- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
5+1 νόστιμα στέκια γύρω από το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
Τέχνη και brunch στο ίδιο τετράγωνο
5 νόστιμα στέκια για brunch, φαγητό και ποτό γύρω από το ΕΜΣΤ
Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) ξεκίνησε τη λειτουργία του μάλλον αργά. Η έναρξή του συμπίπτει με την αρχή του 21ου αιώνα, αλλά θα περάσουν ακόμα 20 χρόνια και πολλοί προσωρινοί χώροι διαμονής για τα έργα του πριν καταλήξει να λειτουργεί με όλη του τη δυναμική στη σημερινή του στέγη: το ιστορικό για την Αθήνα, παλιό εργοστάσιο ΦΙΞ. Ίσως και να άξιζε τόση αναμονή... Στους τέσσερις κατάλευκους ορόφους του ο επισκέπτης μπορεί σήμερα να θαυμάσει έργα ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών που θα τον κάνουν να συλλογιστεί ζητήματα επίκαιρα ή διαχρονικά, όπως η μετανάστευση, ο πόλεμος, η μοναξιά, η ίδια η ζωή. Συστήνονται πολλαπλές επισκέψεις. Κι επειδή μετά από αυτές τις επισκέψεις, θα έχεις πολλά να συζητήσεις, παρακάτω σου έχουμε μια λίστα με το πού θα το κάνεις… Με άλλα λόγια, ορίστε τα πιο νόστιμα στέκια της περιοχής σε απόσταση μόλις δύο τετραγώνων από το ΕΜΣΤ:
Brunch στο Hippy Hippo
Άνοιξε το φθινόπωρο και τα ολόλευκα τραπεζάκια του άρχισαν να γεμίζουν αμέσως με τους brunch lovers αυτής της πόλης. Και πραγματικά, το brunch του είναι από τα καλύτερα της Αθήνας! Δοκίμασε το υπέρτατο Avocado Toast, τα διαφορετικά σάντουιτς και τα πιο πληθωρικά croque madame και monsieur που έχεις δει… Με τίποτα μην παραλείψεις τα γλυκά, από τα Churros Pancakes μέχρι εκείνο το αφράτο brioche με την καραμελωμένη μπανάνα και τη βελούδινη κρέμα πατισερί. Αναστασίου Ζίννη 37, Κουκάκι, 211 4183649
Φαγητό στη Φάμπρικα του Ευφρόσυνου
Αν αντί για brunch προτιμάς καλομαγειρεμένα και νόστιμα πιάτα της ελληνικής κουζίνας όποτε κατευθείαν θα διασχίσεις τον δρόμο και θα περάσεις απέναντι στο εστιατόριο του Γιώργου Γκάτσου. Ο οποίος, αν και σπούδασε θεολογία στο Βελιγράδι, κατέληξε στη μαγειρική από μεγάλη αγάπη (σ.σ. εξού και η επωνυμία Ευφρόσυνος – είναι ο προστάτης των μαγείρων!). Πράγμα άλλωστε που φανερώνεται και από τη «φροντίδα» που έχουν όλα τα πιάτα του καταλόγου. Αναστασίου Ζίννη 34, 210 9246354
Καφές και λιχουδιές στο Morning Bar
Εκπληκτικός καφές, θεϊκά cinnamon rolls (και vegan), μπεργκεράκια που τρώγονται στα όρθια και ένα burnt cheesecake που έχει γίνει διάσημο σε όλη την Αθήνα. Αν βρεις ελεύθερο τραπεζάκι (δύσκολο) κάθεσαι. Διαφορετικά, παίρνεις στο χέρι εκείνο το μοσχομυριστό και αδιανόητα αφράτο bun με καφέ, καραμέλα και κάρδαμο και συνεχίζεις τη βόλτα σου. Οδυσσέα Ανδρούτσου 36
Κρασί στο Materia Prima
Ένα πραγματικά πολύ ιδιαίτερο wine bar για να συζητήσεις για όσα είδες στο ΕΜΣΤ δοκιμάζοντας ποικιλίες από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Πάρα πολλές ετικέτες (πολλές από αυτές και σε ποτήρι), σπάνια διαμάντια των αμπελώνων και πιάτα μιας νόστιμης μεσογειακής κουζίνας. Το μενού αλλάζει συχνά όπως και τα κρασιά, όρεξη να’ χεις! Φαλήρου 68, 210 9245935
Cocktail (-άρες!) στο Meerkat
Τι θα έλεγες για λίγο… σαφάρι; Το Meerkat (στα ελληνικά σουρικάτα) είναι ένα bar γεμάτο περιπέτεια που θα σε ταξιδέψει για λίγο στον εξωτισμό της Αφρικής. Σερβίρει φοβερά signature cocktails (πες «ναι» στο negroni τους) με φρέσκα φρούτα και σιρόπια που φτιάχνονται εδώ. Αλλά, αν προτιμάς, μπορείς να φτιάξεις και το κατάδικό σου cocktail με τη βοήθεια του barman! Βυζαντίου 7, 213 0453390
Last but not least: Είναι λίγο πιο μακριά από την εμβέλεια των δύο τετραγώνων, αλλά δεν γίνεται να μην αναφέρουμε το Naif (Λεοντίου 10, 210 9334946), το hot στέκι πίσω από τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Απλό, χαλαρό, τελείως ανεπιτήδευτο, σερβίρει διάφορα σνακ (δοκίμασε τα σάντουιτς), κάποια comfort πιάτα όπως τα homemade chicken nuggets με βραχάκια πατάτας και σάλτσα ρεμουλάντ, αλλά και ωραιότατη pizza! Από το απόγευμα και μετά είναι must στέκι για ποτό και aperitivo (σ.σ. μαθαίνουμε ότι όλη η Στέγη μαζεύεται εδώ για after office drinks).
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Στο κέντρο, στα στενά, στις γειτονιές τρώμε αχτύπητα σουβλάκια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.