάνε από πολλά στάδια καθαρισμού που απομακρύνουν με ήπιο τρόπο και απόλυτο σεβασμό προς τον σπόρο χώμα, φύλλα και κλαδάκια, και ψήνονται ομοιόμορφα μέσω πρωτοποριακής μεθόδου ψησίματος, αποκτώντας έτσι μια ελαφρώς καβουρδισμένη γεύση.
Στο στάδιο της άλεσης, η τεχνολογία αιχμής συναντά την παράδοση, με την ειδική πέτρα, περίτεχνα σκαλισμένη, που προέρχεται από τη Μικρά Ασία να αλέθει με τον πιο φυσικό τρόπο κάθε σπόρο, δίνοντας έτσι στο Μακεδονικό Ταχίνι την εκλεπτυσμένη γεύση και τα φίνα αρώματα που το κάνουν να ξεχωρίζει.
Έτσι, φτάνει στα χέρια μας ένα προϊόν μοναδικό στο είδος του και ασύγκριτα νόστιμο.
Πώς μπορώ να καταναλώσω το Μακεδονικό Ταχίνι;
Οι τρόποι με τους οποίους μπορούμε να εντάξουμε το Μεκεδονικό Ταχίνι στη διατροφή μας είναι αναρίθμητοι! Άπλωσέ το σε μια φέτα ψωμί μαζί με μέλι και έχεις ένα σούπερ δυναμωτικό πρωινό, βάλε το μέσα στο dressing και μεταμόρφωσε ακόμη και την πιο βαρετή σαλάτα, χρησιμοποίησέ το αντί για βούτυρο για να φτιάξεις μπισκότα και κέικ ή βάλε μια κουταλιά στο smoothie σου για να το απογειώσεις! Στην πραγματικότητα το όριο είναι η φαντασία του καθενός, αλλά αν ψάχνεις για λίγη έμπνευση εδώ θα βρεις πολλές συνταγές με Μακεδονικό Ταχίνι για να αλλάξεις τελείως την καθημερινότητά σου με τον πιο υγιεινό και νόστιμο τρόπο!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
3 αθηναϊκά πιάτα με κουνουπίδι που βάζουν κάτω τις μπριζόλες
Στην κουζίνα δεν πετάμε τίποτα, ούτε καν τους κουραμπιέδες!
Κανένας δεν έχει πολλή όρεξη να φάει την γαλοπούλα που περίσσεψε, και ποτέ δεν περισσεύει κάτι το οποίο έχει πολλή όρεξη να φάει κανένας, άλλος ή ο ίδιος
Της οικογένειας Κουτσουκτώνη, λειτουργεί από τη δεκαετία του 1950
Ψηφίστε και αναδείξτε τους νικητές. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στο τέλος Ιανουαρίου 2025
Τα μπραντσάδικα είναι τα νέα ρεϊβάδικα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Το ιδανικό σημείο αναφοράς για specialty coffee κι όχι μόνο
Στην A.V. είμαστε γλυκατζήδες και αυτά είναι τα γλυκά που λατρεύουμε
Φέτος το δικό σου γιορτινό τραπέζι θα είναι και το πιο νόστιμο
Άνοιξε ελεύθερα το σπίτι σου να μπει η γιορτή!
Μισός αιώνας και οι Αθηναίοι αντιμετωπίζουν το θρυλικό μπαρ σαν εκκλησία ή ναό
To Zuckerl Werkstatt ακολουθεί τεχνικές χειροτεχνίας 150 ετών και συνταγές του 18ου αιώνα
Γλυκές ιστορίες για χριστουγεννιάτικες γεύσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Βόλτες για ψώνια και μετά ραντεβού με τους φίλους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.