- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Νέα αστέρια Michelin στην Αθήνα: CTC και Pelagos
Αυτά τα 21 εστιατόρια ξεχωρίζει ο οδηγός Michelin
Ανακοινώθηκαν τα αθηναϊκά εστιατόρια που βραβεύονται με αστέρια Michelin και διάκριση Bib Gourmand: Τσιοτίνης - CTC και Luca Piscazzi - Pelagos οι νέοι παίκτες.
Βρέχει αστέρια στην Αθήνα: δίπλα στη Σπονδή με τα δυο αστέρια Michelin και τη Hytra, το Βαρούλκο και το Botrini’s, έρχεται εφέτος ένα αστέρι για τον Luca Piscazzi για το Pelagos που φωλιάζει στο Four Seasons Astir Palace και το πρώτο για τον Αλέξανδρο Τσιοτίνη για το CTC που μετακόμισε στον Κεραμεικό. «Μια ιστορία που ξεκίνησε το 2015. Ένας αγώνας καθημερινός με ήττες και νίκες. Χαρές και λύπες, μια προσπάθεια που αν δεν την είχε αγκαλιάσει κάθε μέλος της ομάδας από την πρώτη μέρα, σήμερα δεν θα ήμασταν στην ευχάριστη θέση να γιορτάσουμε το αστέρι μας. Ένα αστέρι που εκτός από την υπέρμετρη ευκαιρία να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους απαρτίζουν απάρτιζαν ή θα απαρτίσουν το CTC, σηματοδοτεί μια ευκαιρία για όλους να θέσουμε νέους στόχους να διεκδικήσουμε νέες επιτυχίες και να βρούμε νέους τρόπους να κάνουμε αυτό που αγαπάμε τόσο πολύ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ. Κοιτάμε πάντα ψηλά!» έγραψε στη λεζάντα της ευχαριστήριας φωτογραφίας στο Instagram.
«Back to business», έγραψε στο instagram του ο τριαντάρης σεφ του Pelagos, Luca Piscazzi μόλις ανακοινώθηκε η βράβευση. Έχει στην κατοχή του άλλα δυο, βλέπετε. «Με μεγάλο ενθουσιασμό μοιραζόμαστε ότι το εστιατόριό μας Pelagos Athens μόλις κέρδισε το πρώτο του αστέρι Michelin μόλις έξι μήνες μετά το άνοιγμα του. Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα», σημειώνει το πολυτελές ξενοδοχείο που φέρνει την Αθηναϊκή Ριβιέρα στο γαστρονομικό προσκήνιο.
Τα εστιατόρια που διακρίθηκαν στον οδηγό Michelin
Δίπλα στα αστεράτα, συνυπάρχουν τα άξια Nolan, Οικείο και το new entry Cerdo Negro 1985 με διάκριση Bib Gourmand για την καλή σχέση ποιότητας- τιμής. Τη λίστα με τα 21 εστιατόρια της Αθήνας που ξεχωρίζει ο Οδηγός Michelin συμπληρώνουν: Le Pavillon, Cookoovaya, Οικείο, Vezene, Athénée, GB Roof Garden, Alficon, Ergon House, Άνετον, Okio, Aleria, SENSE και Annie Fine Cooking.
Τα αστέρια είναι οι άνθρωποι
Η Αθήνα αλλάζει. Καλαίσθητα ξενοδοχεία ρίχνουν φως σε δρόμους μέχρι πρότινος σκοτεινούς, εμπορικά καταστήματα επαναφέρουν την εμπορική χρήση σε λεωφόρους που μαράζωναν. Η Αθήνα μπορεί να είναι σίγουρα και χειμερινός προορισμός για τους Ευρωπαίους, όπως είναι για μας το Μιλάνο ή η Βιέννη: τα μουσεία, οι θεατρικές παραστάσεις, η εμπειρία του shopping, του hotelying, η γαστρονομία αποτελούν τους βασικούς πυλώνες. Οι διακρίσεις αφορούν τους ανθρώπους, είτε εκείνους που τις κατακτούν, είτε για όλους εμάς που τις απολαμβάνουμε και τους χειροκροτάμε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.