Θεματα

Κι όμως αυτή η πληθωρική μακαρονάδα είναι νηστίσιμη!

Η Σαρακοστή είναι πιο νόστιμη στη La Pasteria

114868-649339.jpg
Μαρία Αλεξίου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κι όμως αυτή η πληθωρική μακαρονάδα είναι νηστίσιμη!

Το Menu Mediterraneo της La Pasteria είναι ό,τι ακριβώς χρειαζόμαστε από τη Σαρακοστή

Φέτος, για πρώτη φορά στη ζωή μου πήρα την απόφαση να ακολουθήσω τη νηστεία της Σαρακοστής κατά γράμμα, δηλαδή και τις 40 μέρες, παρακαλώ, και όχι μόνο την αυστηρή νηστεία της Μεγάλης Εβδομάδας! Λίγο που τον τελευταίο καιρό το έχω παρακάνει με το κρέας, λίγο που μετά από δύο χρόνια πανδημίας έχω ξεμείνει με κάτι κιλάκια που δεν λένε να φύγουνε, είδα αυτή τη Σαρακοστή σαν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για αποτοξίνωση και εγκράτεια.

Η πρώτη εβδομάδα πήγε πολύ καλά, στη δεύτερη άρχισα να ζορίζομαι. Προκειμένου να παραμείνω εγκρατής, στράφηκα στον καλύτερο αντικαταστάτη ενός λαχταριστού, πληθωρικού και καθόλου νηστίσιμου πιάτου: τη φωτογραφία του! Νομίζω ότι πέρασα ώρες χαζεύοντας στο Instagram λουκούλλειες μακαρονάδες και τεραστίων διαστάσεων πίτσες, σε μια προσπάθεια να χορτάσω τη λιγούρα με οφθαλμόλουτρο. Και έτσι, σε κάποια από αυτές τις εικονικές φαγοποτικές περιπλανήσεις, έπεσα πάνω σε αυτή τη φωτογραφία:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by lapasteria (@lapasteria)

Αφού αναστέναξα βαθειά κι έκανα μια σύντομη ερωτική εξομολόγηση στη θέα αυτής της μακαρονάδας, πρόσεξα μια πανέμορφη λέξη στο κείμενο που συνοδεύει τη φωτογραφία: «νηστίσιμη»! Μα γίνεται αυτή η οπτασία να είναι νηστίσιμη; Κι όμως ναι! Σηκώθηκα, ντύθηκα και έτρεξα στο πιο κοντινό κατάστημα La Pasteria για τη χάρη του επιτόπιου ρεπορτάζ, καταλαβαίνετε…

Τελικά η μακαρονάδα όχι μόνο είναι υπαρκτή, όχι μόνο είναι τρομερά νόστιμη (για τη χάρη του επιτόπιου ρεπορτάζ δοκίμασα, καταλαβαίνετε…), αλλά είναι μόλις ένα πιάτο ανάμεσα στα πολλά του πολυπόθητου καταλόγου που ακούει στο όνομα “Menu Mediterraneo” και που κάθε χρόνο οι θαμώνες των καταστημάτων La Pasteria περιμένουν πώς και τι. Να τι ζουμερές πληροφορίες χάνεις, άμα δεν έχεις νηστέψει ποτέ στη ζωή σου…

Ditali con Polpo e Pomodori
Τραγανό τηγανητό καλαµαράκι µε σος από ελαιόλαδο, λεµόνι και ψητό σκόρδο
Τραγανό τηγανητό καλαµαράκι µε σος από ελαιόλαδο, λεµόνι και ψητό σκόρδο

Σταθερά, κάθε χρόνο την περίοδο της Σαρακοστής το Menu Meditarraneo ανοίγει την όρεξη στους πιστούς της ιταλικής κουζίνας με νηστίσιμες συνταγές όπως το Gamberi Tropicana (λινγκουίνι με ψητές γαρίδες, κρέμα καρύδας και μυρωδικά) της φωτογραφίας που έκανε τα σάλια μου να τρέξουν, το Ditali con Polpo e Pomodori (κοφτό μακαρόνι ditali με χταπόδι, μανιτάρια και σάλτσα ντομάτας αρωματισμένη με θυμάρι) ή την Tabule di Gamberi a Quinoa (σαλάτα με μαϊντανό, κινόα, γαρίδες και λαδολέμονο). Φέτος, όμως, το εξαιρετικά αγαπητό σαρακοστιανό Menu Mediterraneo επιφυλάσσει μία ακόμη έκπληξη: τρία ολοκαίνουργια και άκρως λαχταριστά πιάτα που δίνουν ακόμη περισσότερες επιλογές σε νηστεύοντες και μη.

Tabule di Gamberi a Quinoa
Tabule di Gamberi a Quinoa

Στις νέες αυτές προτάσεις συγκαταλέγονται η Pizza Marinara με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας, φρέσκια ρίγανη και λάδι με σκόρδο (αναστεναγμός), τα Linguine con Cozze di Mare με μύδια, πιπεριές, τσίλι, λευκό κρασί και μαϊντανό που φέρνουν τη θάλασσα στο τραπέζι σου, αλλά και το νέο αγαπημένο μου πιάτο, η φα-ντα-στι-κή μακαρονάδα Spaghetti Funghi Porcini a Portobello, με μανιτάρια Portobello και porcini, κρέμα καρύδας και μυρωδικά… Μα κοιτάξτε την και πείτε μου: γίνεται να της αντισταθείς;

Spaghetti Funghi Porcini a Portobello
Spaghetti Funghi Porcini a Portobello

Το Menu Mediterraneo θα είναι διαθέσιμο μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο, και εκτός από όλα τα καταστήματα La Pasteria μπορείτε επίσης να το βρείτε στη νέα online υπηρεσία Take Away στο www.lapasteria.gr, όπου θα παραγγείλετε τα αγαπημένα σας νηστίσιμα με παραλαβή από το κατάστημα. Πόσο πιο νόστιμη να γίνει η Σαρακοστή πια;

Facebook: @lapasteria
Instagram: @lapasteria

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 7: Η ιστορία του ψαριού
Η ιστορία του ψαριού

Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα

Συνταγές του μίξερ για ψάρι και γλυκά που ταιριάζουν
Μίξερ από την Ελένη Ψυχούλη και τον Στέλιο Παρλιάρο: 5 συνταγές με ψάρι και 5 επιδόρπια που ταιριάζουν

Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι

Μίξερ 7: Η ελληνική Ιχθυοκαλλιέργεια
Η ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια σήμερα: Υγιεινό ψάρι, υψηλής ποιότητας σε προσιτές τιμές

Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.