Θεματα

Το καλοκαίρι μίλησε: Τα 3 παγωτά που θα τρως και τον χειμώνα

Επικές γεύσεις και οσκαρικοί συνδυασμοί των top παγωτών της Αθήνας που είναι προορισμοί ακόμα μέσα στον χειμώνα!

80450-179984.jpeg
Έφη Πάλλη
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παγωτό χωνάκι σε διάφορες μοναδικές γεύσεις
© unsplash/ Brooke Lark

Αυτά είναι τα καλύτερα παγωτά στην Αθήνα. Πού θα βρείτε τις πιο ξεχωριστές gelaterie της πόλης: Maraboo, Solo gelato, Εpik gelato

Αν κάποιος άνθρωπος θα μπορούσε να ζήσει μια ευτυχισμένη ζωή τρώγοντας μόνο παγωτό, αυτός είμαι σίγουρα εγώ! Το φετινό καλοκαίρι θέλω να σας πω ότι έδωσα ρεσιτάλ και έχω να παραδεχτώ πως στις 90 μέρες του καλοκαιριού πρέπει να έφαγα περί τα 120 – κάθε λογής παγωτά. Ναι, καλά καταλάβατε κάποιες μέρες δεν ήταν μόνο ένα. Η σκηνή του παγωτού στην Αθήνα και γενικά στην Ελλάδα έχει ανέβει θεαματικά πολύ τα τελευταία χρόνια: Γνωστά ζαχαροπλαστεία εμπλούτισαν τους καταλόγους τους, εστιατόρια και καφέ έκαναν τις απαραίτητες προσθήκες και το επίπεδο ανεβαίνει όλο και πιο πολύ. Ωστόσο, μετά από ενδελεχή έρευνα (για εσάς το έκανα δηλαδή) αποφάσισα ποιες είναι οι τρεις κορυφαίες gelaterie που θα  επισκέπτεστε ακόμα και τώρα που κρυώνει ο καιρός. 

1. Maraboo και τα μυαλά στα κάγκελα

 

 

Ένα μικρό γωνιακό μαγαζάκι στο Παγκράτι, εκεί που συγκεντρώνεται όλο το sexiness της γειτονιάς. Γεύση 80% σοκολάτα gianduja σε σορμπέ, ντελικάτη και τόσο- όσο πικρή που της αξίζει όλη η αγνότητα της γεύσης της και σας προτείνω να τη δοκιμάσετε σκέτη.  Σορμπέ σύκο (ή φρούτο εποχής), μα τω Θεω δεν ξέρω πως το κάνουν και απογειώνουν όλα τα φρούτα. Αλμυρή καραμέλα, η πιο ισορροπημένη που έχω δοκιμάσει και γεύση φιστίκι ατόφιο χωρίς ίχνος τεχνητής πρασινάδας, σου σκάει όλα τα αρώματα και τη βουτυράδα του ξηρού καρπού σε κάθε κουταλιά. Ανθόγαλο για τους λάτρεις της γαλατένιας εκδοχής του παγωτού και βέβαια ένα βαφλένιο μπισκότο στερεώνεται στο κέντρο της κάθε μπάλας εξυπηρετεί ως κουταλάκι: βουτάς, μασάς… πετάς!

Αρχελάου 17, Παγκράτι, 210 7247037

2. Solo gelato και cabin crew please be seated for take-off

 

 

Ένας από τους ελάχιστους λόγους για να κατέβω στη Γλυφάδα ή να ανέβω στο Χαλάνδρι. Αληθινό περιστατικό: έχω δει άνθρωπο να παραγγέλνει 2 κιλά γεύση μάνγκο σε συσκευασίες του ενός κιλού γιατί στη δίκιλη συσκευασία (έλεγε) τσακώνεται με τη γυναίκα του για το ποιος έριξε τον άλλο στη μοιρασιά. Ταυτίστηκα και προσυπογράφω ότι τέτοιο σορμπέ μάνγκο δε θα βρείτε ΠΟΥ-ΘΕ-ΝΑ αλλού. Αξίζει ασυζητητί η γεύση τσουρέκι που αναδύει όλο το μαχλέπι και τα αρώματα στα μικρά κομματάκια που εσωκλείει κάθε μπουκιά και σου θυμίζει Κυριακή του Πάσχα που βουτάς το τσουρέκι στο γάλα…  Βέβαια η βασίλισσα όλων ακούει στο όνομα Νοcciola (και σε vegan εκδοχή). Πρόκειται για την πιο φουντουκένια, πραλινένια, «γεμάτη» γεύση που έχω δοκιμάσει ποτέ και όμοιά της δεν υπάρχει. Κάντε μου μια χάρη, όταν πάτε, πάρτε για χάρη μου και μια μπάλα ρούμι- σταφίδα… θα τρώτε παγωτό στο όνομά μου!

Α. Παπανδρέου 44, Χαλάνδρι, 210 6813622, Γιαννιτσοπούλου 3, Γλυφάδα, 21101293343

3. Εpik gelato και μιλάμε για έπος ομηρικό

 

 

Το epik gelato συναγωνίζεται σε φήμη το "βρώμικο" στην ίδια πλατεία- Μαβίλη- και όχι άδικα. Θα σας μιλήσω για παγωτό-cocktail Πάβλοβα που έχει μια στρώση σορμπέ φράουλα, μια στρώση βανίλια, ψημένες μαρέγκες και περιχύνεται με σως φράουλας ενώ το παγωτό-cocktail Σικάγο έχει δυο στρώσεις σοκολάτας, σως σοκολάτας, γαρνίρεται με ψημένο αμύγδαλο σιρόπι βύσσινο και σαντιγί. Τους αξίζουν ψιλοκρεματρές κουταλιές για να βουτήξει το κουτάλι σε όλες τις στρώσεις και θα ξεχάσετε το όνομά σας όπως οι σύντροφοι του Οδυσσέα στο νησί των Λωτοφάγων. Επίσης, θα βρείτε παγωτό-cocktail λουκούμι, με κρέμα, λουκουμάκι τριαντάφυλλο από την Ικαρία, τριμμένο μπισκότο βουτύρου και σαντιγί που θα σας μεταφέρει στα παιδικά σας χρόνια και τις καραμέλες τσάρλεστον με γεύση τριαντάφυλλο. Μια γλυκιά βόμβα θα εκραγεί στον ουρανίσκο σας αν πάρετε το honeybomb, δηλαδή παγωτό γιαούρτι με μέλι από το Πήλιο και ολόκληρο κομμάτι κερήθρα ενώ το σάντουιτς με παγωτό φουντούκι, πραλίνα bitter, μπισκότο σοκολάτας, επικάλυψη με σοκολάτα γάλακτος και κροκάν αμύγδαλο είναι μια σοκόλαση από αυτές που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί. 

Δορυλαίου 2, Αθήνα 115 21, 2106464105

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ