Θεματα

Ο Έκτορας Μποτρίνι αλλάζει τη γαστρονομία στις Katikies

Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ αναλαμβάνει όλα τα εστιατόρια του ξενοδοχειακού ομίλου

62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Katikies

Ο κορυφαίος ξενοδοχειακός Όμιλος Katikies αναθέτει στον σεφ Έκτορα Μποτρίνι τη συνολική γευστική εμπειρία των επισκεπτών

Ο ξενοδοχειακός Όμιλος Katikies εδώ και τέσσερις δεκαετίες κατέχει ηγετική θέση στον χώρο της πολυτελούς φιλοξενίας. Τα λαμπρά ξενοδοχεία του Ομίλου στη Σαντορίνη και τη Μύκονο προσελκύουν επισκέπτες από όλο τον κόσμο, ενώ δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι αναβαθμίζουν συνολικά την ποιότητα της φιλοξενίας στην Ελλάδα. Φυσικά, από μία τέτοια εμπειρία φιλοξενίας δεν είναι δυνατόν να λείπει η γαστρονομία. Για αυτό και πρόσφατα ο Όμιλος Katikies πήρε την απόφαση να αναθέσει τη γευστική επιμέλεια όλων των ξενοδοχείων του Ομίλου στον βραβευμένο με αστέρι Michelin σεφ Έκτορα Μποτρίνι.

Έκτορας Μποτρίνι
Έκτορας Μποτρίνι

«Στα περισσότερα από 35 χρόνια παρουσίας μας θέτουμε πάντα τον επισκέπτη μας και την εμπειρία του μαζί μας στο επίκεντρο της ύπαρξης και της δράσης μας. Θέλουμε ο κάθε φιλοξενούμενος να φεύγει από εδώ, όχι απλά απόλυτα ικανοποιημένος, αλλά πραγματικά χαρούμενος. Προκειμένου να το επιτύχουμε αυτό διερωτόμαστε διαρκώς: “Τι θα ήθελα εγώ από τις διακοπές μου σε ένα resort του δικού μας επιπέδου;” και τολμώ να πω πως η κορυφαία γευστική εμπειρία καταλαμβάνει σχεδόν πάντα τις πρώτες θέσεις στις απαντήσεις μας. Ως εκ τούτου με μεγάλη χαρά καλωσορίζω τον Έκτορα Μποτρίνι και την ομάδα του στην οικογένειά μας, καθώς είμαι απόλυτα βέβαιος πως το μοναδικό ταλέντο, ο επαγγελματισμός και οι αδιαπραγμάτευτες αξίες του θα μας βοηθήσουν να προσφέρουμε μία ακόμη υψηλότερη εμπειρία φιλοξενίας στο εκλεκτό κοινό μας», δήλωσε ο Βασίλειος Κουμπής, Γενικός Διευθυντής των Katikies Hotels.

Η συνεργασία αυτή έρχεται ως φυσική συνέχεια της προηγούμενης χρονιάς όταν ο διάσημος σεφ ανέλαβε την εμβληματική Σελήνη, ένα εστιατόριο-σταθμό για τη γαστρονομία της Σαντορίνης, που επίσης ανήκει στον Όμιλο Katikies. «Τόσο εγώ όσο και η ομάδα μου είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που γινόμαστε μέρος της ιστορίας του Ομίλου Katikies, καθώς αισθάνομαι πως η δημιουργική μου φιλοσοφία, την οποία υπηρετώ με απόλυτη προσήλωση σχεδόν ολόκληρη τη ζωή μου, βρίσκεται σε απόλυτη αρμονία με τα υψηλότατα ποιοτικά στάνταρ του συγκεκριμένου brand. Το - προσφέρει αμέτρητους κρυμμένους γευστικούς θησαυρούς, τους οποίους και σκοπεύω να αξιοποιήσω στο έπακρο, σχεδιάζοντας μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία για τον επισκέπτη μας και προσφέροντάς του την αληθινή γεύση της Ελλάδας και της Μεσογείου στο πιάτο του», δηλώνει ο ίδιος.

7a149de7-3e76-6360-a438-30338ff9643f_1.jpg

Αυτή τη στιγμή λοιπόν το πολυβραβευμένο εστιατόριο Botrini’s έχει ήδη βρει το
κυκλαδίτικο «σπίτι» του στο ομορφότερο σημείο του εμβληματικού ξενοδοχείου Katikies Santorini, απολαμβάνοντας τη συγκλονιστική θέα στην Καλντέρα και προσφέροντας μία κορυφαία εμπειρία υψηλής γαστρονομίας. Παράλληλα, η Σελήνη θα συνεχίσει να τιμά τα σχεδόν 40 χρόνια συνεχούς ιστορίας της μέσα από το μυσταγωγικό σκηνικό του Katikies Garden, όπου ο σεφ θα προσφέρει ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο των ιδιαίτερων τοπικών προϊόντων και των μαγειρικών παραδόσεων του νησιού, πάντα φυσικά μέσα από τη δική του καινοτόμο δημιουργική ματιά. Το εντυπωσιακό Katikies Kirini, χτισμένο σε ένα από τα πιο προνομιακά σημεία της Οίας, αποκτά ένα ολοκαίνουριο εστιατόριο. Το Thirasia, που πήρε το όνομά του από το μικρό ηφαιστιογενές νησάκι που απλώνεται μπροστά στα μάτια του επισκέπτη, θα έχει μεσογειακό ταμπεραμέντο αλλά και σαφείς ιταλικές κατευθύνσεις με έμπνευση από τη δεύτερη πατρίδα του σεφ και τις μαγειρικές παραδόσεις της Τοσκάνης.

Το πανέμορφο Katikies Chromata ανανεώνει το εντυπωσιακό εστιατόριο Chroma με την πανοραμική θέα στο απέραντο γαλάζιο και στον φλεγόμενο ουρανό το σούρουπο, στρέφοντάς το προς την ψαγμένη μεσογειακή κουζίνα, αλλά με ιδιαίτερη έμφαση στο ψάρι και τους θησαυρούς της θάλασσας. Το πολυτελές Katikies Mykonos φυσικά και δεν θα μπορούσε να μη συμμετέχει στη νέα γαστρονομική εποχή με ιδιαίτερες εκπλήξεις που θα μάθουμε σύντομα.

80a4ebf2-70e5-eac4-5859-cb5aab5394a8.jpg

Ο Έκτορας Μποτρίνι επίσης υπογράφει το μενού στο λαχταριστό signature Katikies πρωινό που θα σερβίρεται σε όλα τα ξενοδοχεία και τα resorts του Ομίλου. Ανάμεσα στις συναρπαστικές επιλογές του ολοκαίνουριου signature μενού, οι επισκέπτες θα συναντήσουν και μία απρόσμενη κατηγορία που τιτλοφορείται OMA και αποτελεί μία ωδή στην απλότητα και την καθαρότητα των γεύσεων, στην εντοπιότητα και την εποχικότητα των πρώτων υλών, στην μικρότερη δυνατή -αλλά κομβική- παρέμβαση από το μαγειρικό χέρι, που θα μετατρέψει τα ολόφρεσκα δώρα της ελληνικής γης και θάλασσας σε μικρές μαγικές στιγμές συμπυκνωμένης απόλαυσης.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε πως ο Master of Wine, Γιάννης Καρακάσης, και η πολύτιμη τέχνη του θα συνεχίσουν να συμπληρώνουν -και να απογειώνουν- το πολυπαραγοντικό νέο γευστικό παζλ που ακούει στο όνομα Katikies.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ