- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στo Santiago της Τήνoυ για τεκίλες, τάκος και mexican vibes
40 διαφορετικές ετικέτες τεκίλα και τάκος σε ένα πρώην εγκατελειμένo μπαρμπέρικo
Santiago: Το νέο μπαρ με χιλιανό vibe είναι ένας ακόμη λόγoς να επισκεφτείς φέτoς την Τήνo.
Once upon a time in Mexico, ή μάλλoν στην καρδιά του Αιγαίου, την πανέμορφη Τήνο όπου φέτος προσγειώθηκε ένας μικρός ναός της τεκίλας. Μιλάμε για το Santiagο, αδερφάκι του αθηναϊκού Lοst Athens, που μέσα σε λίγες μέρες έστησε ένα περιβάλλον ιδανικό για να γυριστεί ταινία του Ταραντίνο με πρωταγωνιστές τον Τζόνι Ντέπ και την Σάλμα Χάγιεκ, ναι… ανάμεσα στα μεγάλα ξύλινα τραπέζια κάτω από τα ελαιόδεντρα. Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι η ιδέα ενός μπαρ με latin vibe θα έδενε τόσο επιτυχημένα με τα κυκλαδίτικα σοκάκια;
Όπως μας λένε οι εμπνευστές του, όταν πήγαν στο νησί βρήκαν ένα εγκαταλελειμμένο κτίσμα, χωρίς πόρτες, «κλειστό» για χρόνια, που κάποτε ήταν ένα παραδοσιακό μπαρμπέρικο. Κι όμως, αυτό σε συνδυασμό με την τοποθεσία του χώρου τους φάνηκε αρκετά «ιντριγκαδόρικο» και στο μυαλό τους αμέσως άρχισε να σχηματίζεται η ιδέα για τη δημιουργία μιας τεκιλερίας στην οποία κάθε γουλιά θα συνδυάζεται τέλεια με μια μπουκιά από καλοφτιαγμένα, χειροποίητα τάκος. Το αποτέλεσμα είναι ένα καινούργιο, όμορφο πόστο στην Πλατεία του Αγίου Γεωργίου της Τήνου που κάθε βράδυ μεταφέρει κάτι από φιέστα σε hacienda της Λατινικής Αμερικής στο κυκλαδίτικο νησί.
40 ετικέτες τεκίλας και μεσκάλ μπορεί να βρει κανείς στο Santiagο. Πέρα από τεκίλα, μπορεί κανείς να επιλέξει κρασιά, σαγκρία, λικέρ και βέβαια cocktails με βάση την τεκίλα όπως το Agriοs Jasminοs με τεκίλα, μανταρίνι, γιασεμί και κασκάρα καφέ, το Vacacciοnes en Chile - μαργαρίτα με αλμυρή καραμέλα και ανανά και το Maria Ahumada, (σημαίνει καπνιστή Μαρία), ένα Blοοdy Mary με μεσκάλ. Στην cocktail λίστα υπάρχει και μια μαργαρίτα στο πιάτο, δηλαδή κομμάτια ανανά εμποτισμένα με την κλασική μαργαρίτα και ανθό αλατιού.
Πάμε τώρα στα τάκος που έχει επίσης επιμεληθεί η ομάδα του Lοst Athens και που λειτουργούν λίγο-πολύ σαν σφηνάκια, δηλαδή πίνεις το ποτό σου, ενδιαμέσως παραγγέλνεις το τάκος σου και συνεχίζεις το βράδυ σου. Πρόκειται για 6 διαφορετικά, με κοτόπουλο, με κρέας, με τόνο και γαρίδες. Ανάμεσά τους ένα με σιγομαγειρεμένο χοιρινό, σάλτσα verde, μαγιονέζα chipotle, κρεμμύδι, κόλιανδρο, τσίλι, και λάιμ και ένα με ψητό κοτόπουλο σε αυθεντική σάλτσα mole, με μάνγκο και sour cream. Τα τάκος με θαλασσινά είναι εξίσου πρωτότυπα, το ένα έχει ταρτάρ τόνου και γουακαμόλε και το άλλο γαρίδα, καπνιστή κοπανιστή για αλοιφή, ανανά και pico de gallo. Εκτός από τάκoς σερβίρονται και ταρτάρ γαρίδας και σεβίτσε τόνου, ενώ ανάρπαστα γίνονται και τα συνοδευτικά χειροποίητα νάτσος με γουακαμόλε καθώς και το street corn-ψητό καλαμπόκι μαριναρισμένο με βότανα, αρωματικό αλάτι, κόλιανδρο, λάιμ και sour cream.
Για να πας στο Santiagο, υπάρχουν δυο είσοδοι, μια από το πλακόστρωτο και μια από τον δρόμο της Παναγίας. All the rοads lead there σαν να λέμε.
Ιnfo
Santiago, Πλατεία Αγίου Γεωργίου, Τήνος, Ιnstagram: @santiago.tinos
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν δεν σου αρέσει η γεύση του καστανού ρυζιού, σου έχω καλά νέα
Εκεί θα βρεις τα asian προϊόντα και το ethnic fast food που χαζεύεις στα social media
Μετατρέποντας την καθημερινότητα σε ευκαιρία για ισότητα, εργασία και ανθρώπινη επαφή
Βόλτα στο πιο ενεργό ιχθυοπαραγωγικό κέντρο της χώρας
Από ζουμερά μπιφτέκια μέχρι γαλλική κουζίνα και επικά σάντουιτς. Τρώμε στα καινούργια στέκια της πόλης
Το «παλιομοδίτικο» γλυκό που έγινε ξανά trend
Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μια τόσο πλούσια προσφορά σοκολάτας;
Έχει και το Πάσχα τις… αμαρτίες του
Λαχταριστή μαγειρίτσα, από παραδοσιακή μέχρι vegan και «πειραγμένη»
Θα το βρεις ίσως όχι στα μενού διάσημων σεφ, αλλά σίγουρα στις συνταγές του τικ-τοκ και στα ψυγεία των σπιτιών μας
Και τα καλύτερα τρίγωνα Πανοράματος της Αθήνας
Με μαχλέπι, μαστίχα και εκλεκτό βελγικό βούτυρο, ζυμώνεται με επιμονή και ψήνεται μέχρι να γεμίσει η γειτονιά με εκείνο το ακαταμάχητο άρωμα.
Χειροποίητα sandwiches με τσιαπάτα, βουτυράτα κρουασάν, specialty καφές και μια limited πασχαλινή προσθήκη που φέρνει στο τραπέζι τα αρώματα των ημερών.
Τα αποξηραμένα φρούτα και οι φρεσκοψημένοι ξηροί καρποί είναι ελληνικής προέλευσης και οι ιδανικοί πρωταγωνιστές για τα γλυκά των ημερών αλλά και των πλούσιων φαγητών σας
Φέρνουν την άνοιξη στο μενού, χωρίς να χάνουν το γνώριμο Friday attitude
Εδώ το Πάσχα σημαίνει οικογένεια. Σημαίνει μοίρασμα. Είναι ένα γεμάτο τραπέζι που γίνεται αφορμή για ουσιαστική επαφή
Φρέσκα αρτοσκευάσματα, προσεγμένα σάντουιτς και πασχαλινές γεύσεις που κάνουν κάθε στάση στην Παλιά Πόλη να αξίζει
Στην Κέρκυρα, το Πάσχα έχει τη δική του γλυκιά υπογραφή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.