Ρεβίθια
Φωτογραφία: Engin Akyurt/ Pexels
Θεματα

5 τέλειες συνταγές με ρεβίθια

Καλή Σαρακοστή!

114868-649339.jpg
Μαρία Αλεξίου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η Σαρακοστή είναι μια ευκαιρία για να αποτοξινώσουμε τον οργανισμό μας και να τρεφόμαστε πιο υγιεινά. Λένε ότι χρειάζονται 21 ημέρες για να αποκτήσεις μια νέα συνήθεια. Αν, λοιπόν, για τις συνολικά 40 μέρες που διαρκεί η νηστεία τηρήσουμε τους περισσότερους κανόνες της, πιθανότατα μέχρι το Πάσχα να έχουμε αποκτήσει τη συνήθεια μιας υγιεινής διατροφής! Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να βάλουμε στην καθημερινότητά μας περισσότερα φρούτα, γεύματα πλούσια σε λαχανικά και φυσικά τα αγαπημένα όσπρια!

Τα ρεβίθια είναι το παρεξηγημένο όσπριο. Στους περισσότερους ανθρώπους δεν αρέσουν, πιθανότατα γιατί δεν τα μαγειρεύουν σωστά. Ή γιατί ίσως δεν έχουν τον χρόνο να το κάνουν. Τα ρεβίθια κατά κανόνα χρειάζεται να μείνουν τουλάχιστον 24 ώρες μέσα στο νερό για να μουλιάσουν καλά και να μαλακώσουν. Και η διαδικασία αυτή είναι ένας ανασταλτικός παράγοντας για να τα προτιμήσουμε. Τη λύση, όμως, μας δίνει ο Μπάρμπα Στάθης με τα ρεβίθια του που μαγειρεύονται κατευθείαν από την κατάψυξη πανεύκολα, και χωρίς να χρειάζονται μούλιασμα!

Τα ρεβίθια του Μπάρμπα Στάθη έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, ενώ ταυτόχρονα είναι μια εξαιρετική πηγή φωσφόρου και σιδήρου. Το γεγονός δε ότι δεν χρειάζονται μούλιασμα σου γλυτώνει ώρες ολόκληρες και σου δίνει τη δυνατότητα να τα μαγειρέψεις με πάρα πολλούς τρόπους. Για να πάρεις μια ιδέα, παρακάτω συγκεντρώσαμε τις δικές μας αγαπημένες συνταγές με βάση τα ρεβίθια. Διάλεξε αυτή που ταιριάζει καλύτερα στα γούστα σου και πειραματίσου! Καλή Σαρακοστή!

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

Δειτε περισσοτερα

Συνταγές του μίξερ για ψάρι και γλυκά που ταιριάζουν
Μίξερ από την Ελένη Ψυχούλη και τον Στέλιο Παρλιάρο: 5 συνταγές με ψάρι και 5 επιδόρπια που ταιριάζουν

Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι