Θεματα

Warehouse Assemblage: Νέα γαστρονομική εμπειρία στη Μητροπόλεως

Καφές, κρασί και deli- τρία σε ένα-στον νέο all day γαστρονομικό πολυχώρο του κέντρου.

123648844_3742119349154412_1469692113229505605_n1.jpg
Κατερίνα Καμπόσου
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Warehouse
Φωτογραφία: Θανάσης Καρατζάς

Warehouse Assemblage: Καφές, κρασί και deli στον νέο all day γαστρονομικό πολυχώρο του κέντρου.

Ένα φλιτζάνι καφέ με θέα στην μεγαλοπρεπή εκκλησία της Μητρόπολης και στην ομώνυμη πλατεία που την λούζει ο ήλιος μοιάζει ιδανικό ξεκίνημα για μια ήρεμη μέρα. Αλλά και ιδανικό τελείωμα το ηλιοβασίλεμα μαζί με ένα ποτήρι κρασί και κάποιο ελβετικό τυρί καθώς ανάβουν τα φώτα της πόλης. Όλα δένουν γλυκά στο Warehouse Assemblage, το νέο concept-γαστρονομική εμπειρία της ομάδας του Warehouse, που συνδυάζει στον χώρο του καφέ, κρασί, deli, spirits για να τα απολαύσει κάποιος επιτόπου ή και να τα αγοράσει για το σπίτι του.

Warehouse
Φωτογραφία: Θανάσης Καρατζάς

Μπαίνοντας στο εσωτερικό του, τον «high-end» λιτό και μαζί φωτεινό πολυχώρο περίπου 600 τ.μ., (εκεί στεγαζόταν ο χώρος της Toms) καταλαβαίνεις ότι δεν ενδείκνυται για βιαστικές βόλτες καθώς είναι πολλά αυτά που θέλεις να δεις και να δοκιμάσεις και είναι όλα τους τόσο «καινούργια», όμορφα και ενδιαφέροντα που εύκολα μπορεί και να κολλήσεις εκεί με τις ώρες. Απλώνεται σε τρία επίπεδα που περιλαμβάνουν από κελάρι με κρασιά μέχρι παρασκευαστήρια και μηχανές καφέ, retro μηχανές κοπής αλλαντικών, συντηρητή πούρων. Εσύ περιηγείσαι ανάμεσά τους, παραγγέλνεις καφέ (self service), ψωνίζεις από το deli, κάθεσαι στον resto χώρο του για να φας.

Αν επιλέξεις να ξεκινήσεις με καφέ, αυτός αλέθεται και ψήνεται από τη Wisecup Coffee Roasters (head roaster της οποίας είναι ο Γιώργος Λουκάς, ένας από τους ιδιοκτήτες της Warehouse). Μάλιστα ένας από τους λόγους που η ομάδα του επέλεξε τη γειτονιά της Μητροπόλεως για το νέο αυτό εγχείρημα είναι γιατί η Wisecup έψηνε και προμήθευε τον καφέ της Toms για όλη την Ελλάδα, οπότε όταν αυτή έφυγε από το σημείο, «ελευθερώθηκε» χώρος. Αλλά και το Warehouse έχει έτσι κι αλλιώς «συνδυαστεί» με το κέντρο μέσα από το δημοφιλές καφέ-μπαρ του στην Βαλτετσίου αλλά και το wine bar με αφρώδεις οίνους στην Υπερείδου.

Warehouse

Στο Assemblage (όρος της οινοποίησης που αφορά στη σύνθεση κάποιου κρασιού μέσα από πολλές ποικιλίες όπου αυτές πρέπει να συνταιριάζονται όμορφα αλλά και να αναδεικνύουν τα μοναδικά τους γνωρίσματα), θα βρει κάποιος γύρω στις 1000 ετικέτες κρασί (!) από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα. Η κάβα συνέχεια εμπλουτίζεται ενώ στον κάτω χώρο ετοιμάζεται ένα κελάρι με κρασιά από τον παγκόσμιο αμπελώνα, «εξεζητημένες» ετικέτες όπως κάποια μεγάλα Chateaux από το Bordeaux. Μεγάλο ενδιαφέρον έχουν και τα dispenser της Enomatics στον χώρο της κάβας. Ακολουθώντας τη τακτική των μεγάλων καβών σε Λονδίνο και Ελβετία, είναι ειδικές συσκευές που έρχονται μπροστά στον πελάτη και του δίνουν τη δυνατότητα να εξερευνήσει και να δοκιμάσει κρασιά βραβευμένα, λίγο πιο ιδιαίτερα, λίγο πιο ακριβά, με δυο λόγια σπάνιες ετικέτες που δεν ανοίγει κανείς συχνά στο σπίτι. Μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε 3 μεζούρες, 25, 75 ή 150ml ενώ αν αποφασίσει να αγοράσει τη φιάλη, η ποσότητα που δοκίμασε αφαιρείται από την τελική τιμή.

Warehouse

Όλα, μέσα σε ένα κλίμα απλότητας, είναι πολύ προσεγμένα, με τα τραπέζια να έχουν ειδικά σχεδιασμένες εσοχές που μπαίνει πάγος για να διατηρούνται τα κρασιά κρύα ενώ η λογική των τραπεζιών είναι ότι μπορούν να κάτσουν 2 και 3 παρέες, να μοιραστούν το ίδιο τραπέζι (αναλόγως των συνθηκών). Άλλωστε το κρασί είναι ένας ευχάριστος, άμεσος τρόπος για να έρθει και ο κόσμος πιο κοντά και να επικοινωνήσει και εδώ το περιβάλλον είναι ιδανικό.

Ένα βήμα από το κελάρι βρίσκεται το Private Room χωρητικότητας 12 ατόμων προορισμένο για γευσιγνωσίες και για πριβέ δείπνα καθώς διαθέτει ξεχωριστή κουζίνα και μπαρ.

Τα ωραία κρασιά αλλά και οι μπίρες από όλο τον κόσμο (Αμερική, Ευρώπη, πολλές από Ελλάδα) συνοδεύονται με πιάτα του καλού σεφ Βασίλη Γεωγλερή. Μπρουσκέτες με mayo wasabi και πέρλες ponzu, με παλαιωμένο προσούτο και λάδι chorizo ή  με αγκινάρα και γαλομυζήθρα. Αλλά και καβούρι με λαχανικά kimchi, σεβίτσε με wakame και κράκερ άνθρακα, θράψαλο με σταμναγκάθι και πίκλα κόκκινα φρούτα. Τον καφέ από την άλλη μπορείς να τον συνδυάσεις με γλυκά και φουρνιστά που έχει επιμεληθεί ο pastry chef Άλεξ Κόνιαρης αλλά και με επτά επιλογές για πρωινό με αυγά σε όλες τις εκδοχές τους.

Warehouse

Τα υλικά τους μπορείς στη συνέχεια να τα αγοράσεις από το delicatessen, η λογική είναι, ό,τι βλέπεις, τρως, πίνεις, ακόμη και τα περισσότερα σκεύη, αξεσουάρ κρασιού, μπορείς να τα πάρεις και για τον χώρο σου ή να τα κάνεις δώρο. Όπως τα Loveramics, τα ωραία φλιτζάνια του καφέ. Στο δεύτερο επίπεδο βρίσκεται το e-shop για να παραγγείλεις κρασί, σαμπάνιες και αφρώδη μέχρι καφέ retail, σακουλάκια και κάψουλες. Ωραίο, φρέσκο και ενδιαφέρον, με προϊόντα και παροχές που συνέχεια θα εμπλουτίζονται το καινούργιο Warehouse Assemblage μόλις ξεκίνησε στη Μητροπόλεως και απευθύνεται σε όσους μας αρέσουν τα νόστιμα. 

Warehouse

Πλατεία Μητροπόλεως 8, Αθήνα
Τηλ.: 210 3253503
Instagram: warehouse_assemblage

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ